7 de maig del 2011

Empat tècnic entre Bel i Sabaté


[Actualitzat] · Els candidats de CiU i el PSC accepten la invitació d'una emissora de ràdio i s'enfronten en el primer cara a cara electoral a Tortosa · L'alcalde continua atacant el cap de llista socialista pels seus vuit anys a l'alcaldia ·


Escolteu íntegrament l'àudio del cara a cara entre Ferran Bel (CiU) i Joan Sabaté (PSC)

Repartiment de punts en l'esperat cara a cara que ahir estrenava la campanya electoral a Tortosa. L'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, va acceptar enfrontar-se a l'exalcalde i candidat del PSC, Joan Sabaté, en un cara a cara de Ràdio Ebre (Cadena Ser). La periodista Sílvia Tejedor va moderar un programa que no havia estat possible fa quatre anys. De fet, ha estat el primer cara a cara que s'ha fet a Tortosa entre l'alcalde i el candidat del partit de l'oposició amb més regidors. ERC, ICV i el PP no han criticat encara el format del cara a cara, potser reservant forces per al debat a cinc que el Col·legi de Periodistes ha previst per al 17 de maig.

Les mesures per sortir de la crisi van marcar els primers vint minuts. Aquí Sabaté es va veure més còmode, ja que la crisi i les xifres de l'atur a Tortosa ajudaven el candidat del PSC en la seua argumentació. A més, va acusar Bel d'haver deixat empobrir la Festa del Renaixement, i de no haver resolt en quatre anys els dèficits del polígon Catalunya Sud. En canvi, la segona part del cara a cara va ser per a Bel. L'alcalde va recriminar a Sabaté que aprovés un pla d'urbanisme amb quatre plans parcials suspesos per falta d'informes d'inundabilitat. També va acusar-lo d'haver fet un mal conveni per a la urbanització dels terrenys de Renfe. Bel va mostrar una imatge més agressiva, abusant dels atacs als vuit anys de Sabaté a l'alcaldia. Semblava que encara era a l'oposició. En la tercera part, Sabaté i Bel van intercanviar retrets sobre policia i trànsit. Al final, feia la impressió que firmaven l'empat, com el Barça i el Madrid en el primer clàssic.

21 comentaris:

  1. Es pot considerar un "cara a cara" si no es miren? - veig que ningu vol perdre els papers ....

    ResponElimina
  2. De moment, empat.
    Si de cas apuntaria l'actitud un xic nerviosa de Bel en alguns moments, amb massa ganes de parlar dels anys de Sabaté com alcalde ( que ja ha plogut ), sobre els quals, ara, no toca debatre.
    Constato l'absència de cap referencia a les EMDs i barris de manera específica i diferenciada. En el cas de Bel, tenint en compte que les eleccions les guanya a Jesús, em més greu i imperdonable.
    També constato una mena d'animadversió personal, per una part més que per l'altra, això sí. Es nota molt que, si no fos per la presencia de micros entre els dos, -i els vots en disputa- l'absència de química seria més evident.
    Lo de "Sílvia dixit" de Bel, al final del cara a cara, continuu sense entendre-ho.
    En qualsevol cas, cal felicitar-se pel pioner cara a cara radiofonic.

    ResponElimina
  3. No soc "masoca" encara.

    ResponElimina
  4. Doncs jo li dono més bona nota a Ferran Bel, crec que ha estat clar i concís, donant importància a la feina feta aquests últims 4 anys, sobretot en ‘àmbit del comerç i la indústria. Al menys aquests 4 anys últims no he sentit de cap empresa que hagi marxat a Amposta perquè a Tortosa només li posaven traves... no se, a mi el PSC no em convenç, no li veig canvis, començant pel num. 1. i un altre tripartit, ufff...

    ResponElimina
  5. Sí, sí, és increïble la quantitat de comerç i industria que s'ha instal·lat a Tortosa en aquests darrers quatre anys. Així, si estirem demagògicament els arguments, també podrem concloure que Guardiola, i altres empreses que han tancat en el mandat Bel, es culpa d'ell, i no es exactament així.
    No es cert que no hi hagin canvis al PSC, començant pel cap de llista. El veig molt més prim.
    Confio en un tàndem Sabaté/Monclus/Forcadell. Abans que el de Bel/Dalmau.

    ResponElimina
  6. Crec que vols confondre conceptes, no se qui està fent demagògia ara.. sobre tripartits, desprès de la experiència a Cat, crec que queda clar que passa en un govern massa disgregat, i te recordo que l'últim mandat ha estat Forés/Bel i em sembla que no han hagut desavinences. Cadascú te la seva opinió, jo no voto x un tripartit d’esquerres a tortosa, i menys desprès del que s’ha fet estos 4 anys.

    ResponElimina
  7. Montse, el senyor Bel s' ha aprofitat de la feïna que van fer els que van ocupar l'alcaldia abans que ell. Enseguida s'apunta els tantos com l'escola de música, per exemple, que va tindre la sort que s'acabés quan ell començava mandat.

    ResponElimina
  8. Yuca, i el pavelló nou del Temple? i les millores al casc antic últimes? i el portal? i el parc? s'han utilitzat subvencions de l'Estat en alguns casos, però el mèrit del govern local està en conseguir les subvencions i saber-les gestionar. No tot estava fet al arrivar, igual que queda molt per fer, però les millores es noten i no són una herència.

    ResponElimina
  9. Montse, sense entrar en més histories, però dones a entendre que si s'han utilitzat subvencions és perquè s'han sabut aconseguir, això no és del tot així. La partida més gran de subvencions que ha rebut l'ajuntament de Tortosa ha estat la provinent del FEIL ( fons estatal d'inversió local ), per a la qual no han calgut moltes gestions especials. Crec que, finalment, han estat més de 1.400 milions de les antigues pessetes.
    Per suposat que es important gestionar-ho, però sinó hi han els cales......

    Tret del Web de l'ajuntament:
    "L'Ajuntament de Tortosa iniciarà en breu les obres d'un important paquet d'obres públiques per valor de 6.164.000 euros amb càrrec al Fons Estatal d'Inversió Local. La rehabilitació del parc municipal, la urbanització dels carrers Llarg de Sant Vicent, Major i Portal de Remolins, la construcció de la Casa de la Música, la urbanització dels vials interiors de l'antic Escorxador, l'enjardinament de diversos espais urbans així com de l'enllumenat, l'arranjament de camins i carrers, el soterrament de diverses illes de contenidors, junt a diverses actuacions a tots els pobles de la ciutat, conformen el gruix d'aquest conjunt d'obres que no estan incloses al Pressupost de l'Ajuntament i que s'han d'executar abans que finalitzi aquest any 2009".

    Més informació a la mateixa pagina:
    http://www.tortosa.cat/webajt/gestiointerna/headlines/partpublica/indexllistaheadlines.asp?codi=1954

    ResponElimina
  10. Per tant, coincidim amb el que dèia, no? no totes les obres són una herència, sino que l'equip de govern actual ha sapigut gestionar les subvencions a les que hem tingut accés com a municipi, i dintre de la relació d'obres, inclús està la Casa de la Música.. i si parlem positivament d'una determinada feina aconseguida per l'anterior govern (com la casa de la Música), llavors podem parlar en positiu de la resta d'obres que s'han realitzat a la ciutat darrerament, i de fet, si el seu cost s'ha pogut cobrir amb diners d'una altra Administració, doncs encara millor!!Es pot ser de diferents colors ... però això no ha de ser motiu per no veure la feina ben feta.

    ResponElimina
  11. Al menys en aquest comentari meu, no he retret ni criticat cap obra del mandat Bel.
    I ara torno a insistir en que no és el mateix dir que "el mèrit del govern local està en conseguir les subvencions" del teu primer comentari, que... "ha sapigut gestionar les subvencions a les que hem tingut accés com a municipi"
    Ja ens estem atansant, no se si es bon senyal.

    ResponElimina
  12. Ai, quantes coses m'he perdut, per anar-me'n uns dies a l'India ...

    Ah, i referent a les properes eleccions municipals, em pensava que hi havia 7 candidats a l'alcaldia, no només 2 ...

    (També em pensava qua ara es parlaria del que volen fer aquests propers 4 anys, però veig que Tortosa és i serà sempre "masdelomismo") ...

    ResponElimina
  13. ximo, quan 2 parlen, si 1 no vol, segur q no s'entenen, però no és el cas! (de moment.. jeje) Sóc una utòpica, però sempre he pensat que els polítics estan per servir als ciutadans q representen.. i per tant, per aconseguir millores al municipi (socials, culturals, etc..) Es pot ser més o menys afin a un partit, però en el cas de les infaestructures i obres que milloren la ciutat,la valoració objectiva és fàcil, i x això crec que aquests 4 anys han estat bons per tortosa.

    De totes maneres, el tema de les subvencions, en concret, el Fons Estatal, no el conec al detall, però no acostumen a regalar res vía subvenció, sino que el fet que te l'atorguin, ja denota un treball al darrera, tècnic i polític (presentació dins termini, acompanyar tota la documentació requerida, subsanar possibles esmenes dins termini, justificació posterior, etc..) a això em referia quan parlava d'aconseguir subvencions.

    Xeic, parlàvem del cara a cara (entre Bel i Sabaté) i la valoració que hi feia cadascú.. no es parlava d'altres candidats perquè no hi participàven! i es pot parlar del que pensen fer per la ciutat, però per molt que prometis que aprovaràs un examen.. fins que no et presentes i aproves/suspengues, de fora no és veu: de totes maneres seria interessant fer un llistat de les propostes electorals.. serem Patrimoni de la Humanitat si hi ha tripartit? (i no dic si ho demanaran, que per demanar..).

    ResponElimina
  14. Xeic!
    Conta'ns el que has trobat, i no et lamentis del que has perdut!
    Namaskar!

    ResponElimina
  15. Gràcies per la salutació ...

    Ara, amb tot el que ens estan contant els que ara han de contar ( i potser no podran contar després del 22-m ), penso que no és el moment d'explicar les vivències dels meus viatges ...

    Ara bé, al nirvana no crec que hi arribi escoltant els candidats ( tots ) ...

    Namaskar !!!

    ResponElimina
  16. ;-)
    Xeic! Només demanava pistes de per on has estat, parafrasejant una frase famosa.
    Encara que parlant de budisme... jo diria que pel nord i/o països voltants.
    La Índia és hinduista, preferentment, i teista.
    I al Nirvana l'anomenen d'altres maneres.
    Hi ha grans diferències culturals però. També està Bollywood!

    ResponElimina
  17. Nepal i Tibet potser? Enveja sana ... Perdó per l'off-topic!

    ResponElimina
  18. Del nirvana en parlen tots, tan els budistes com els hinduïstes ...

    I tan de bó que tothom puguèssim aprofitar totes aquestes doctrines o maneres d'entendre la vida i l'espiritualitat, tan allunyades de "les guerres santes" d'altres doctrines, com les musulmanes i les cristianes ...

    Bé, ni Lluís ni Out Of The Time aneu errats amb les meves preferències a l'hora de viatjar, però tot ha estat tornar a Tortosa, veure els cartells, llegir les propostes, fer una visita al monstrument del riu ( per si havia hagut algun canvi ) i tornar a notar les ganes d'anar-me'n una altra vegada ...

    I pensar que haurè d'esperar les properes vacances ... ( això si no hi ha un ERE pel mig )

    ResponElimina
  19. Per cert, avui he escoltat un debat entre 3 dones i 2 homes, tots candidats ( núm. 2 de les llistes ) a regidors de Tortosa ...

    Torno a preguntar :
    N'hi ha 7 o 5 de candidatures ???

    A veure si haurem de donar la raó als Independents, en les seues queixes de boicot ...

    ResponElimina
  20. Xeic, no sé on veus lo boicot, al debat de Barcelona van anar les desenes de llistes que se presenten? als debats al Parlament van totes les candidatures que se presenten? NO, només van els que ja tenen representació, i està marcat així en els mitjans públics (los privats poden fer lo que volen, però diria que fa poc han canviat la llei). Així que no sé on veus lo suposat boicot, a part, millor així que mos estalviem escoltar a algun tarat que veus antenes i immigrants per tot arreu.

    ResponElimina
  21. Carles, lo del boicot ho diuen ells ...

    Ah, i mai tractaré a ningú de tarat, tot i que tampoc penso escoltar a segons quin partit polític ( i dels "normalets", segons la teua definició ) ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta