8 de maig del 2011

[Tribuna] 'Un govern per combatre l'atur', article de Joan Sabaté


Diumenge passat vam celebrar el primer de maig, convocats pels sindicats majoritaris UGT i CC.OO, en un ambient reivindicatiu motivat pel context de crisi econòmica i amb un fort malestar provocat pels anuncis de retallades en serveis socials bàsics de l’estat del benestar, com la salut i l’educació, per part del govern de Convergència i Unió. És greu que s’aprofiti la situació de crisi i el dèficit de les administracions públiques, derivat de la disminució d’ingressos, per fer marxa enrere en aquells avenços socials que tant ens han costat d’aconseguir, introduint receptes neoliberals de les més dures. L’equip d’Artur Mas al govern està mostrant la pitjor cara de la dreta, en matèria social i econòmica i cal donar una resposta social i política contundent. No s'hi val  l’excusa que s’ha de reduir la despesa pública, que s’ha de fer, però no es pot matar tot el que és gras. És un problema de prioritats. Avui hi ha determinades inversions en obra pública que poden esperar tranquil·lament tres o quatre anys, però el que no pot esperar és la salut o l’educació. Fins i tot posats a tocar la despesa sanitària, caldria entrar en la reducció de la despesa farmacèutica, per via de racionalitzar el consum de medicaments, tema en el que el govern de CiU no hi entra seriosament, no sé si per la seva excel.lent relació amb el sector de la indústria farmacèutica, tan potent a Catalunya i el més important d’Espanya, alhora que s’afavoreix clarament els interessos de la salut privada, dirigida fins fa poc per l’avui conseller del ram, senyor Boi Ruiz.

El primer de maig després de la manifestació sindical, la UGT, el PSC i ICV-EUA, vàrem fer, com ve essent tradicional els darrers anys, l’ofrena floral al monument a Rafael Vidiella, situat al Parc de la Fira de Tortosa. La reivindicació de la seva memòria agafa plenamente sentit en aquest context actual. La seva trajectòria sindical en defensa dels drets dels treballadors i el seu ferm compromís polític com a demòcrata i home d’esquerres  i conseller de la Generalitat en els moments difícils de la Guerra Civil, és un  referent necessari, a l'hora de defensar els drets socials aconseguits al llarg de més d’un segle. Enrere no s’hi ha d’anar ni tan sols per agafar impuls.

El proper dia 22 d’aquest mes de maig, celebrarem eleccions municipals, és hora d'expressar, amb contundència democràtica, que volem politiques que s’orientin fonamentalment a la dinamització econòmica i a la creció de llocs de treball. Que volem polítiques que donin resposta al principal neguit de les famílies, la desocupació. Que no volem polítiques d’aparador i de màrqueting electoral al llarg dels propers quatre anys, de somriures i de copets a l’esquena. És l’hora de treballar, a favor de la majoria, perquè totes les administracions, també els ajuntaments, hi tenen molt a fer. Ara que s’inicia la recuperació econòmica, a Tortosa no podem deixar passar de nou el tren del creixement, com tradicionalment i fins avui ha fet la dreta local. L’aposta per la industrialització, com a motor de la nostra econòmia, és el principal objectiu dels socialistes tortosins, així mateix expresem la fermesa del nostre compromís en defensa de l’estat del benestar i en contra de les retallades en els serveis bàsics, i cal orientar el vot en aquesta direcció, tal i com demanava el manifest sindical conjunt del Primer de Maig.

Joan Sabaté  és candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa i senador

5 comentaris:

  1. Quina foto més rara, sembla que hagin copy pastejat la imatge de Sabaté. Això o el fotògraf és excepcional.

    ResponElimina
  2. El tècnic de fotografia digital no és excessivament bo, o li han pagat poc.
    La foto del darrera esta presa abans de les dues de la tarda (ombra de la torre del parador, l'aresta ens marcaria el canvi d'ombra matí-tarda).
    A la del davant sobta l'ombra de la solapa dreta (esquerra a la foto) que vindria des del nord - oest.
    L'ombra del cap també senyala un focus diferent a la posició solar.
    ??????
    La màscara en que s'ha retallat la foto del Joan és bona, el programa no es dolent.
    Bon ull Lluís!

    ResponElimina
  3. A banda d'elucubracions d'informàtic, no crec que en cap moment la foto vulgui aparentar que Sabaté estes in situ ( no es veu la barana i està massa al nivell del fons com per a pensar que està baix ). Per tant, es impossible a no ser que estes dalt d'una escala. Sembla evident.
    Si la foto del candidat es va fer a les 14 h. menys dos minuts i mig en un dia tapat, al carrer, en un estudi etc. i si l'imatge del paisatge es va fer un altre dia a una altra hora o amb 20º a la sombra, crec que es una mica superflu. Crec que nomes és una foto de Sabaté amb el riu, mercat i part de Tortosa centre i la Suda de fons, el mateix que si hagués utilitzat un altre fons.

    ResponElimina
  4. No et dic que no Cucafera. Només he analitzat el supòsit de Lluís, cas que es vulgues fer una foto "creïble".
    Si m'has llegit, he parlat d'ombres, que cal uns altres coneixements a banda de la informàtica, per exemple el canvi d'ombra en una aresta, cosa que ens podren ensenyar pastors i/o excursionistes. Cas de les roques del mig dia.
    Només el darrer comentari parla de tècnica amb recursos informàtics, encara que les màscares fa segles que s'usen i anys en fotografia.
    No he arribat a més investigació que la que es pot fer amb Firefox i Ctrl+, Ctrl-.
    El teu comentari em sembla correcte, però, m'he volgut explanar. Com tu.
    I ja que ho esmentes, que son els reflexes blanc-grisos de l'espatlla esquerra del Joan? Els focus de l'estudi fotogràfic?
    Com veus, si mirem detalls, tots en veiem, depèn l'estona, o la persona, més o menys.
    I si vols més detalls informàtics, a l'abast de tothom:
    http://3.bp.blogspot.com/-yiTcff3ED9w/TcPzrg6h2nI/AAAAAAAACYY/SBINuDlm5gI/s20/j.JPG
    ... més petit també es pot, lo que....

    ResponElimina
  5. Per combatre l’atur fa falta alguna cosa mes…

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta