13 d’abril del 2011

Crida de la protectora Arca per reallotjar 110 gossos

Alerta del tancament de la granja propera a la nova gossera i denuncia un deute econòmic del consistori · El regidor de Medi Ambient revela que fa dos mesos que havien advertit l'entitat ·

L'Associació per al Refugi i Cura dels Animals (Arca) va denunciar ahir la situació “límit”de 110 gossos a causa de la posada en funcionament de la nova gossera municipal de Tortosa. Arca feia més de dos anys que ocupava les instal·lacions de la que havia de ser la gossera del Baix Ebre, per poder atendre uns 80 gossos més. Però, segons la protectora, ara els faran fora de la granja propera a la nova gossera perquè l'Ajuntament deixarà de pagar el lloguer. “El propietari es nega a parlar amb nosaltres”, assegura Arca, que voldria llogar directament la granja. Segons Arca, les noves instal·lacions ja estan plenes i els gossos de l'antic local no hi caben. “El propietari de la granja ens vol denunciar si no marxem ja, i no podem reubicar els 110 gossos”, remarca. “L'Ajuntament de Tortosa no ens ajuda i, a més, ens deu molts diners”, afirmen.

El regidor de Medi Ambient, Valentí Marín, va llegir el comunicat d'Arca ahir al matí, a Facebook. Marín es va mostrar dolgut amb la protectora. Arca serà l'encarregada de gestionar el nou centre de recollida d'animals de Tortosa, ja que és l'única que s'ha presentat al concurs. El projecte de fer un centre per a tot el Baix Ebre ha fracassat després de cinc anys, i el 7 de març, per la via d'urgència, l'Ajuntament va traure a concurs la gestió de la gossera municipal. “A mitjan febrer vam parlar amb la protectora, perquè tinguessen en compte que hi podria haver sobreocupació en la gossera nova, i que encara teníem un mes i mig de marge per trobar una solució o fer alguna campanya d'adopció”, va relatar. Segons el regidor, la gent d'Arca va rebutjar l'ajuda i es van comprometre a parlar amb l'amo de la granja per demanar una pròrroga. “A Tortosa tot se sap, i els vaig haver de trucar personalment dues o tres vegades perquè a primers d'abril encara no havien parlat amb el propietari”, va revelar Marín.

+Àudio: Valentí Marín valora la polèmica pel tancament de la granja de la protectora Arca, que obligarà l'entitat a reubicar 110 gossos

“No volem cap polèmica” · “Sembla que no es posen d'acord amb el propietari de la granja, però l'Ajuntament ja no hi té cap responsabilitat”, va insistir Valentí Marín. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient va afegir que confien que la protectora puga reubicar els gossos, ja que és l'entitat la que no ha fet “els passos pertinents”.

Però, segons fonts autoritzades d'Arca, el problema no és de fa dos mesos, sinó de fa quatre anys, que és el retard que acumula la gossera del Baix Ebre, una instal·lació que ara serà només municipal. I l'Ajuntament només vol pagar una gossera. “Durant anys, la gent venia i ens llançava els gossos per damunt de la reixa, i nosaltres no els podíem deixar morir de gana”, van manifestar. “No volem cap polèmica amb l'Ajuntament, sinó reubicar els animals i trobar gent que els puga acollir a casa”, van afegir. Les mateixes fonts van fer una crida perquè la gent els faci donacions de pinso i d'altres aliments per als gossos.

Publicat a El Punt

3 comentaris:

  1. També faria una crida, pel futur, per a que la gent hi pensi dos cops abans de comprar un gos si despres han de veure que al pis no els cap, o els embruta o ... qualsevol excusa que tenen per abandonar-los. Lamentable.

    ResponElimina
  2. Un altre servei social menys.
    Surt més a compte llogar un botxí?
    "Perro pillao, perro defenestrao?"

    ResponElimina
  3. És una llàstima la falta d'humanitat pels animals que, fredament, s'han quedat a la sort de les decisions de persones contra la seva voluntat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta