13 de setembre del 2011

El PP i PxC de Tortosa s'abstenen a l'hora de defensar la immersió lingüística

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al tres mocions, presentades pels grups municipals de CiU, PSC i ERC, amb redactats i objectius similars: defensar el model educatiu català i la immersió lingüística a les escoles catalanes. Les mocions han arribat pocs dies després de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què es qüestiona aquest model, vigent al nostre país des de fa 30 anys. D'altra banda, tot i que el debat de les tres mocions en defensa del català s'ha fet de manera conjunta, la votació s'ha produït per separat. Així, CiU, PSC, ERC i ICV han votat a favor de les tres mocions, mentre que els regidors del PP i el de PxC s'han abstingut en els tres casos. Al final de la discussió, l'alalde Ferran Bel ha felicitat el consistori perquè les mocions han pogut prosperar sense cap vot en contra, i ha agraït als regidors presents haver participat en la concentració de Somescola.cat

De fet, les mocions s'han votat minuts després que la plaça de l'Ajuntament haja estat l'escenari d'una concentració de la plataforma cívica Somescola.cat, amb el lema "Per un país de tots, l'escola en català", i que tenia el suport d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre i de l'associació Amigues i Amics de la Unesco. Segons fonts municipals, unes 200 persones han expressat el seu suport al català amb un manifest que han llegit diversos ciutadans, entre els quals alguns escolars, professors i pares i mares d'alumnes. A la concentració han assistit l'alcalde de Tortosa i tota la corporació municipal, a més del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, i alguns directors de serveis territorials. També altres representants d'entitats i associacions de Tortosa i de les Terres de l'Ebre. L'acte ha finalitzat amb els concentrats cantant Els Segadors.


Imatge Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. jajajja PP i PXC no van tenir "d'allonces" per votar en contra......

    com se nota que venen eleccions!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Es que el PP de la Camacho va pronunciar-se abans,i la haguessin fet enfadar. Estic segur que el PP local no te cap objecció per fer a la immersió en català.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta