28 d’octubre del 2011

El PAM i la mesa de diàleg de Salut enfronten el govern de CiU i l'oposició de Tortosa

Quatre dels grups de l’oposició a l'Ajuntament de Tortosa han lamentat haver conegut el pla d’actuació municipal (PAM) per la premsa, a través dels mitjans de comunicació. De fet, la distància entre el govern de CiU i els grups de l’oposició es va fer ahir una mica més gran. Els portaveus el PSC, ICV, Esquerra i el PP van comparèixer junts ahir al matí, per primera vegada, per anunciar la creació d’una mesa de diàleg amb els professionals del sector sanitari, per defensar el sistema públic de salut de Tortosa i del territori. Antoni Sabaté, Jaume Forcadell, Josep Felip Monclús i Xavier Dalmau han criticat la inacció de l’alcalde Ferran Bel i del grup de CiU, amb majoria absoluta al consistori. En aquest front comú ha quedat exclòs el regidor de PxC.

Per cert, que Bel ja ha qualificat d’"electoralista" i de "política barata" i d’"aparador" este front comú de l’oposició. En declaracions que recollia ahir al vespre l’Agencia Catalana de Notícies, l’alcalde de Tortosa també ha revelat que els portaveus dels grups de l’oposició no van voler assistir a la recepció amb el conseller Boi Ruiz, fa uns dies a l’Ajuntament, en què li haurien pogut expressar les seues inquietuds. També ha negat que cap dels portaveus contactés amb ell per demanar-li que liderés cap procés de diàleg amb els professionals de la sanitat.

12 comentaris:

  1. El sr Alcalde, si enlloc de fer les coses d'amagat i esperar que els altres li vinguin a preguntar, anunciés com és la seva obligació i tingués informada a l'oposició i sobretot a la ciutadania, tendria alguna credibilitat.
    Perquè si hagués comunicat que venia el sr. Boi Ruiz amb la suficient antelació, no puc parlar per l'oposició ni perquè no van anar, però li asseguro que uns quants ciutadans indignats si haguessim anat a rebre'l com se mereix.

    ResponElimina
  2. Està bé. Donant com a certa la versió de l'alcalde, que hem d'entendre, que espera que li demanen que lideri ?. Fantàstic.

    ResponElimina
  3. El senyor Casanova (PxC), s'ha exclòs a sí mateix (com ja ha fet molts cops als plens de l'ajuntament) o l'han exclòs els altres grups polítics? Aquest és el dubte que tinc i com en el seu cas tant és pòssible tant una cosa com l'altra...bé, no ho tinc clar.

    ResponElimina
  4. És una bona noticia que més enllà de les ideologies els representants de la nostra ciutat ajuntin forces per defensar el territori, això ens demostra que la política no ha de servir a les ideologies sinó al poble.

    ResponElimina
  5. Sí, està bé que totes les forces polítiques s'uneixin pe a defensar el poble, en això estic d'acord. És una bona plataforma de pressió per a demanar que les retallades a salut siguin menys salvatges però mireu...imagineu-vos un IES qualsevol. Diguem que a terrce d'ESO, per exemple, hi ha quatre classes (A, B, C i D) i que hi ha un temari comú que com a mínim han d'aconseguir arribar-hi tots els alumnes per assolir uns nivells bàsics en un assignatura qualsevol dictat pel Cap de Departament i la direcció d'aquest centre. Resulta que un docent té un cert marge de maniobres per a aconseguir aquests objectius marcats pel centre...però els eus alumnes van molt enadrrerits i queden molt per darrera dels restants grups (diguem que aquest tutor és la grup C, per exemple). Llavors el Cap d'Estudis el crida i li diu que ha de presionar al seu alumnat pr a assolir un mínim de coneixements per a arribar al nivell dels altres grups. Lla vors aquest docent haurà de forçar la maquinària per a que s'assoleixi aquest objectiu, encara que siguin impopulars entre el seu alumnat. Vull dir, el senyor Bel té una sèrie de marges on es pot moure lliurement per a evitar que les retallades afectin la sanitat, educació, etc., però abans de tot és sota el poder d'un superior seu que li marca una sèrie de pautes mínimes ha assolir i en última instància qui obliga a fer retallades és el govern de Barcelona, el senyor Mas, en definitiva. Abans d tot reconec que el senyor Bel ha fet coses força mal fetes, entre elles convertir la piscina de Ferreríes en zona de guerra (per l'aspecte d'impacte d'un projectil que té ara, vull dir), i les brutals retallades en sanitat entre d'altres però jo penso que si vol crear una consulta mèdica al Centre Cívic Santa Clara, no és en certa manera un intent d'arreglar aquest desori que són les brutals retallades a Salut i Educació, entre altres, que per una altra banda venen donades per Barcelona?

    ResponElimina
  6. Estic d'acord amb Cristòfol Miró, en certa manera, perquè sí que les retallades venen donades per Barcelona, però com vosté ha dit està bé que les forces polítiques s'uneixen per defensar el poble, i a qui qui governa és el Sr. Bel i els ciutadans ens queixem al representant de la nostra ciutat, ja nosé si per que és a ell a qui ens tenim que dirigir o perquè no sabem a qui queixar-nos dels nostres mal estars. D'altra banda com vosté ha di,t també estic d'acord amb que ha fet coses malament, però també tens raó en l'intent d'arreglar el desori se les retallades de Salut i Educacció, i això també és un punt a favor pel Sr. Bel.

    Gutijaume, per una vegada, o com en altres poques ocacions, estic amb tu amb la unió de tots els partits per defensar el poble i no tant per la ideologia de cada un, que ara mateix és el que fa falta, no partits en concrets, sinó persones que ens representen i que tinguin en compte als altres. I ara per ara més igual PP, que ERC, mentrestant siguin capasos d'enfrontar els problemes d'un país i sapigan escoltar als demès. Però que conste que soc de esquerres i considero que ho farien millor ells.

    ResponElimina
  7. És un plaer conèixer-lo, senyor Llatge. La qüestió és que el seu nom em sona, però no sé d'on, ara mateix, disculpi la meva ignorància al respecte...em sembla haver-lo sentit dir per algun lloc, això sí. No hi fa res, que arribi tard a un lloc, la qüestió és tenir alguna cosa interessant a dir i aportar alguna idea nova per a debatre en grup, no es preocupi per això, cregui'm.
    Jo també sóc d'esquerres, com vosté. Si sigués de dretes no tindria cap problema a dir-ho directament, no ho dubti. Però sóc prou imparcial per a comprendre que tant les esquerres com les dretes tenen tant els seus encerts com els seus errors. I la llista és llarga per tots dos cantons. La qüestió és poder veure'ls prou bé i ser prou escèptic en quant als polítics per a poder posicionar-se en una opció que permeti sopesar-los en conjunt i poder decantar-se cap a un cantó o un altre, independentment de la opció política pesonal que es tingui. El cas és que, per un cop, les forces polítiques han sigut capaces de deixar de barallar-se per a posar-se d'acord en un punt en comú i penso que és un esdeveniment estrany en les temps que vivim, que la vida política més sembla un combat de boxa entre els nostres representants polítics que un mitjà per a que la vida dels ciutadans millori. Si en moltes altres coses fessin igual les coses ens anirien molt millor a tots i arribaríem a solucions vàlides que satisfarien als ciutadans, i ajudarien a sortir de la crisi en que ara ens veiem immersos, en comptes de fer-los creure que els polítics només miren per sí mateixos i en enriquir-se que en cuidar de qui els han votat. Seria bo que aquest exemple de concòrdia política fós imitat per altres polítics arreu de Catalunya i l'estat espanyol en general però dubto molt que siguin prou lúcids per a veure això, llàstima.

    ResponElimina
  8. No et preocupes David, el estar d’acord amb algú del PP sent tu un fervent simpatitzant de l’esquerra catalana no provoca cap trastorn a llarg termini ;)

    ResponElimina
  9. Sr. Cristofol Miró, no em tracti de vosté, que em fa molt gran, i sol tinc quinze anys. I torno a coincidir en vosté, fa falta que això passi a la resta de l'estat català i espanyol, pot ser les coses aniren millor... per cert, no passa res de que no hem conegui, perquè ni molt menys soc conegut, però sí que soc un dels habituals que comenten en aquest bloc, tot i que ultimament estava desaparegut, com també potser que hem coneguis, si vas veure les notícies ebrenques fa unes setmanes, per ser el portabeu dels alumnes de l'Institu Cristòfol Despuig, i manifestarnos al nostre institut.

    Gutijaume, no em sap ningun mal compartir una idea teva que solen ser del PP, ja que això vol dir que escolto diversos punts d'opinió perquè m'importa que tothom pugui dir la seva!

    ResponElimina
  10. Perdona noi, no ho sabia, això! Si que et vaig veure, sí, vareu sortir a primera plana els teus companys i tú! I tú no em tractis de vosté que només et duc quinze, d'anys, tampoc, ara! I al Gutijaume li diria que és una mica radical, que la joventut no se la de desanimar d'aquesta manera, oi que no, nano?

    ResponElimina
  11. Doncs no, Crtistòfol, no em desanima quasi res a mi, és molt rar que un noi de quinze anys estigui interessat per la política, però a mi m'agrada i soc dels úncis, i tinc uns ideals clars, marcats i que no es canvien. Per molt que digui Gutijaume, ell crec, que deu saber que és bo que la juventut ens agradi la política.

    ResponElimina
  12. Així m'agrada,noi. La gent ha de tenir empenta i decisió, i sobretot les idees clares, molt clares. Ben fet noi, segueix així!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta