7 d’abril del 2011

[Tribuna] 'Les set cabretes i el llop', article d'Eduard Ena


Tots a la nostra infància hem escoltat, en la dolçor de la nit, el conte de “Les set cabretes i el llop”. Al final del conte, per no entretindre'm, el llop es menja les cabretes. Tots els pastors saben que a la cura del seu ramat no han de deixar mai al llop, perquè el final és fatal. El llop sempre, per naturalesa, acaba menjant-se les cabretes.

Artur Mas, en la seva constitució de govern dels millors, va elegir, ni més ni menys, que al llop, el cap de la patronal hospitalària de Catalunya per conduir la salut pública del nostre país, com el llop i les ovelles. La política de salut des del principi erra premeditada, acabar amb el sistema públic de salut que a tant alt nivell l'havia deixat el govern de Montilla, tot i que amb mancances, però amb un impuls important, per exemple els cinc quiròfans a ple funcionament a l'hospital Verge de la Cinta.

Ara, amb l'excusa de les retallades el que han fet no és altra cosa que la política premeditada que des d'un començament ja tenien, acabar amb el sistema públic de salut que és l'enveja de tota Espanya i ha estat el mirall per a les reformes dels sistemes de salut pública d'altres països.

No deixa de ser curiós que per una banda diguen que hem de rebaixar la despesa pública i, per una altra banda, un dels principals elements programàtics de CiU a les eleccions va ser la retallada d'impostos per als que més tenen.

El llop encara que mengi ous per endolcir la veu o es refregui amb farina per fer-se els pèls blancs, sempre serà el llop i, per naturalesa, es voldrà menjar les cabretes. Però, haurem d'esperar que torni la mare de comprar per salvar les cabretes de la panxa del llop.

Eduard Ena Forné
és regidor del PSC a l'Ajuntament de Tortosa

10 comentaris:

  1. Estic dubtant de demanar permís als lectors de La Marfanta per comentar la “moraleja” d’una narrativa infantil i simplista que per descriure la situació sanitària actual ens ha obsequiat un regidor del Ajuntament de Tortosa.
    Com heu pogut comprovar, el repartiment de papers , i en particular el del llop, ha estat adjudicat de forma natural, gratuïta, espontània i lliure. Amb independència dels perjudicis que tots els usuaris de la sanitat publica patirem, aquestes declaracions en forma de compte infantil no aporta res a la solució del tema, si mes no, com ja es pot veure, es una resposta electoralista que ens tracta de tontets al tenir que exposar en forma de compte infantil una situació greu que esta passant el nostre país. Senyor Ena, ja pot pujar el nivell que igual ho entendrem !

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Pos mira el que son les coses, a mi, el conte, m'agradat, i en relació a altres articles d'opinió, té la seva originalitat. Ara, accepto que et pugui agradar més el símil de la rabosa i les gallines.
    Per cert, les solucions al tema les ha d'aportar qui governa, nomes fa tres mesos que els votants van decidir què els qui governaven no eren els que ho havien de fer. Per tant, no tindria molta lògica demanar solucions als altres.

    ResponElimina
  4. Adjunto link per qui vulgui entrar en matèria econòmica respecte del meravellós finançament que ens varen negociar el Tripartit i posterior desencís del senyor Castells. Com podreu comprovar , el que ara es reclama es el Fons de Competitivat ( inclòs en l’Estatut) i que ara Madrid es nega a pagar… Perquè no envieu a Montilla a reclamar el que ens pertoca ?
    http://www.gencat.cat/noumodel/cat/model.htm

    ResponElimina
  5. Aquesta vegada "l'inefable" Sr. Mc Calan es treu la careta d'una manera escandalosa ...

    No recordo haver llegit cap comentari seu al blog dels Ebrediputats, en l'anterior govern ...

    Miri, i no sé si m'entendrà, ja que ho diré d'una manera col·loquial... No m'agrada gaire la manera de fer oposició del Sr. Ena, però aquesta vegada l'ha ben "clavat" ...

    Home, fer el que estan fent als hospitals en general ( ja no vull parlar del de Tortosa, que segurament serà el més afectat, com quasi sempre ), però rebaixar l'impost de successions als més rics "con la que nos está cayendo", és demencial, per dir-ho d'una manera "fina" ...

    I sort tenim que això ho fan els millors ...

    Ah, Sr. Mc Calan, com dimonis lliga aquest impost i la sanitat amb el Fons de Competitivitat, que rebrem més tard que prompte, però rebrem ???

    A veure si al final ens sortirà un "digne" continuador de La Gallina " de otros tiempos" ...

    ResponElimina
  6. Xeic, que t'has equicvocat !!! Que no es cap careta.... Que son CACAUS !!

    ResponElimina
  7. A mi no m'agrada molt l'aspecte dels rovellons, pero xeic , que bons que estan !!
    Anda jaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Pelota!!

    ResponElimina
  8. Aixo del "inefable" ho vas apendre en divendres!! SEGUR!

    ResponElimina
  9. però, no eren els de CIU que dien que farien més, millor, en menys, llavors per què retallen?

    I ara surt Mc Calan en discursos electoralistes?


    Ja parlarem quan tingussem de pagarnos de la butxaca la pròtesi de genoll....

    ResponElimina
  10. Volia contestar abans a l'"inefable" Sr. Mc Calan, però vaig esperar el divendres per si aprenia alguna cosa més, sobretot llegint les seues "doctes" entradetes ...

    Però no he aprés res de nou i no tinc paraules per contestar-li, ja que de cap de les maneres puc arribar a la "profunditat" dels seus arguments ...

    El que sí em pregunto és com pot ser que l'"inefable" Sr. Mc Calan no formi part del govern actual, tenint en compte que el formen "ELS MILLORS" ???. O potser sí en forma part ???

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta