9 de juny del 2011

Convoquen una cassolada coincidint amb la constitució del nou Ajuntament de Tortosa


Mig miler de persones, unes 300 segons la Policia Local de Tortosa, van respondre aquest dimecres a la tarda a la crida de les juntes de personal de sanitat i de l'ensenyament públic de les Terres de l'Ebre, que es van mobilitzar en contra de les retallades anunciades pel govern de la Generalitat. La concentració es va fer a la plaça de l'Ajuntament, i a més de personal sanitari, professors, alumnes i usuaris de la sanitat pública, també van participar-hi activament alguns membres del col·lectiu dels 'indignats', ja que el moviment Democràcia Real Ja! de Tortosa també havia donat suport a la mobilització. De fet, els manifestants van aprofitar per convocar una cassolada a la mateixa plaça de l'Ajuntament, aquest dissabte a les dotze del migdia, tot coincidint amb la constitució del nou consistori i la proclamació de Ferran Bel com a alcalde de Tortosa, per reclamar l'atenció del nou govern municipal. En aquest context, entre els assistents a la concentració hi havia també alguns representants polítics, com ara el candidat d'ERC, el metge i regidor electe Josep Felip Monclus; el d'ICV, Jaume Forcadell; la regidora electa del PSC, Núria Chertó i el regidor electe de PxC, Jordi Casanova.

D'altra banda, ahir al matí, el personal de l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa també es va concentrar a la porta del centre hospitalari, per mostrar el seu desacord amb la nova Llei Òmnibus [veure vídeo de Canal 21 Ebre]. Així, la portaveu de la junta de personal, Cinta Sarroca, va explicar que aquesta reforma legislativa que pretén tirar endavant el govern de CiU donarà "maniga ampla" per privatitzar la sanitat pública, ja que l’Institut Català de la Salut podrà llogar les instal·lacions tancandes de l'hospital a empreses privades. Segons Sarroca, això suposarà la creació de tres tipus d’usuaris: els públics, els privats i els mixtes.

Imatge: Cedida

72 comentaris:

  1. S’han comes molts excessos en el passat en l’àmbit de la sanitat i em refereixo als metges que firmen receptes als seus “amiguets”, als jubilats que compren els medicaments per a tota la família, el famós “turisme mèdic” o la instal•lació d’una piscina a l’Hospital Verge de la Cinta per poder parir dins l’aigua...excessos que haurem de pagar tots els catalans.

    Per cert es va criticar al PP per voler fer passar controls sanitaris als nouvinguts, ara en canvi fins que no hagin passat 6 mesos des del seu empadronament no tindran dret a rebre assistència mèdica (no sé que serà dels sense-papers). Que en penseu? Millor així? Millor negar-los la sanitat que obligar-los a rebre’n no?

    ResponElimina
  2. La cosa és molt clara.
    La banyera de parts està demostrat que alleuja el patiment del nadó i la mare. Per si no ho sabies.
    De lo altre, com soc humanista, mai posaria restriccions a qualsevol atenció mèdica a qualsevol humà.
    Lo demés em semblen "animalades" diverses.
    Posat a ser clars.
    Que és lo bàsic en qualsevol sistema?
    Salut i ensenyament. Si no ens cuidem a nosaltres i els nostres fills, quina mena de societat estem fent?
    Lo altre sempre pot esperar. Diguéssem, per exemple, canals i carreteres, sous de polítics i despeses supèrflues, moltes també.

    ResponElimina
  3. Ahir vaig ser-hi a la consentració de la plaça de l'ajuntament, hi he de dir que em vaig satisfer quan vaig veure a altres alumnes, que quan vaig parlar danvant de tanta gent se m'escoltes, això vull o això volem tots els nens, volem ser sentits pels polítics que retallen el meu futut!
    Per tant a demés de retallar als que no ens podem defensar, que començen a retallar-se els seus sous, i no anar en tants de contxes oficials.

    ResponElimina
  4. Tranquil Guti, que quan manes també faras cosetes pelst teus "amiguets" o si tens algun "amiguet" ja te donara un càrrec per a viure com un reietó i poder-te pagar una bona assegurança i que los teus fills nasquen a la Dexeus en una banyera en incrustacions d'or...claro que hi ha tejemanejes i amiguismes i gastos excessius en Sanitat, però per què no s'ha començat per aqui enlloc de retallar?per què no s'han limitat certes pràctiques com les que dius?potser aixi mos haguessem estalviat alguna cosa, saps que passarà?que això que critiques continuarà existint, los favoritismes no canviaran, però la gent que no tingue enxufe...pos pobreta d'ella!!Saps que els inmigrants són un dels col.lectius que menos gasto sanitari fan?ja t'ho explicaré un altre rato que si no m'enrollo com una persiana. Entre vatros i CiU los hi heu fet propaganda gratis a PcxC!!

    ResponElimina
  5. T’asseguro saberut que el meu objectiu a la vida no és que algun amic em doni un càrrec, doncs crec que els càrrecs es guanyen a base d’esforç i així hauria de ser en tots els àmbits de la vida, no sol en política.


    Estic en contra de les retallades en sanitat i en educació (disminució de beques, pujada dels preus públics, acomiadament de professors...). I per això crec com tu que les pràctiques aquestes s’haguessin tingut que controlar per evitar arribar a la situació en la que ens trobem.

    Perifèric no podem anar gastant els diners en aquestes coses en detriment de l’assistència bàsica i la qualitat total de un sistema sanitari que sempre ha sigut la enveja dels altres països. I com penso que sanitat i educació és l’últim a tocar, com bé dius, tot lo altre pot esperar, banyeres com la esmentada incloses.

    David és important que el col•lectiu més jove de la nostra societat tingui capacitat per pensar per si mateix, manifestar-se e inclús si s’és prou valent com tu, parlar i expressar les seves inquietuds en públic.

    ResponElimina
  6. Com se nota que ets polític...

    ResponElimina
  7. Mira Guti, tinc consciència dels parts en banyeres des de fa 30 anys. Cosa que tu fins d'aquí molts no podràs dir.
    I repeteixo, si ha costat tants d'anys portar-la als centres públics imagina com estan endarrerides certes pràctiques mèdiques eficients i econòmiques. Com la prevenció i la cura abans d'emmalaltir.
    Senzillament no saps del que parles sobre els parts en banyera. No et sàpiga mal.
    Igualment et diria de l'homeopatia, finançada públicament a França, Alemanya, Bèlgica i d'altres. O no t'has pegat mai una volteta i vist els rètols de les farmàcies d'aquest països. Molt més econòmica, amb diferències abismals, que la "oficial". seguiria, però com diu saberut, em faria massa pesat.
    Et manquen anys d'experiència, tant de bo no mantingues una línia única de pensament i experiències.

    ResponElimina
  8. Qui pugue arribar a pensar que els parts no son una assistència bàsica, és que viu a un altre "planeta" no a este.

    ResponElimina
  9. El que estic veien més clar que l'aigua és que amb lo que s'anuncia de poder fer intervencions pagades als centres públics, aconseguiran una cosa molt important: desactivar als treballadors de la sanitat, ells continuaran tenint el seu lloc, independentment de qui pagui les operacions a l'hospital. Jugada de mestre.
    La resta d'indignats, els d'escassos recursos podran ser atesos més ràpidament que si no s'expulses de les llistes a aquells que s'ho poden pagar. I tots, MES O MENYS, contents....i fotuts. El problema vindrà si la gent no es vol operar pagant.....

    ResponElimina
  10. Guti, sempre carregant contra les dones i els immigrants!

    Gustau, encara que els del moviment dels indignats també estaven a la plaça crec que la notícia no era aquesta sinó que era que els col·lectius de sanitat i d'ensenyament uníen les seves queixes i mobilitzavem no sé quantes persones. Qui diu 300 persones? Ridícul! Jo no sé comptar els manifestants però sé comparar i tota a quella gent no cabrien a l'auditori.

    ResponElimina
  11. Tens mania persecutòria...que em vols titllar de xenòfob i masclista ara? I sempre amb aquests arguments buits que tant et caracteritzen Yuca.

    ResponElimina
  12. Justament en el mateix moment que critico la decisió de no donar assistència mèdica als nouvinguts fins que no passin 6 mesos des del seu empadronament, tu em titlles de racista... en fi...

    ResponElimina
  13. No, si entre uns que fotrien als immigrants a càmeres d'aïllament i els altres que no donen servei a qui no porte 6 mesos...anem arreglats. Perquè els milers d'estudiants erasmus que venen d'arreu d'Europa, també se'ls hi hauria d'aplicar, no? Quina tropa xeic, quina tropa!

    ResponElimina
  14. A alguns polítics se'ls podria utilitzar de base de recolzament per a la cassolada a vore si amb un copet d'estos s'arreglen les idees q n'hi ha q per no en recordar-se'n no recorda ni la carta dels drets humans. Quina vergonya.

    ResponElimina
  15. Ara me'n dono compte que potser ho tenia mal entès això de les instal·lacions. Si del que es tracta es de llogar-ho a les empreses privades de sanitat, llavors, del que parlaríem és de pacients de la privada i per tant, en principi, no afectaria a la llista d'espera de la publica. Del que sí podem continuar parlant és de que el personal de la publica no quedaria tant afectat pel tancament de quiròfans etc.

    ResponElimina
  16. Pos mira que quan era Gutijaume xocotet, al parc es va realitzar un acte, amb unes mil persones, on xiquets i xiquetes de tots els col·legis llegien punts de la carta dels drets humans.(Privada inclosa)
    Clar, ara ja no toca, segons molts.

    ResponElimina
  17. Guti, potser el que té manía persecutòria ets tú, i qui ompli aquest lloc d'arguments buits i sense raó éts tú que no sè qui et creus.

    Fa algun temps que segueixo aquest bloc i enmig de les teves parrafades hi veig molt clar el que voldríes imposar.

    Els comentaris que has fet cap a els immigrants no cal repetir-los perquè ni siquiera vull anomenar a aquells que segons tú us han robat uns vots que us pertanyien. I respecte les dones, només he llegit que som unes aprofitades perquè quan ens divorciem xuclem fins la medul·la els nostres ex-companys i que quan parim ho hem de fer amb tot el dolor del món que és el que ens ensenyen les sagrades escriptures.

    Tú mateix.

    I mentre en els teus comentaris vegi aquesta falta de respecte vers les "minoríes" et continuarè corregint.

    Adèu.

    ResponElimina
  18. Ja es nota que llegir segons quines cosses no t'interessa, crec haver-te repetit moltes vegades que PxC ha esgarrapat el vot socialista no el del PP. Si vols t'ho fico en majúscules a veure si així et crida una mica més l'atenció i em prestes interés algun cop, per mínim que sigui.

    Tinc 21 anys, jo m'he criat en una cultura i una societat plural,oberta, amb llibertat d'expressió, amb igualtat de condicions entre sexes...el problema no el tinc jo, repeteixo, el tenen gent com tu, que és intolerant amb els diferents, ja sigui per qüestions de raça o com en el teu cas pels ideals polítics que professi, o aquell que creu que les dones són de la seva propietat i les obliguen a fer i vestir com ells volen.

    Em preguntes que no sé qui em crec? Doncs em crec un ciutadà més que pot opinar lliurement amb independència de a quin partit polític estigui afiliat i que humildement intenta aportar el seu gra d’arena als problemes quotidians als que ens enfrontem diàriament. En canvi, jo, que també segueixo els teus comentaris, em podries dir que és el que aportes o intentes aportar? A part del corregir-me i atacar-me¿?

    Que no respecto les minories? Si en formo part d’una; del partit popular a Tortosa!

    ResponElimina
  19. I que dure per molt temps ....

    ResponElimina
  20. Au Guti, deixa de parlar de tú mateix que no ets el melic de l'univers.
    Tens raó m'avorreixes.

    ResponElimina
  21. Ets tu la que parla de mi constantment, per lo que ja em va bé que t'avorreixi ;)

    ResponElimina
  22. Guti,
    T'asseguro que si sapiguessis el que és parir, segurament la piscina et semblaria una molt bona idea. No és cap tonteria, de veritat, alleujar el dolor de la mare i, sobretot, el patiment del nen. T'ho diu algú que fa uns dies ha passat pel tràngol, i ja m'hagués agradat tenir la piscina al meu abast.

    ResponElimina
  23. Has anat a tocar uns temes Guti...t'asseguro que per posar una piscina (bueno, la que hi ha aqui Tortosa és una banyera gran...puntualitzem) no s'arruina l'ICS, saps que juntament amb la piscina es va inaugurar un quirofan dedicat a obstetricia i ginecologia que va ser programat per funcionar cada dia i ara només s'utilitza per urgencies per culpa de les retallades?no és malbaratar instal.lacions públiques?saps que a l'anterior director mèdic li no el van retirar sino que li van crear un càrrec per a que continués manant?un senyor afí a CiU i es va fer manant el tripartit, i les noves instal.lacions de la Conselleria de Salut a una planta de l'Ambulatori de Ferreries?mangoneos, mangoneos i més mangoneos....i en plena retallada lo sinyo Sancho se compra un cotxe de certa marca alemana en nom de dona. Ves tu quins exemples...

    ResponElimina
  24. Ah, i me dixava los falsos ingressos i les intervencions pagades a sobrepreu per la Generalitat a l'Aliança, que va acabar als tribunals...així se perden los diners Guti i no en banyeres!ho pots preguntar a algú del teu parit que va passar...igual t'il.lumina una mica.

    ResponElimina
  25. En hora bona, amiga simpàtica!

    ResponElimina
  26. Saberut, a lo que dius li escau un acudit o frase popular. En poso mitja:
    "cria corbs...."

    ResponElimina
  27. Mireu mai he estat a favor de Gutijaume, però per una vegada a la vida li vaig a donar-li en el fragment que diu -només soc un ciutadà que opina- perquè la mini-societat de la Marfanta es basa en això, en dir el que tu pensen i potser ens hauriem de dir més quina postura defensem o replicar en una de les opinions i no tant criticar a la persona que parla que crec que és el que s'està fent, ja et dic que mai he estat a favor de Gutijaume perquè som d'ideals totalment diferents, però crec sincerament que parlava en bona fe, perquè sense adonar-von esteu tenint quasi la mateixa opinió, perifèric i gutijaume, però no penseu en lluitar pel que realment defenseu, algu dels dos va ser-hi a la concentració de dimecres passat? algú de vosaltres dos interessa realment el futur, nostre els dels joves?, o simplement estem per criticar-nos uns als altes?

    No vull ofendre a ningú, però em semblen postures egoistes, moltes que veig, perquè fins i tot us desvieu del tema de que es parla i us comenceu a atacar mútuament.

    ResponElimina
  28. Flipes David, .... ocupat de tu que tens prou faena i examens.

    ResponElimina
  29. Ho veus, sol interessa criticar a la gent, i pot ser ets tu qui t'estàs ocupant de mi quan dius que ja tinc prou feina, pot ser si la tinc,però també tinc llibertat per opina del que crec que està passant, a més no he faltat el respecte a ningú en cap moment, perifèric.

    ResponElimina
  30. Mira David, pots fer els comentaris que vulgues. També pots comparar-me en lo que vulgues, fins i tot un gripau encantat.
    Però, jo, en veure el poc seny que hi poses, a més que les comparacions ja saps com son... pos puc opinar que has al·lucinat.
    L'altra reacció de que t'ocupes de tu, pos pren-t'ho com a consell de vell i no compares amb gratuïtat.
    Raona i exposa el que vulgues, et llegiré com faig en tots els comentaris, però, quan em vulgues posar a una "salsa inventada" ves en compte que igual no surt com pensaves.
    Sensible tu? Pos val! Jo també ho soc.
    I si `penses que t'he faltat al respecte és que tens la pell molt fina... ves en compte en les caigudes que aniràs amb els genolls pelats.
    Per cert, on eres aquest mig dia?
    Has vist l'escridassada?

    ResponElimina
  31. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  32. David no t’hi esforcis, els “vells” com perifèric en saben molt de tot.

    ResponElimina
  33. Perifèric,
    1r: Hi poso més seny que alguns, se del que parlo i no com altres
    2n: Tranquil que jo m'ocupo en el meu, per això mateix opino, i no és un consell de vell, també l'utilitzo moltes vegades i no em considero vell
    3r: No t'he posat en cap "salsa inventada" si t'has sentit per al·ludit no és el meu problema
    4t: Lo de sensible no sé a que bé, però no se si ho ets tant
    5è: No tinc la "pell molt fina" però s'hi he de portar els genolls pelats, els portaré, si caus, t'has de tornar a aixecar, per si no mentents que suposo que sí, que si m'he equivoco ja rectificaré, si per defensar lo meu he de re-capacitar ho faré, crec que se molt bé que a base de equivocar-se millores
    6é: No hi he pogut anar aquest migdia, les coses familiars tenen més importància

    A no soc qui per donar consells perifèric, però si pretens fer-me veure alguna cosa, soc molt tossut i si vols quedar de "dona llissons" crec que ho tens molt malament, no em dono per vençut mai i alguna vegada renunciaràs a fer-me veure alguna cosa.

    Guitijaume,
    No em tindria que esforçar tant per a fer entendre als cabuts que no tot es com ells volen, però per fi he acabat exàmens i m'hi puc dedicar!

    ResponElimina
  34. Que vos ajunteu Gutijaume?
    Saps lo que és pelar la garrofa?
    Llegint, mirant i escoltant s'aprenen moltes coses, no t'ho recomano.
    David tens un gran futur... si vols.
    Que vols que canvie?
    Ho saps o t'he de rellegir i fer una cabòria.
    I cabut, lo que es diu cabut, pos encabussem-nos tots que en reparteixen cada dia..
    Torno a dir-te que ni em coneixes ni saps que se.
    O sigue que els judicis, judicis son, arts, parts i algú que dicta sentència. No voldria ser part i jutge.
    Queda't en lo teu que jo em quedaré en lo meu.
    I tan tranquils.
    I si ens trobem pos tens la canya o el vinet pagat:
    Llavors sabràs de mi, si vols saber.
    Va Gutijaume, tu també. No et poses melangiós.

    ResponElimina
  35. Som el segon país del món que més gasta en medicaments, per darrere d'Estats Units. La mitjana de visites anuals al metge es multiplica per 8, comparant-ho amb la mitjana europea i segons els metges 3 de cada 10 visites són innecessàries.

    Hem de conscienciar-nos, hem de reeducar-nos en aquest sentit. Si no volem retallades en sanitat, hem de fer tots un esforç, sobretot la gent gran.

    ResponElimina
  36. Sí, però no es això l'únic que afecta aquest tema,i crec que s'entèn al que em refereixo.

    ResponElimina
  37. Perifèric,
    espero tenir el gran futur, no m'has de rellegir res, sé el que he escrit, i continuo pensant el mateix, això de cabut sí que no t'ho he dit especialment per a tu, aquí crec que sí que t'has donat per al·ludit. Clar que no et coneixo, però tu a mi tampoc, i si em coneixes sabràs com soc, es més fàcil que sapigues tu qui soc, per tenir el meu nom real, que jo a tu perquè tens un pseudonim, en qualsevol cas lo que m'estic embolicant en un altre tema continuo contestant, jo en lo meu em quedaré, tranquil que no em posaré en lo teu, tot i que això és la salseta del bloc, les diferències que es tenen.
    Per ser jove i estudiant d'ESO crec que m'expresso prou bé i que estic informat del món més que altres més adults (i no ho dic per tu, no va en ironia, ho dic ara i sempre perquè les coses escrites de vegades donen mal entesos) :-)

    ResponElimina
  38. Això t'ho reconec David. Tant de bo jo hagués pogut escriure com tu a la teva edat. D'aquí ve lo del futur.
    Estic segur de que junts ens ho passaríem bé i mon riuríem moltes estones. Guanyo molt al natural.
    Normalment no investigo qui son les persones que escriuen. Lo que diuen ja em val.
    No tindre una persona precisa al darrera d'un comentari, et permet amollar les idees amb menys reserva. Cosa que en aquest món virtual permet que aquestes idees conformen la seva naturalesa.
    Mental majorment.
    I d'això va el tema. De compartir idees, raonaments i dèries.
    Jo uso el nick com una expressió del meu estat d'ànim de la temporada i el canvio regularment. Tots tenim coses i explicacions al nostre comportament.

    ResponElimina
  39. Segurament no ho descarto de que ens ho pasariem bé.
    Soc nou al món d'este bloc i per tant pot ser encara no sé com funcionen les coses, no estic potser acostumant ha escriure comentaris d'aquest caire. En aquest tema m'encès molt potser perquè hi estic massa implicat, al ser dins del consell escolar del meu institut i quan algo crec que no es com s'esta fent o com s'esta dient m'indigno molt. Pot ser es aquest el meu problema que soc massa "radical" diguem-ne, al principi, desprès en fred, raono millor, que aixo no vol dir que rectifique en tots els temes

    ResponElimina
  40. Com, per exemple, avui tocava. Ara busca tu la relació amb Maimònides i algun tortosí més. Edat mitjana, of course.

    ResponElimina
  41. perplex, no entenc el comentari, pots explicar-te millor!

    ResponElimina
  42. perdona era una pregunta no una afirmacio

    ResponElimina
  43. Google: Maimònides + Tortosa + Perplex, o perplexos, o perplejos

    ResponElimina
  44. Bé, ja ha aparegut un altre col·lectiu que algú voldria eliminar i ja en van tres:
    gent gran, immigrants i dones.
    Compte, aviat sortiran els homosexuals, els gitanos, els comunistes...
    Apa que cada cop et vas lluint més.

    ResponElimina
  45. A Aràbia Saudita, les dones tenen prohibit conduir un automòbil, o el anar soles sense la companyia d'un baró. Als immigrants hindús els exploten i maltracten per després reportar-los al Paquistán o la India, a no ser que algun sigui homosexual, en aquest cas és condemnat a mort.

    Per cert el Partit Comunista va ser il•legalitzat. Així que deixa de dir tonteries de que es persegueix a la gent gran, a les dones, als homosexuals i als immigrants, ja n’hi ha prou de demagògia gratuïta.

    ResponElimina
  46. Ara ja m'he perdut, què hi té a veure l'Aràbia?

    Els medicaments estan per a quan es necessiten, siguis jove o gran; el més natural és que la gent gran en necessiti més que la gent jove, i clar això farà creixer la despesa farmacèutica, però la gent gran ha estat molts anys cotitzant a la SS i la gent jove no. Tan uns com els altres, però, no tenen la culpa de la crisi, i no es mereixen cap de les retallades que està sofrint la Sanitat Pública.

    ResponElimina
  47. Per fi algú que deixa les coses clares i que té raó!

    ResponElimina
  48. Sanitat i educació no s'han de retallar mai!!Però jo estava defensant un ús més racional de la nostra sanitat per evitar tenir que arribar al moment en que ens trobem, perquè repeteixo que som el segon país del món que més gasta en medicaments, i això és una barbaritat. He repetit mil vegades que no defensaré mai retallades ni en sanitat ni en educació, perquè amés és un del punts claus del PP, però parlar en tu és com parlar amb una paret, inclús més difícil.

    A veure ho faré com si li expliqués a una xiquet menut, això és com la llum, la qüestió no és retallar el subministrament de llum sinó conscienciar a la gent que no es deixi el llum obert, que aprofiti la llum del dia, que utilitzi bombetes de baix consum... i així aconseguirem un estalvi important a fi de mes. Ho entens o te faig dibuixets?

    A partir d’aquí aviso que la qualitat cultural e intel•lectual ínfima dels teus comentaris que no aporten mai cap idea ni cap argument original, sinó que serveixen a la desqualificació i l’atac personal i a la ideologia radicalitzada d’esquerres, amb vena als ulls inclosa, comença a semblar-me fastigosa. Comença per llegir algun llibre, potser t’ajuda.

    ResponElimina
  49. Guti, suposo que et dirixeiges a Yuca, però cal dir que ara no ha dit res mal dit i que sincerament crec que té raó, en altres comentaris nose

    ResponElimina
  50. No, si ha dit el mateix que porto dient des de la primera entrada que he fet sobre aquest tema, però per algun motiu ella no ho sap/vol veure.

    ResponElimina
  51. Gràcies David, per la teva defensa.
    M'agradaria ser professora i tenir alumnes com tú amb el sentít critic que demostres i amb les ganes que hi poses.
    Però no cal que t'embrutis amb aquesta fixació que demostra el Guti cap a mí. S'entesta en una sèrie d'idees preestablertes i ell sol es posa en evidència.
    Bon diumenge i disfruta de les vacances.

    ResponElimina
  52. Suposo que el que li passa a Yuca, és el reflex d’una societat excessivament consumista, poc estalviadora, que ha pensat que les coses durarien per a sempre, desgraciadament les cosses són com són i actualment ens trobem en un moment donat en que la nostra Sanitat Pública està a punt de veure`s col•lapsada. Al ritme que portem avui en dia, els nostres fills ja no coneixeran les prestacions de primer nivell del nostre sistema sanitari!

    Perquè no pensem amb el futur, amb els nostres fills i nets? Així és la societat dels nostres pares, ells s’afaiten amb l’aixeta oberta, es fan una bona banyera, i els nostres avis pensen: perquè quedar-me una sola caixa d’ibuprofenos si en puc agafar dos? (i desprès resulta que tenen l’armariet de les medicines ple de medicaments caducats).

    Així hem arribat a un punt en que el deute del nostre sistema sanitari ha arribat als 17.000 milions d’euros i amb retrasos de fins a 600 dies per pagar als proveïdors (Espanya acumula un deute amb les farmacèutiques de 5.192 milions i uns altres 4.200 milions amb els laboratoris).

    Solucions? Espanya gasta l’equivalent al 6.5% del PIB en Sanitat, per tal de salvar el sistema es podria augmentar en un punt percentual (7’5%) el gasto (lluny encara del 8’7% dels francesos o alemanys), crec que sens dubte seria el més coherent, sacrificar altres coses per salvar la sanitat, però hi ha altres mesures: frenar l’absentisme laboral, el copagament d’alguns servies com el menjar o la lavanderia, reduir alts càrrecs duplicats, no prestar serveis als “turistes sanitaris” o cobrar-los-hi als seus països...el que estar clar és que si no es fa alguna cosa, el sistema petarà.

    ResponElimina
  53. Sabeu quin es el problema? Què la crisi sol la passen els paisos rics ja que els pobres estan en crisi permanent, però aquí no pensem en el que gastem, el que volem ho tenim, i sense pensar el que costa, la corrupció, l'economia submergida, tot això afecta desprès a nosaltres i quan veiem el problema ja és massa tard.

    Estem en un país que estem a les últimes, i pronte necessitarem rescat com Grècia.

    Però tot i en crisis la gent no pensa i continuem gastant sense pensar, i els de sempre (la gent de diners) contia guanyant al costa dels pobres (o sigue de natros), i a l'hora de retallar no es miren els seus privilegis, es mengen les nostres necessitats.

    Aquest país i com molts d'altres necessiten obrir els ulls, i sobretot pensar en lo futur com som nosaltres.

    Sanitat i educació? per què retallen en això? clar o no sabeu que un dia de sant Joan on els quiròfans estaven tancats, van operar a un polític.
    Veieu qui surt sempre malament?

    ResponElimina
  54. oolapsat ... el PP.A punt de convertir-se en forat negre.
    D'altres també els hi passarà.
    No ho dubteu!
    Paraula de vident!
    No cal més....
    Amb els agruments que gasten...
    Poca broma!

    ResponElimina
  55. Vaiga, ara ja ho sabem. La Sanitat Pública està col·lapsada perquè los iaios de Guti roben ibuprofenos.

    ResponElimina
  56. Uff a vore Guti, tu els hospitals només els has vist en pel.lícules sembla...o sigue que damunt que t'ingressen t'has de pagar el menjar (no parlem que necessites una dieta especial o no, si veiguesses lo que minjen los malalts pos no és d'estrella michelin), t'has de pagar l'aigua i damunt te rentaran menos la roba i los llençols...estem parlant de necessitats bàsiques de gent que no està per pròpia voluntat, alguns d'estos ingressos són llargs i un mínim de dignitat se mereixen. Que te penses que el Verge la Cinta és Villa Retiro. Se nota que ets polític, no perquè sigues pepero, si no perquè vius a una altra realitat...o som clars i privatitzem tot com a els Estats Units o no mos enganyen dient que tenim Sanitat Pública...però per rescatar a la banca si que havien calerons...

    ResponElimina
  57. En coses com reducció de de càrrecs i cert turisme sanitari (curiosament europeu i de països capdavanters com Alemanya i Regne Unit) pos no te falta raó Guti...però per què ha de pagar sanitat i educació la ineptitud dels nostres governants?

    ResponElimina
  58. Lo dels hospitals és de les vergonyes més grans que ha patit aquesta societat des de fa anys. Just amb la gent que ens aguanta les queixes, mals i embroncades que no aguantaria ni Deu. I quan traspassem ens aguanten la ma i lluiten per nosaltres per que ens quedem una mica més.
    Que tot s'ha de dir!
    Que els passadissos estan plens de gent fent cabòries d'herències.

    ResponElimina
  59. No, educació i sanitat no s'ha de tocar mai! Estic parlant de conscienciar a la societat per evitar males pràctiques que suposen un gast prescindible, o com he dit, destinar una part més alta dels pressupostos per a sanitat.

    ResponElimina
  60. Pos apuntes força malament Guti.
    I si giressis el cap cap a "Defensa"?

    ResponElimina
  61. Si per no tenir que retallar sanitat i educació s'ha de retallar en defensa avant.

    ResponElimina
  62. Per exemple les retallades de Cospedal a Castilla La Mancha són el camí a seguir.

    ResponElimina
  63. De quin planeta parles? De Plutó?

    ResponElimina
  64. No retallarà la Conselleria d'agricultura les inversions terrorífiques per fer els canals Segarra.Garrigues, cada cop més assetjat, O el Xerta-Sènia, un canal sense regants.
    Disculpeu, volia dir transvasaments. A Barcelona i País valencià!

    ResponElimina
  65. És més coherent acabar amb la pràctica taurina i tenir que indemnitzar amb 400 milions d'€ al propietari de la Monumental? Si n'arribem a gastar de diners en coses inútils!!!

    ResponElimina
  66. Eic Guti, baixa de Barcelona!
    Que este és un altre territori!
    Vols dir que no t'equivoques de bloc?
    Inútils com los partits, per exemple?

    ResponElimina
  67. Lo dels 400 milions d'euros, no s'ho creu ni Balañá. Això és com els botiguers, quan tanquen un dia perdent molt, i quan obrin no venem res.

    ResponElimina
  68. Em penso que la indemnització aquesta no la paga l'Ajuntament de Barcelona...

    ResponElimina
  69. I m'he equivocat la indemnització va dirigida tan al propietari de la plaça, com als ramaders, als acomiadaments...

    ResponElimina
  70. Al Balanya que el bombin, no veig perquè li han de pagar ni un duro. Els temps canvien i moltes professions deixen de tener sentit, i no per això s'indemnitza als afectats.

    ResponElimina
  71. I quines maneres de canviar de tema .... es nota l'ensenyament rebut, no?
    Pos jo pensava que el PP, després de pactar amb CiU per aprovar pressuposts donava implícit el seu reconeixement a les actuacions de Puig, no voldria dir-li jo el successor de la BRIS o BPS, i que conste que no ho dic. Per si de cas l'Echelon Català funciona massa bé.
    A banda d'inversions catastròfiques per a les TE, com el temps ens dirà.
    O no segueixen manant els comtats?

    ResponElimina
  72. Dis-m'ho a mi Lluis!
    Quan ens veiem t'ho explico!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta