2 de febrer del 2011

Una entitat jueva plantarà arbres a la zona de l'incendi d'Horta de Sant Joan


El Fons Nacional Jueu reforestarà la zona cremada amb 5.000 arbres, per homenatjar els bombers morts ·

El Fons Nacional Jueu, una organització de caràcter sionista, ha anunciat que plantarà 5.000 arbres a la zona cremada per l'incendi d'Horta de Sant Joan, en memòria dels cinc bombers morts el juliol del 2009. Abans, els tècnics del Parc Natural dels Ports, que col·laboren en la iniciativa, hauran de determinar les zones de plantació dels arbres, que seran pins i alzines carrasques. En declaracions a l'ACN, l'alcalde d'Horta de Sant Joan, el convergent Àngel Ferràs, ha lloat la proposta, la qual també hauria rebut el llum verd de les famílies dels bombers. Tot i això, Ferràs ha assegurat que el consistori donarà suport al projecte sempre que aquest tinga un caràcter “apolític”. L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan va rebre la proposta del Fons Nacional Jueu ara fa un any, i serà presentada formalment a Barcelona al maig.

La idea és començar a preparar els terrenys i plantar durant la tardor o l'hivern vinents. A més, la proposta presentada preveu habilitar un itinerari pel bosc, “perquè la gent pugui passejar i conèixer què va passar”. Tot plegat, suposaria un cost de 10.000 euros, que l'organització sionista recolliria amb donacions. Des de la creació de l'Estat israelià, el 1947, l'entitat assegura haver plantat 240 milions d'exemplars en 900.000 hectàrees, a més d'haver construït seixanta embassaments. Les plantades d'arbres, a més, s'utilitzen per homenatjar diversos personatges, alguns dels quals són catalans. Així, disposen del seu bosc a l'Estat d'Israel el jutge espanyol Baltasar Garzón; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i, molt aviat, també la periodista Pilar Rahola.

Publicat a El Punt

5 comentaris:

  1. No em crec que no hi hagi obscures motivacions politiques darrera d'això.

    ResponElimina
  2. No ho entenc. Condicionar el terreny, la feina i els arbres per 10.000 € ?. No ho veig clar.
    Tampoc entenc que l'administració no es pugui fer càrrec d'un cost aixi i hagi d'esperar una iniciativa particular que, amb tots els respectes, igual planta arbres per homenatjar Fernando Múgica, els bombers morts, com a Pilar Rahola.

    ResponElimina
  3. Amb tot el respecte, jo tampoc entenc això de l'homenatge a Pilar Rahola. No és aquella pseudopolítica que surt cridant als programes de la telebasura?

    ResponElimina
  4. Son els amos del mon. Que hem de dir?
    En lo vi koshar que compren a Capçanes, ja som famosos a tot el mon.
    I Tortosa és de la red de jueries (redjuderias.org)
    Tots acaben tornant. Per A u B, o V, de vi.
    Jo, de la Cooperativa, els hi faria un vi especial commemoratiu, en trucar al Rabí de Barcelona i pagar-li el viatge des de Capçanes, la resta son esterilitzacions i panys. És un mercat. Passant d'hòsties, que manca la pasta i el vi els àrabs no el compren.
    A més, amb l'increment de preus del vi, uns quants cirròtics menys a la Terra Alta.
    Ha llegit Pallarés la Torah?

    ResponElimina
  5. Bé Yuca, el fet de Pilar Rahola está clar: és la més gran sionista de Catalunya per no dir de l'Estat, la qual cosa, per cert, m'és igual; el que qüestiono és que tinguin previst fer-li un homenatge en forma de bosc. És precisament per això que fa olor el fet que en uns casos ho facin amb una aparença de neutralitat i valors universals de reconeixement etc. i en altres -com Rahola- sigui d'una manera tant interessada i partidista.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta