27 d’abril del 2011

El CSN millorarà la informació als municipis en àrees nuclears


La presidenta del CSN, Carmen Martínez Ten, i el president de l'Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC), Rafael González Mediavilla, van signar ahir un conveni de col·laboració per reforçar les polítiques de comunicació. Aquesta era una de les demandes més insistents dels municipis amb nuclears, sobretot després de la fuita de partícules radioactives a la central d'Ascó, produïda al novembre del 2007 però notificada a l'abril del 2008. En concret, amb el conveni es comprometen a fomentar les activitats dirigides als diversos sectors de les zones nuclears, amb l'objectiu de millorar la comunicació als habitants. És el cas dels comitès d'informació en què participen els alcaldes de les zones nuclears i els sectors socioeconòmics dels municipis.D'altra banda, el 18 d'abril, els alcaldes de la zona d'Ascó van ser informats per l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) dels treballs de recàrrega del grup I, de la pròxima realització de la prova de resistència, i de les mesures preses després de l'accident de Fukushima.

Publicat a El Punt

Imatge: CSN

16 comentaris:

  1. Gustau, perdona la meva ignorància però podríes informar del que volen dir les sigles CSN, així entendría millor la notícia. Aprofito per demanar que no es faci un abús de la utilització d'aquest sistema de nomenclatura, perquè només serveix per als entesos en els corresponents temes i la resta de mortals continuem en la inòpia.

    ResponElimina
  2. Consejo Seguridad Nuclear, Yuca.

    http://www.csn.es/

    ResponElimina
  3. Yuca,potser sí que ets ignorant. Saps el que signifiquen PP, PSOE, CIU, ERC o IC-V? I la ONU? I el BBVA? O el CGPJ? I BMW?

    Gustau ja t'explica que és l'AMAC i quan es cita en un text, per no fer-lo farragós, en endavant s'utilitza l'acrònim.

    Com CSN ja apareix en el titular, Gustau, no comença dien "El Consell de Seguretat Nuclear".

    Sempre es queda posar a Google CSN o qualsevol altre acrònim i sortiràs de dubte. De rés.

    ResponElimina
  4. Lo de "potser sí que ets ignorant", ho trobo d'un mal gust........

    ResponElimina
  5. Es lo canalero,pero jo crec que tots som ignorants,pero los mes ignorants son aquells que se pensen ser molt saviondos.

    ResponElimina
  6. Sí, però suposo que tothom estarem d'acord en què inclús al que ho es més, dir-li ignorant, és despectiu i pejoratiu. És evident que no es el mateix que t'ho diguéssim a tu -que es el pseudònim que has triat- que a un altre.
    Per altra part, si ens posem filosòfics, tots ho som en la mesura que, fins i tot el més savi de tots, ignora més del que sap, segur.
    I si m'apureu, per preguntar per unes sigles ?

    ResponElimina
  7. Guaita el canalero!Potser sí que hauré de demanar perdó per pregar que no es faci un abús d'aquesta manera de parlar!
    D'altra banda agraeixo a Gustau que avui, a la notícia dels pous, informi bé de qui està parlant cosa que és l'bjectiu primordial de la comunicació.
    Én l'àmbit en el que treballo també s'abusa de les sigles i passa que al final ningú sap de què s'està parlant.

    ResponElimina
  8. El que passa amb els acrònims i Google és que moltes vegades dona uns resultats que no tenen res a veure, tot i que no és el cas del CSN. Si la universitat de Nevada del Sud fos més important...

    A mi personalment m'agraden, en el món informàtic en tenim per donar i vendre.

    ResponElimina
  9. ÉS clar Yuka, tu es veu que parles d'Asymetric Digital Suscriber Line, quan et connectes a Inernet i potser t'agradi el Bayerische Motoren Werke del veí (BMW per al comú dels mortals) o fins i tot si m'apures, parles d'Organització no Guvernamental per referir-te a les ONG.

    Que tu no tingues ni idea de que es el CSN no et legitima per dir que Gustau abusa d'acrònims i sigles, perquè sempre és molt mesurat.

    ResponElimina
  10. Yuca té tota la raó del món. El més correcte és que la primera vegada que feia referència al CSN hagués dit a què responen aquestes sigles, que no són de les més conegudes. Això ha passat perquè aquest tema, en realitat, és una peça complementària d'una altra informació sobre nuclear, en què sí que deia què volia dir CSN. Però per aquesta rutina de copiar i apegar a partir de l'article d'El Punt, m'he oblidat d'especificar què vol CSN en aquesta notícia. Podeu llegir la notícia general aquí:
    http://ves.cat/aC1E

    ResponElimina
  11. La decissio de CATAC respecte a la de la FSP de UGT que a la vegada criticava la de la USTEC i la USOC que han acordat un front comú amb el FMI i FSM que, després d'una actuació del FBI conjuntament amb el CSI i el CSID estan predisposats a recorre davant el CSIC
    Ara, cal esperar la reacció de la FCA així com la de la FCF que, juntament amb la OMS, l'ICS, l'INSS i el SOC han optat, de moment, per la callada per resposta a la espera del que dictamine la OJD. Mentres tant, l'ONCE, la SEAT, CSD, CDS, SER fan el mateix que el CGPJ, TS, TSJC i, com no, la CE. De moment s'ignora la reacció de la UE, BCE, ONU i UNESCO. S'han manifestat, això sí, la BBC, RAI, NBC, CNN, CBS TE TVE TVG, tot esperant el definitiu possisionament de la OCU, UC, CCBE, CCM, CCTA i CCRE. El que més interessa però, es la posició de la UOC, URV, UPM, UAB, i també els respectius IESs amb la recent aprobació de la LAU, LOGSE LOE, sempre amb permís de la LOAPA, clar.
    Jo, de totes maneres, amb permis del CAC, me'n vaig al CAP, a l'espera que no em calgui fer un TAC, sinó, primer em passo per la UEC.
    Tot plegat m'ho guardo en una PCMCIA, per si de cas.
    Que AUSBANC ens empari.

    ResponElimina
  12. O com diria el gran Urdaci: Cé, Cé, O, O.

    ResponElimina
  13. Que consti que totes les sigles son correctes, no n'hi cap d'inventada. I sí, Gustau, m'ha faltat CCOO, entre altres, clar.

    ResponElimina
  14. Barret Cucafera!
    Diplomatura en sigles, com a mínim!
    ;-)

    ResponElimina
  15. Per cert avui Ascó ha tornat a fer llufa!
    Incendi per un puto quadre elèctric.
    Jubilando que es gerundio!
    I les sirenes que sonaven a la Ribera d'Ebre eren d'alarma química.
    A més d'un li ha entrat la cagalera!

    ResponElimina
  16. Tenir tres nuclears a la rodalia en funcionament i una de desmantellada i tenir encara que explicar el significat de les sigles CSN, és per fer-s'ho mirar com a ciutadà.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta