10 de maig del 2011

La vegueria de l'Ebre, al congelador


El consell executiu de la Generalitat ha acordat avui una modificació de la llei de vegueries. Segons fonts del govern, ara instaran al Parlament de Catalunya a "tramitar i aprovar les iniciatives legislatives necessàries per impulsar la constitució real i efectiva de les vegueries com a organització territorial bàsica de Catalunya". En aquest sentit, el Parlament haurà de presentar al Congrés dels Diputats "les proposicions de llei necessàries per reconèixer el règim electoral de les vegueries i modificar els actuals límits provincials". Amb aquesta modificació, el govern de CiU pretén evitar que, després de les eleccions municipals del 22 de maig, es puga produir un simple canvi de nom de les actuals províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Si no fos així, remarcava fa uns dies l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, les Terres de l'Ebre haurien de formar part "per primera vegada en la història" de la vegueria de Tarragona.

En concret, el Parlament haurà de proposar al Congrés dels Diputats la modificació de la Llei orgànica de règim electoral general, perquè es puga regular l’elecció dels consells de vegueria com a règim electoral especial. D’altra banda, també caldrà proposar una llei orgànica per modificar els actuals límits provincials, que reculli les set vegueries existents a Catalunya, tal com estableix l’article 9 de la Llei de Vegueries. En aquest sentit, els nous consells de vegueria substituiran les actuals diputacions provincials un cop que siguen tramitades i aprovades les modificacions legislatives necessàries, per part del govern de l'Estat.

Imatge: Generalitat de Catalunya

2 comentaris:

  1. Al congelador de casa meva hi caben mes coses….

    ResponElimina
  2. Segur que et va bé?
    Perquè ja son ganes de posar a "podrir" massa fato.
    Jo, posats a fer, ressuscitaria el "Frallite", abans "Frollito", en temps del Paco.
    Per a poc afeccionats a la història, Front d'alliberament de les Terres de l'Ebre.
    Ebre independent!
    A la merda els "comtats"! Sense oblidar que el comtat de Barcelona, sempre ha dominat Tarragona i Tortosa, amb les seves demarcacions històriques.
    Em sembla tot una "cacicada" més a les que ens tenen acostumats, quins sigue governants de la Ciutat Comtal i llurs aliats i serfs venuts.
    Res canvia des de Franco! I abans.
    I al Joaquin Bau encara el "veneren" a l'institut.
    Vergonya i misèria!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta