15 de setembre del 2011

CiU reclamarà a l'Estat el cabal mediambiental per a l'Ebre

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, el convergent Lluís Soler, ha celebrat aquest dijous la posició de CiU en contra de la demanda de 90 hectòmetres cúbics d’aigua de l’Ebre que ha fet la Diputació de Castelló. Soler ha visitat el plató de Primera Columna, l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, i ha assenyalat que el seu partit farà pinya en favor de la declaració institucional aprovada dilluns al ple de l’Ajuntament de Tortosa. En la mateixa línia, el també portaveu de CiU a Deltebre ha remarcat que ara cal combatre els problemes que pateix el Delta, aconseguir que el govern de l’Estat aprove el pla hidrològic de la conca de l’Ebre, el qual acumula un retard de dos anys, i definir un cabal mediambiental per al tram final del riu.

En la mateixa entrevista a Primera Columna, Soler –que ara té només 28 anys- ha recordat com va viure la mobilització d’ara fa una dècada en contra del Plan Hidrológico Nacional. En aquella època, el president comarcal del Baix Ebre estudiava a Deltebre i era el president de la comissió antitransvasament de joves del seu institut.

 D’altra banda, Soler ha manifestat que els atacs contra el català i el model d’immersió lingüística no posen en qüestió els pactes entre CiU i el Partit Popular al Consell Comarcal del Baix Ebre, ja que l’acord es basa en les relacions personals i en la gestió. En clau electoral, Soler ha afirmat que Convergència i Unió es presentarà com a ‘tercera via’ entre el PP i el PSOE. Sobretot, per evitar la majoria absoluta que podria aconseguir Mariano Rajoy. L’objectiu serà fer front als atacs en contra de la llengua i la cultura catalana, però també a les demandes d’aigua de l’Ebre. Finalment, Soler s’ha autodescartat per anar a la llista de CiU per Tarragona, de cara al proper 20 de novembre.

+Info:
-Convergència se suma a la declaració institucional de Tortosa en contra del transvasament que reclama el País Valencià

3 comentaris:

  1. Quin cabal defensaran? els 135 m3/s que van defensar al PHN? o el de la CSTE que es va fer a partir d'estudis técnics fets al territori?

    ResponElimina
  2. Si ho van aprovar ells mateixos en el Parlament (2 cops), es evident que defensaran el caudal del CSTE, no??
    Que ho dubtis?

    ResponElimina
  3. I si manca algo, ho posarem del Roine ...

    El que pot fer CIU mai és previsible... només cal recordar el mes de març del 2001, amb el PHN del PP ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta