21 de setembre del 2011

Aspa (ERC) dóna per bona l'opció de no repetir l'Entesa amb el PSC i ICV al Senat


El president d'ERC a les Terres de l'Ebre avança que no descarta deixar el càrrec en el proper congrés regional del partit ·

El president de la federació d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Gervasi Aspa, ha donat avui per bona la decisió del nou president del partit de no reeditar l’Entesa Catalana de Progrés al Senat. Segons Aspa, Oriol Junqueras ha fet bé de descartar l’acord amb el PSC i ICV al Senat, ja que l’Entesa no era bona per a Esquerra ni per al seu projecte polític. En una entrevista al programa Primera Columna, l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Aspa ha afirmat que Esquerra podrà marcar perfil propi a Madrid i recuperar la centralitat en la política catalana. A més, ha retret al PSC que, a l’hora de la veritat, s’alineés al costat del PSOE, i no dels seus socis al Senat. "Ja vaig estar en contra fa quatre anys, ja vaig dir que no tocava, i ara estic molt content que el president haja decidit no reeditar l'Entesa", ha afirmat Aspa.

En canvi, el president de la federació de l’Ebre s’ha mostrat obert als possibles acords d’Esquerra amb Solidaritat i Reagrupament, al Congrés dels Diputats. I també amb CiU, però al Parlament de Catalunya. Aspa ha afirmat que els republicans han de practicar una política de mà estesa, tot i que ha matisat que no a qualsevol preu. De fet, el president d’Esquerra a les Terres de l’Ebre ha criticat els pactes de CiU amb el PP i la gestió de la crisi que fa l’actual govern de la Generalitat.

D’altra banda, sobre el procés de renovació a Esquerra, Aspa ha confirmat que caldrà fer canvis a la federació d’ERC a les Terres de l’Ebre, ja que l’actual secretari d’organització, Lluís Salvadó, és el nou secretari general adjunt d’Esquerra. Segons Aspa, els canvis es faran aprofitant el Congrés que tindrà lloc d’aquí a uns tres mesos. En aquest sentit, Aspa ha afirmat que no descarta deixar la presidència de la federació d’ERC a les Terres de l’Ebre, i que la seua continuïtat en aquest càrrec dependrà de la decisió que prenguin els seus companys de partit. "Si el partit m'ho demana, continuaré, però si els companys em diuen que no continue, em faran un favor", ha afirmat l'actual president d'ERC a l'Ebre. "De moment només hem tingut dos trobades i dos canvis d'impressions, i al final farem el que em diguen la gent del partit", ha conclòs.

Finalment, en la mateixa entrevista a Primera Columna, Aspa ha afirmat que els republicans de les Terres de l’Ebre estan molt satisfets amb la victòria d’Oriol Junqueras i d’Alfred Bosch, i que s’ha pogut superior la divisió interna. De fet, Aspa ha revelat que al territori no estaven massa d’acord amb les posicions de l’anterior cúpula d’Esquerra.

4 comentaris:

  1. Sempre esta molt be deixar-te una porta oberta, mes quan la executiva no es de la teva “bola” a pesar que es digui a cop passat tot el contrari. Penso que lo de “bailar pegados” no serà i menys quan algú avisa de portar-lo al jutjat.

    ResponElimina
  2. Ara que èl nuvi està arruinat ja no el voleu...estos matrimonis de conveniència...que lo nou mosso és guapo i ric (llastima que sigue dretanet) a este pas ERC serà la "bien pagà"

    ResponElimina
  3. Aquesta falsa modèstia, de que jo no vull...si m'ho demanen me quedo...diu molt poc d'una persona senyor Aspa. Seria més sincer dir que tens ganes de continuar remenant les cireres i que si a Barna tenen un raconet pos que estaries encantat...siguem realistes i no mos fessem los corderets!!

    ResponElimina
  4. Lo trio este era per diners? òstia! Saberut ets un crack!Ara que la bossa està buida i arruinada xiquets si però ,no ...Ja no hi ha diferencies entre PP ERC los diners ho maquillen tot!!!Erc pactan en Ciu,Psc fent li la cameta ERC vaya país de pa sucat en oli!!!!!!!!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta