23 de febrer del 2011

Tortosa inaugura dissabte el CAT dedicat a les tres cultures


Tortosa obrirà el nou Centre d'Acollida Turística (CAT) aquest cap de setmana, amb l'objectiu d'esdevenir la porta d'entrada dels visitants a la ciutat i a les Terres de l'Ebre. El nou equipament s'ha ubicat al Portal de Ciutat Centre, al costat de l'autovia de l'Aldea, i prestarà els serveis propis d'una oficina de turisme però també inclou una àrea de degustació amb gastronomia del territori, una botiga amb productes locals, i un espai museitzat dedicat a la difusió del patrimoni local i nacional de les tres cultures, cristiana, jueva i musulmana. El proper dissabte hi haurà una jornada de portes obertes perquè els ciutadans puguen visitar el nou CAT. Aquest matí, han fet una visita a les instal·lacions l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Turisme, Ricard Forés.

Els CAT són un nou concepte d'equipament d'atenció turística que tenen com a finalitat donar a conèixer Catalunya com a territori cultural, patrimonial i històric. Se n'han construït 10 a tot el país. Així, cada CAT està dedicat monogràficament a una temàtica. El de Tortosa se centra en les tres cultures: la Catalunya jueva, islàmica i cristiana. Recull, particularment, les influències de les tres cultures a Tortosa, a les Terres de l'Ebre i a Catalunya en general. El CAT de Tortosa informarà igualment de l'herència cristiana de Tortosa, del passat islàmic de Lleida o del call jueu de Girona, i d'igual manera els altres CAT donaran informació de la nostra ciutat i de les Terres de l'Ebre vinculades a altres temàtiques culturals.

El CAT de Tortosa s'ha construït en uns terrenys de 1.541 metres quadrats de superfície al Portal Ciutat Centre. L'espai compta amb aparcaments per a cotxes i autobusos i està connectat al carril bici i al passeig vora el canal que s'ha construït en el marc de la urbanització dels portals de ciutat Centre i Nord. L'edicifi del CAT té una estructura modular semblant als altres 10 que s'han construït simultàniament arreu de Catalunya, té una planta de 300 metres quadrats que inclou l'àrea museitzada, un punt d'informació, la botiga amb productes del territori i l'espai de degustació gastronòmica. El cost d'aquest nou equipament ha estat d'uns 800.000 euros, i s'ha finançat amb aportacions de la Generalitat de Catalunya, de l'Ajuntament de Tortosa i del Govern de l'Estat.

Imatge: Ajuntament de Tortosa

3 comentaris:

  1. Hi he anat avui i la veritat és que és molt interessant, el part audio-visual, molt bé, i el bar/restaurant, un idea inovador si ho poden portar amb exit.
    L'unic pega que ho trobo es que estigui a l'autovia a un km o més del centre de Tortosa. Els turistes que van en tren i a peu, vindran fins aqui caminant? Trobo que hauria d'estar a l'entrada mateixa (on estava el Seat) o dins de la ciutat com abans estava.
    Bé, ara tenim les instal·lacions, vindran les turistes ? Recordeu la pel·lí Camp de Somnis :::?

    ResponElimina
  2. Si que la recordo: "Si lo construyes, el vendrá" els amics amb els que vaig anar encara m'estan maleint per la pelicula :-)

    ResponElimina
  3. Je je. Home, dolenta, no és, si ho agafes amb punt de vista "happy-flowers" - o sigui, si tragues el rotllo pseudo-filosofic ..... en fi, pels que no ho han vist: Deu, o ves a saber qui, li diu a Kevin Costner, que si construeix un camp de baseball a la seva granja, deixant anar al traste la feina de la granja (algu que ha llegit la biblia ens podrà dir on surt aquesta historia), pos, els jugadors morts tornaran a jugar, i tots seran feliços i menjaran perdius.
    Si fem un centre per a turistes xulo i nou, vindran els turistes?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta