16 de setembre del 2011

502 militants d’ERC a l’Ebre, cridats a les urnes

Els militants d’Esquerra Republicana de Catalunya a les Terres de l’Ebre estan cridats a votar aquest dissabte en les eleccions internes per elegir el president i la secretària general del partit, així com el candidat nacional a les properes eleccions espanyoles. Oriol Junqueras és l’únic candidat a la presidència, mentre que Marta Rovira serà la secretària general. En aquest sentit, el rapitenc Lluís Salvadó ocuparà la secretaria general adjunta. En canvi, per al que sí que hi haurà primàries és per decidir el candidat republicà per al 20 de novembre, amb Joan Ridao i Alfred Bosch com a precandidats.

Així, després que els candidats hagen superat tot el procés reglamentari per assolir els avals necessaris, els 502 militants que té Esquerra a les Terres de l’Ebre podran escollir de manera directa els seus representants. En el cas del Baix Ebre, podran votar 242 militants; a la comarca del Montsià, 171 militants; a la Ribera d’Ebre, 56, i a la Terra Alta, un total de 33 militants.

Les seus electorals estaran situades als locals d’Esquerra de les quatre capitals de comarca. Al carrer Providència de Tortosa; a l’avinguda de la Ràpita d’Amposta; al carrer Isabel de Móra d’Ebre i al carrer Miravet de Gandesa. Les votacions es podran fer entre les deu del matí i les set del vespre. Per la seua banda, el president de la federació dels republicans a l’Ebre, Gervasi Aspa, ha destacat el fet que Esquerra és una partit en què la militància participa de manera directa en l’elecció dels seus màxims representants. Segons Aspa, d’aquestes eleccions internes en sortirà un partit més fort.

6 comentaris:

  1. Molt satisfets amb el resultat, vam votar amb molta il·lusió. Comença una nova etapa encapçalada per un gran historiador, català de pedra picada, com és el Junqueras. L'Alfred Bosch és un gran novel·lista, dels millors de la nostra literatura, i un gran activista catalanista, falta ara que demostri que és un gran polític, hi tinc tota la confiança. Si hagués guanyat el Ridao, també hauríem confiat amb ell. Les lluites fratricides donen benzina als adversaris polítics, no hem de tornar a caure mai més en aquest parany. (Emigdi Subirats)

    ResponElimina
  2. Escoltava l'altre dia per CR a Manel Lucas com explicava que ERC això de les guerres fratricides ho porta a l'ADN: Macia, Companys, Barrera, Hortalà, Colom, Rahola, Carod, Puigcercós, Junqueras Imaginat sense els prop de quaranta anys de dictadura....els noms no cabrien aquí.
    Quant a Bosch, francament, abans d'anar com a cap de cartell per representar Esquerra a Madrid, primer hagués calgut una mica de foguejament en altres àmbits i responsabilitats. No ho veig. No n'hi ha prou en ser un bon novel·lista per enfrontar-te de tu a tu amb les primeres espases al congres, com ha fet de manera brillant ( al menys en oratòria -que és molt important- )Ridao. A no ser que nomes parlàssim de la llengua i la cultura.

    ResponElimina
  3. Cucafera, personalment ja deia que si hagués guanyat Ridao, benvinguda la seua feina. Sortosament, Bosch ja no representarà Esquerra, sinó altre cop ERC, sigles que jo mai no he deixat d'usar, però que altres havien aparcat i així ens han anat les coses. A Bosch caldrà escoltar-lo i seguir-lo per veure com s'ho fa al Congrés. De fet, la gran majoria de diputats són ben mediocres quant a oratòria i quant a feina. Ell, quant a feina política, al Barcelona Decideix ho va fer molt bé. Quant a llengua i cultura, òbviament, és el que més m'interessa, però evidentment tindrà altres i importants feines. Tot i això, la feina important dels polítics catalans està a les institucions del país, a Madrid se'n treu ben poquet. Hi ha d'altres amb un munt de diputats que semblen de sucre.

    ResponElimina
  4. Coincideixo amb Cucafera i la capacitat oratòria de Ridao.

    ResponElimina
  5. com se nota que Gutijaume te a Ridao de profe...

    si no fos així a hores d'ara l'estaria fent caure d'un burro segur

    (ho dic de conya!!!)

    ResponElimina
  6. Jajaja és per fer-li la pilota ^^

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta