1 de juny del 2011

La renúncia de Joan Sabaté accelera la renovació al PSC de Tortosa


El candidat deixa “la primera línia de la política local” però manté els càrrecs al partit i l'escó al Senat · Antoni Sabaté serà el nou portaveu a l'Ajuntament ·

“Deixo la primera línia de la política municipal”, va assenyalar ahir el candidat del PSC i exalcalde de Tortosa. Joan Sabaté acabava de confirmar, com ja havia anunciat dilluns a la nit a l'executiva local, que l'11 de juny no prendrà possessió de l'acta de regidor, a causa dels “mals resultats” que el PSC ha obtingut en els comicis del 22 de maig. En canvi, Sabaté va voler deixar clar que la política és una de les seues “passions”, “des de l'adolescència”. Per tant, com a mínim fins al proper congrés del PSC, conservarà el seus càrrecs al partit –és el president de la federació de l'Ebre–, i també l'escó com a senador per designació del Parlament.



La renúncia de Sabaté força la renovació al PSC tortosí, tot i que els canvis més immediats afecten el nou grup municipal. En principi, el número 4 de la candidatura, Eduard Ena, ocuparà l'acta de regidor que Sabaté ha deixat vacant. Per la seua banda, la número 2 de la llista, Núria Chertó, no començarà el mandat com a portaveu del grup municipal, sinó que cedirà aquesta funció al tercer, Antoni Sabaté. L'exalcalde flixenc té una dilatada experiència política i un pes important en el partit, ja que és el primer secretari del PSC a les Terres de l'Ebre. A banda, Sabaté ha estat el candidat socialista a l'EMD de Jesús, i en principi també serà l'únic regidor del PSC en aquesta entitat municipal descentralitzada. Les primeres paraules de Sabaté, un cop formalitzada la renúncia del candidat, van ser de reconeixement cap a la figura “humana i política” de Joan Sabaté. A més, el nou portaveu va afirmar que el PSC exercirà una “oposició constructiva”, intentant assolir acords amb CiU i la resta de grups municipals en qüestions com ara la lluita contra la crisi, el futur pla estratègic, el desenvolupament urbanístic i la projecció de Tortosa com a capital de la vegueria.

Finalment, Sabaté va insistir que deixava l'Ajuntament “per raons polítiques, i no per desencís personal”. Segons el dirigent socialista, el procés de renovació es podrà fer “millor i amb més garanties, amb l'objectiu de reconstruir l'alternativa política d'esquerres a Tortosa”. Així, Sabaté també va assegurar que abandona la política local “sense cap ressentiment”, i va manifestar “agraïment” i “honor” per haver servit Tortosa durant els últims vint anys, “vuit dels quals, com a alcalde democràtic”.

+Àudio:
-Joan Sabaté anuncia que no agafarà l'acta de regidor a Tortosa 
-Primeres declaracions d'Antoni Sabaté com a portaveu municipal del PSC de Tortosa

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta