14 de setembre del 2011

Sopar i festa en memòria de Vicent Andrés Estellés a Campredó

La Comissió 11 de Setembre de les Terres de l'Ebre ha organitzat per este dissabte, 17 de setembre, la Festa Vicent Andrés Estellés a les Terres de l’Ebre. La vetllada literària tindrà lloc al restaurant L’Ardiaca, de Campredó. La rebuda als participants del sopar serà a les 21.30, i un quart d'hora després començarà un homenatge a Estellés, per part del poeta tortosí Gerard Vergés. Tot seguit, a les 22.00 hores, començarà el sopar en homenatge a Estellés, considerat el poeta del poble, amb productes de la terra. A les onze es lliurarà el premi de fotografia de la Marxa de Torxes per la Independència. Durant el sopar també es farà una projecció de vídeos penjats a You Tube sobre la figura del poeta de Burjassot. També hi haurà una exposició de llibres de l'autor, cedits per la Bibliloteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i per particulars. També hi haurà venda de llibres, amb col·laboració de la llibreria La 2 de Viladrich. Al final del sopar es recitaran poemes d'Estellés per part dels assistents i per poetes de les Terres de l'Ebre.

A partir de l'experiència que va tenir l'any passat l'escriptor valencià Josep Lozano, es convida els amants del poeta Vicent Andrés Estellés a celebrar la segona edició de la Festa Estellés durant el mes de setembre. La festa s’organitza a imatge dels sopars escocesos dedicats al poeta nacional d’Escòcia, Robert Burns (1759-1796), els famosos Burns’ suppers, que se celebren des de fa més de dos-cents anys. Lozano ha explicat el per què de la festa: "Amb l’objecte d’instituir una celebració, de crear un nou recurs amb què cohesionar la gent progressista, promocionar la nostra autoestima i defensar la nostra cultura i llengua d’una manera festiva i popular".

L’any passat, la Festa Estellés  va celebrar-se a Alboraia, Alaquàs, Alginet, Barcelona, Benaguasil, Benicarló, Benimaclet, Benimodo, Burjassot, Canals, Cocentaina, Cullera, Dénia, Elx, Gandia, Guardamar, la Nucia, Manuel, Montserrat dels Alcalans, Otos, Picanya, Sant Joan d’Alacant, Sueca, Teulada, Torrent, València, Vandellós, Vilamarxant, Vic i Xàtiva. Hi van col·laborar escriptors i poetes com ara Núria Cadenes, Jaume Pérez Muntaner; cantautors i cantants com Miquel Pujadó, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Pep Botifarra, Xavi Sarrià, i músics com ara Josep Devesa, Ivan Balaguer i Marc Donate.

2 comentaris:

  1. Felicitats per la tasca de la Comissió 11 de setembre. Es nota que hi ha gent pencanat per a dignificar el País a les nostres terres.

    ResponElimina
  2. Convidem a totes i a tots a participar-hi. De ben segur que serà una magnífica vetllada, on podrem escoltar la recitació de molts poemes d'Estellès, entre els quals els famosos Els Amants i Assumiràs la veu d'un poble. Hi participaran poetes com Gerard Vergés, Tomàs Camacho, Marià Lleixà, i escriptors/es com Manel Ollé i Maria Josep Margalef. (Emigdi )

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta