14 de setembre del 2011

Obres a la Casa Grego de Tortosa


Comencen les obres de rehabilitació de la façana de la Casa Grego, on es podria instal·lar una botiga de Zara ·

La Casa Grego de Tortosa, un dels edificis més emblemàtics del nucli antic, ha començat aquesta setmana la seua recuperació. En concret, es tracta d’unes obres per netejar i rehabilitar la façana de l’edifici modernista de la plaça de la Cinta, al costat del Portal del Romeu i de la porta de l’Olivera de la catedral. Fonts consultades per Canal 21 Ebre han explicat que les obres tenen un cost d’uns 90.000 euros, i que són a càrrec de la fundació privada que té la propietat de la Casa Grego. Així, ara no només netejaran i pintaran la façana, sinó que també es canviarà la fusteria i es rehabilitaran els miradors tan característics de l’edifici, que està catalogat i protegit com a bé cultural d’interès local.

De fet, qualsevol intervenció a la Casa Grego ha de respectar la façana i l’escala interior. El mes de juny passat, el Canal 21 Ebre va poder avançar que la cadena Zara, que pertany al grup Inditex, podria desembarcar a Tortosa. Però les obres que s’estan fent ara no suposen que l’arribada de Zara siga imminent. Siga com siga, la Casa Grego és una de les alternatives més sòlides perquè Zara puga obrir a Tortosa la seua primera botiga de les Terres de l’Ebre. L’edifici es va construir ara fa un segle, en el lloc de la que havia estat la casa del Marquès de Tamarit. La Casa Grego va ser dissenyada per l’arquitecte modernista Pau Monguió i Segura. La fundació privada Grego i Mayor va comprar l’edifici al desembre del 2007, i havia projectat rehabilitar-lo i convertir-lo en un hotel per frenar la seua degradació. Però la crisi econòmica va aturar el projecte de fer-hi un hotel. Veïns i comerciants del nucli antic s’han mostrat il·lusionats durant els últims mesos amb la possible arribada de Zara, ja que serviria per recuperar un dels edificis més emblemàtics del nucli històric i per dinamitzar el comerç de la zona de la catedral.

Imatge Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta