8 d’abril del 2011

Incertesa sobre la tisorada a l'hospital comarcal de Móra d'Ebre


El responsable de la Federació de Sanitat de CCOO a les Terres de l'Ebre, Àlvar Casanova, va advertir ahir a Móra d'Ebre que el govern de la Generalitat està “traspassant la línia roja” amb les retallades en el sistema de salut públic. Així, va assenyalar que, amb la tisorada, “el govern posa en joc els drets socials adquirits pels ciutadans”. “La tensió està augmentant, i per això els sindicats convocarem els ciutadans a afegir-se a les nostres mobilitzacions”, va anunciar.

En el cas de l'hospital comarcal de Móra d'Ebre, gestionat pel grup Sagessa, els sindicats han pogut saber que el govern li demana un estalvi d'uns 10 milions d'euros. “No podran renovar el personal eventual; no contractaran ningú més; hauran de reduir l'activitat, i tancar sales d'operacions i les consultes durant la tarda”, va remarcar Casanova. A banda, el responsable de sanitat de CCOO a l'Ebre va alertar que les tisorades també es notaran en l'atenció primària, amb la reforma de l'atenció continuada i dels punts de guàrdia. Per exemple, alguns dels dispensaris que es quedarien sense activitat de tarda o nocturna serien els de Xerta, Sant Jaume d'Enveja i l'Aldea. “La gent de Paüls, en lloc d'anar a Xerta, haurà de desplaçar-se fins al CAP del Temple de Tortosa”, va precisar. Per Casanova, el govern de CiU pretén desmantellar el sistema sanitari públic, afavorir les mútues privades, i que hi haja una atenció sanitària “de primera i de segona categoria”. “Es pot produir la paradoxa que, mentre que hi haurà hospitals amb plantes i sales d'operacions tancades, el govern llogarà les instal·lacions a les mútues privades”, va lamentar.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta