15 de setembre del 2011

Comencen les obres per convertir el pont del tren de Tortosa en via verda

El Ministeri de Medi Ambient ha començat aquesta setmana les obres per recuperar l’antic pont del tren a Tortosa i convertir-lo en una passarel·la per a bicicletes i vianants. Un gran bastida ha començat a cobrir el pont de ferro sobre el riu Ebre, en el marc del projecte de millora de la façana fluvial a Tortosa. Una actuació global que té un pressupost de gairebé sis de milions d’euros, i que també inclou la reforma i ampliació de les baranes del riu, així com la renovació dels murs i del bosc de ribera. Durant una entrevista al programa Primera Columna, l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha valorat aquest dijous la importància que tindrà la recuperació de l’antic pont del tren de Tortosa per facilitar la prolongació de la Via Verda, un “atractiu turístic” i un “eix vertebrador de la comarca que ha d’unir el Parc Natural del Delta amb el Parc Natural dels Ports”.

 Les obres del pont del ferrocarril haurien d’estar enllestides durant la primavera del 2012. Després, com va anunciar l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, durant la campanya electoral, l’Ajuntament podrà impulsar la construcció d’una zona lúdica al pont, amb grans finestrals de vidres i cafeteries, algun bar musical i restaurants, tot aprofitant la meitat inutilitzada de les pilastres de l’antic pont del ferrocarril, amb accés a la Via Verda.

 En qualsevol cas, l’antic pont del tren sobre el riu a Tortosa permetrà que la Via Verda del Baix Ebre, que a la vegada està connectada amb la Via Verda de la Terra Alta, puga continuar cap al sud, fins arribar al Delta. El nou itinerari quedarà connectat amb la zona del pont del Mil·lenari a través del carril bici del passeig de les Bicicletes i del passeig de Ribera, al barri del Temple. I després de sortir de Tortosa, marxarà en direcció a l’Aldea i Deltebre. La previsió era que el carril bici passés pel costat del nou pàrquing d’autocaravanes, i que la via cicloturista travessés pel camí del Mig, per la rotonda d’Anguera, i per l’antic camí d’Amposta, fins a Campredó i l’Aldea.

4 comentaris:

  1. Sugeriment; el cami "natural" que van inaugurar sortint de Tortosa cap al sud, només consisteix en unes pintades i senyals damunt dels camins ja existents (cami del mig, anguera etc). Per tant, no serveix de gaire pels que volem anar en familia amb tranquilitat - per que no fan una via verda / cami natural tal com cal, sense cotxes?

    ResponElimina
  2. A mi no em queda clar com pot cabre algun negoci a la mateixa plataforma del pont... i que compti a més a més, totes les normes de seguretat.

    ResponElimina
  3. Que no erets d'Unió tu? Pos pregunta-li a l'alcalde que t'ho explicarà. I després ens ho expliques a natros

    ResponElimina
  4. M'hi jugo un pèsol, que en un de les properes edicions de L'Estel, ens sortirà una dona (què tots sabem qui és a hores d'ara), meravellant-se del nostre gran alcalde. Per si una d'estes llegeix aquest comentari...AIXÒ NO HO FA L'AJUNTAMENT !!! QUÈ HO FA L'ESTAT !!!

    Ja no cal que face mèrits, en un any que face lo parlament aquell a festes, ja ne té prou

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta