15 d’abril del 2011

Monclús (ERC) vol convertir Tortosa en 'la Florència catalana'

L’alcaldable d’ERC a Tortosa, Josep Monclús, ha presentat aquesta setmana un pla per potenciar turísticament la ciutat, i poder convertir-la en "la Florència catalana". Monclús ha assenyalat que Tortosa reuneix "un tresor" en forma de patrimoni històric i cultural, que cal posar en valor perquè puga esdevenir una de les principals activitats econòmiques del municipi, però també de les Terres de l'Ebre. "Estem parlant del turisme de la identitat, un turisme desestacionalitzat que aporta visitants i recursos econòmics tot l’any”, ha afegit. El candidat d'Esquerra ha comentat que el projecte per oferir Tortosa turísticament giraria al voltant de tres eixos bàsics: el patrimoni cultural, el Renaixement i el riu Ebre. De fet, segons Monclús, es concretaria a través del pla Tortosa, Ciutat del Renaixement. Així, el nucli històric caldria instal·lar-hi sis tallers d'artesania que permetrien al turista presenciar i gaudir del procés d'elaboració d'alguns productes, tot donant solidesa a l'oferta turística de la ciutat i fomentant la dinamització comercial dels barris del nucli antic.

També caldria fer un pla de negoci per crear un catàleg de marxandatge que vaja més enllà del projecte comercial, tot incloent-hi productes de qualitat, funcionals i arrelats al territori, que identifiquen i promocionen Tortosa i el territori. Finalment, caldria un paquet turístic de tres dies, que es completaria amb l'adaptació dramatúrgia de l'obra "Los Col·loquis de la Insigne Ciutat de Tortosa", de Cristòfol Despuig, i amb una visita guiada que enllaçaria la catedral, els Reials Col·legis i el Centre d'Interpretació del Renaixement. A banda, Monclús també proposa la realització d'un espectacle nocturn, que esdevindria la cloenda del relat per als visitants que hagen assistit a la recreació matinal. De la mateixa manera, el candidat d'ERC també ha defensat la necessitat de reassignar funcionar en l'àmbit del turisme a l'IMACT, ja que la gestió integral del patrimoni cultural i turístic s'ha de fer de manera integral.

Imatge: ERC

17 comentaris:

  1. Oh, precampanya electoral, aquell temps en que els polítics somien desperts i solten propostes desgavellades i impossibles de realitzar, però que queden bé de cara a la galeria i qui sap, potser algun despistat se les creu.

    ResponElimina
  2. Ah, i el títol de "Florència catalana" ja el té agafat Girona, prova de que si hi ha diners es poden restaurar centres històrics.

    ResponElimina
  3. Molt bona idea, però al senyor Monclús se li acaba de girar molta feina. És que Florència és molta Florència.

    ResponElimina
  4. Això em fa recordar el projecte "made in Cardús" del parc temàtic del riu ...

    De totes maneres, és una proposta raonable ... mentre no contemple també el passejar amb bici per la vora del riu, si no hi ha aigua ...

    ResponElimina
  5. Lo dels artesans sembla que m'ho hagi tret del cap. Fa anys que ho penso. Però, la pobra gent que s'hi dedica, l'artesania només permet malviure, necessitaria capitalitzacions que no son per enlloc.
    Lo del Cardús, Xeic, era una altra història, que estava situada més enllà de Remolins. Un parc temàtic amb reproduccions del maquinari de Lleonard da Vinci i enllaçats amb la festa del renaixement, que, per cert, es va treure ell de la màniga.
    Coincideixo amb Toni Gallardo.

    ResponElimina
  6. El senyor Monclús no deu haber anat a Florència.Per molt que m'estimi Tortosa no puc comparar-la amb aquella ciutat que compta amb tantes i tantes obres d'art que en tres díes de visita no en tens ni per començar.

    En castellà li diria "menos lobos" senyor Monclús.

    ResponElimina
  7. Ara que ha plegat J.A.Martin lo socialiste,que volia convertirla en la Carcassone catalana,ve lo repubicá amb Florencia,trobo que es sembla mes a Napoles pels mafiossos i cacics que hi han!

    ResponElimina
  8. Paqui, ja et presentaré a algú de la familia que te'n parlarà amb propietat de Nàpols.
    ;o)
    Més gran però te un volcà que "caga-t'hi lorito"
    Com el Port, a l'oest. Lo que, dona al mar. Tinc......! "Benvenuti al sud"

    ResponElimina
  9. Martin no ha estat a Carcassone.
    Rien a voire!
    Peníscola potser. En petitet, però amb Papa propi.
    Cardús es va inspirar en Siena, paraules seues. Ens manca el "Palio" i altres coses.

    ResponElimina
  10. Tot i que també hi ha molta diferència, jo m'aconformaria amb Salzburg, on les cases nadiues dels artistes es conserven i són venerades, a més de ser un reclam turístic, és clar.

    ResponElimina
  11. Bons idees, pero falta veure si es poden ficar en practica .... jo em conformaria en ser la "Girona del sur", per a començar.

    Napols, mmmm, i Chicago ? - ho dic pel nom, Windy City (Ciutat del vent), evidenment, no pels mafies ...

    ResponElimina
  12. I si ens limitem a posar en valor tot el que tenim, potenciar-ho, exposar-ho, "vendre-ho" i que els visitants i posen el nom ?.
    Se moment, de cada 10 vegades que pujo al parador ( lloc per excel·lència per a la contemplació panoràmica de la ciutat ), 9, no em trobo a ningú.

    ResponElimina
  13. Desastre, ens falta el Palio, però tenim el Paiolet. ;-)

    ResponElimina
  14. El sr. Monclus saps que la veina comarca del Matarranya la venen com la Toscana Espanyola?
    Sinyor,sinyor,catalanns i maños no es poden conformar en el que tenim?
    Nota: A la Vilella Baixa,poblacio del Priorat, l'anomen el "New York del Priorat"...per que no fem un concurs per a trobar pareguts!

    ResponElimina
  15. Podrien començar per posar teules al sostre de la catedral, que tal com està ara sembla un heliport. Cutre, però cutre.

    ResponElimina
  16. Totalment d'acord Lluís!
    Si volen teules velles, no de fa segles, però, en tinc mig palet per contribuir.

    ResponElimina
  17. Pos me sembla que estem més a prop de Beirut i Bagdad que de Florència, en mujaidins i cases enrunades i tot!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta