3 de juliol del 2011

Orgia de fang i dansa a Deltebre


El tortosí Roberto Olivan ha tornat a portar a Deltebre el seu festival internacional de dansa contemporània, que ha esdevingut un dels més importants d'Europa en l'àmbit de la formació. El taller va començar inicialment a Tortosa, però l'any 2008 va marxar a Deltebre, ja que l'Ajuntament va negar-se a cedir-li en exclusivitat el pavelló firal de Remolins [veure aquí]. L'activitat culminant del Festival Deltebre Dansa s'ha viscut aquest dissabte al matí, amb una improvisació de dansa als camps d'arròs. Ballarins, coreògrafs i alumnes baixen als arrossars de les barraques d'en Salvador i executen una activitat única al món, que simbolitza la unió entre modernitat i tradició, i que expressa la voluntat dels ballarins de fusionar-se amb la natura. Així, el fang de l'arrossar també esdevé un element fonamental de l'espectacle.

El Festival Deltebre Dansa se celebra en aquesta població fins al proper 10 de juliol. El programa inclou 30 tallers exclusius (amb professors tan prestigiosos com David Zambrano, Samuel Leveuvre, Ben "Fury" i Akos Hargitay), espectacles gratuïts cada nit, i cursos oberts de dansa contemporània i breakdance. Totes les activitats es desenvolupen a l'exterior, com ara en envelats, carrers i arrossars, però també a sota del nou pont Lo Passador.




Imatge: Ajuntament de Deltebre

3 comentaris:

  1. Eeeeee lllleeee!
    Tot hi ha que dir que els llims del Delta no son les argiles de Lanjarón.
    Qui no hagi provat un bany de fang, ja fa tard!
    Us porto 30 anys avantatge.
    Salvatge mon. Primitives costums. Plaers. (tags)
    I un massatge després per arrodonir-ho.
    Nirvana econòmic i grupal.
    Si estiguéssem al FB us posaria les fotos de jove. Feia més patxoca que ara.

    ResponElimina
  2. Era massa avantguardista per a la Tortosa "Mojigata" del recent inaugurat mandat de Bel i CIU, aquella gent en males pintes, cosmopolites, que no anaven de restaurant, que anaven i venien al Pavelló ( no fos cosa que se'n tres un profit de l'obra de Sabaté ).
    Llarga vida a la seva estada a Deltebre, amb el nou regidor de cultura, que vaig veure l'altre dia en una entrevista a la tele, li auguro bon futur.

    ResponElimina
  3. Si, com l'entrecultures, que Caballol se'l va treure de damunt amb una tisorada perquè amb la seva poca sensibilitat no li'n veia el suc!

    Gran cultura és la que ens queda: 4 obres comercials de temporada que l'únic atractiu que presenten és el de reconèixer en els seus personatges els actors que surten als serials de TV3

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta