6 de maig del 2011

Convoquen una protesta contra els circs amb animals a Tortosa


Els cartells electorals no són els únics que aquest divendres empaperen Tortosa. Des de fa uns dies també hi ha els cartells del Circo Americano, que des del 29 d'abril i fins el 8 de maig es troba instal·lat a la plaça del Bimil·lenari. De fet, aquest diumenge activistes d'AnimaNaturalis i veïns de Tortosa protestaran davant del circ, per demanar el boicot als circs amb animals, i reclamar a l'Ajuntament que prohibisca la seua instal·lació en el municipi. La protesta serà a partir de les 11.30 hores del matí. Segons han denunciat, el circ utilitza animals vius com ara elefants, tigres, lleons i fins i tot un rinoceront blanc, que és una "espècie que es troba en perill d'extinció".

"Els circs amb animals són recintes cruels en què es maltracten els animals, obligant-los a viure una vida precària, en un estat de captivitat extrem", ha recordat Aïda Gascón, directora d'AnimaNaturalis a Espanya. Segons aquesta organització, els animals d'aquest i altres circs viuen en petites gàbies en què amb prou feines es poden moure o romanen lligats. A més, no es desenvolupen naturalment i pateixen importants danys psicològics. Així, aquest confinament extrem porta els animals a patir zoocosi, una neurosi que deriva en comportaments repetitius o estereotipats, com passejar, donar voltes en cercles, llepar els barrots de les gàbies o l'apatia. AnimaNaturalis ha realitzat en els últims mesos accions similars en diversos pobles i ciutats de Catalunya, Madrid, València i Palma de Mallorca, i és responsable que alguns ajuntaments hagen prohibit la instal·lació de circs que usen animals en el seus espectacles. El 2008, a Madrid, ja van protestar davant del Circo Americano.

1 comentari:

  1. Tot el meu suport a aquesta associació. Senzillament tenen tota la raó.
    L'exhibició d'animals en programes festius i privats, únicament pel benefici de pocs, i ben just, comporta patiment i patiment.
    Qui troba natural un tigre engabiat?
    Si us plau!
    Igual que un gos lligat dies a una cadena, com passa a moltes finques del territori. Psicotitzats tots! I au!
    A embornar lo que sigue, caminants, ciclistes, etc.
    Si evolucionem com a sers humans, hem d'aprendre a evitar aquest pensar que som els reis de la creació i propietaris de tota la Terra, animals inclosos.
    I, apa, a torejar i matar bous, fuetar felins, i cavalcar estruços.
    I seguiria....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta