20 de setembre del 2011

La Cambra de Comerç de Tortosa aconsegueix la congelació del cànon de l'aigua

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat està disposada a aturar la desaparició progressiva de la bonificació del cànon de l'aigua que tenien els usuaris catalans de la conca de l'Ebre. Segons Mora, el conseller Lluís Recoder li ha comunicat via telefònica que el govern congelarà la bonificació i mantindrà la mateixa quota del 2011 durant tot el 2012. En aquest sentit, Mora ha assegurat que és un "bon gest," ja que així les empreses de les Terres de l'Ebre s'estalviaran un increment del 20% del cost del cànon per a les indústries.

En aquest sentit, tot i que no hi ha hagut cap confirmació oficial per part de la la Generalitat, fonts del govern han reconegut a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que aquesta congelació de la bonificació és una de les possibilitats que s'estaven estudiant. En qualsevol cas, la decisió s'hauria pres dies després d'haver-se reunit Mora amb el conseller Recoder i amb el director de l'ACA, a Barcelona. Fa dues setmanes, la Cambra de Comerç de Tortosa va denunciar públicament la desaparició de la bonificació del cànon de l'aigua per als usuaris de l'Ebre, qualificant la mesura com a "injusta" i "insolidària". "Ja que ni ens faran aviat un port comercial, ni una estació intermodal de mercaderies, ni una estació del TGV, almenys necessitem aquesta mesura per poder ser competitius i atraure indústries i mantenir-les al territori tenint l'aigua més barata", ha assenyalat Mora.

[Àudio:  José Luis Mora anuncia la congelació de la bonificació del cànon de l'aigua ]

Imatge Canal 21 Ebre

12 comentaris:

  1. Mentrestant les diputades ebrenques de CIU Meritxell Roigé, Annabel Marcos i Mila Fernàndez, que fan? Dormen? Diuen “Sí a tot” als capitostos barcelonins? Lo que mos espera...

    De moment gràcies a la Cambra, sembla que les empreses tindran una moratòria amb el preu de l’aigua però si volem ser un territori competitiu, algun caramelet hem de tenir! No podem pagar l’aigua al mateix preu que els de Barcelona !!!

    ResponElimina
  2. és l'efecte Coll de Balaguer.............

    no se si deu ser els aires de la nuclear u k, però els passa a quasi tots els representants ebrencs

    en l'aigua del minitransvasament, cornuts i pagar el beure

    ResponElimina
  3. I ni així. No pots atreure el que no existeix.

    ResponElimina
  4. Si comparem el preu de l'aigua amb el del gasoil, que surt més a compte, quedar-se a les arees metropolitanes o baixar al Sud? Que volem atreure corrugats?
    Jo de vegades penso, que ja es molt, que del microcosmos al macrocosmos hi ha un abisme, com de la microeconomia ebrenca a la macroeconomia metropolitana.
    Tants de catedràtics i economistes ebrencs que hi han i encara estem així?
    Que passa que tots treballen a sou per a les tribus veines?
    Que els hi lleven la nacionalitat ilercavona!
    Cony de laietans i cossetans!
    Tornem a cobrar per passar l'Ebre hòmens!
    Faríem la primera pela.

    ResponElimina
  5. Pos jo no sé si ho entenc prou bé. Si és congela al 2012 vol dir que no s'augmenta, però, la desaparició de la bonificació no es per al present any ? En conseqüència, al 12 és congelarà el que s'haurà augmentat a l'11. O no ?

    ResponElimina
  6. Pos jo vaig vore el debat a la tele, i lo que passarà amb aquesta bonificació al 2013 no ho sé, però si estic segura de que patirem i molt, quan vaig escoltar al "nou" representant del govern català a les Terres de l'Ebre ( Sr. Pere Vidal ? ) afirmant que d'aquesta crisi mundial que estem patint només ens poden treure els empresaris ( amb tot el respecte pels empresaris ).

    Ja havia escoltat altres manifestacions d'aquests millors, en què asseguraven que la Generalitat no possarà ni un totxo més, que la construcció de nous equipaments ho vol deixar a empreses privades, i concertar, i concertar, i concertar ...

    I si totes les idees que ténen per fer-nos sortir de la crisi als catalans son com aquesta, "apaga y vámonos" ...

    És tan segur que volen afavorir les empreses privades carregant-se les públiques, com que molts dels i de les que opinem ja no tornarem a disfrutar dels 30 anys ...

    ResponElimina
  7. Quedo bocabadat de la manera de donar la noticia…
    La congelació d’una bonificació progressiva sempre dona com a resultat un encariment del cànon... No oblideu que l’ACA no pot fer cap obra per estar en suspensió de pagaments o quebra (això si , Técnica). Solsament es qüestió de donar un cop de volta mes als impostos i taxes. Fàcil veritat ?

    ResponElimina
  8. Quan es congela el cànon, l’aigua pot rebentar canonades...

    ResponElimina
  9. jajajajajaja, no em faces riure McCalan!

    ResponElimina
  10. les terres de l'Ebre aportem recursos, aigua i energia i ens porten la merda en forma d'abocadors, ecoparcs i cementiris nuclears.....

    crec que els representants dels empresaris ebrencs tenen tota la raó del món en demanar una congelació de canons i un preu de l'energia mes favorable...

    ResponElimina
  11. Jordi, Susanna l'efecte coll de balaguer me penso que es a tots ERC i PSC també me penso lo sinyor Juanito Sabaté ancara no té clar per on pasarà la carretera del canalet,me penso companys natros pitjor no ho fariem "ANARQUIA"!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  12. ravalejant, vols dir que és " el sinyor Juanito Sabaté", com dius tu, qui més clar ho ha de tenir per on passarà la variant del canalet ?
    Els que ho han de tenir més clar que ningú i ara mateix, tota la responsabilitat, per este ordre, son: Pere Panisello, Ferran Bel, David Prat, Xavier Pallarés, Lluis Recoder i Artur Mas. De fet, aquest últim va ser a qui van anar a parlar membres de la plataforma -acompanyats poc abans de les eleccions- i se'ls va dir que, per suposat, tot s'arreglarà.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta