27 d’octubre del 2011

Roquetes recuperarà els terrenys de l'antiga via del tren



L’Ajuntament de Roquetes vol recuperar i desafectar els terrenys de l’antiga via de ferrocarril que unia Tortosa amb València, desmantellada i en desús des de fa més de 15 anys. L’alcalde de Roquetes, el republicà Francesc Gas, té el proper 3 de novembre una reunió a Barcelona amb els responsables d’Adif, amb l’objectiu d’accelerar els tràmits per aconseguir la desafecció i el retorn dels terrenys als seus antics propietaris, o bé a l’Ajuntament en el cas que no siga possible localitzar-los. Així ho ha avançat Gas aquest dijous al Canal 21 Ebre, durant una entrevista al programa Primera Columna. L’alcalde de Roquetes ha afegit que la reunió per alliberar els terrenys de l’antiga via de tren és el fruit de mesos de contactes i gestions amb Adif. A més, Gas ha recordat que el nou pla territorial de les Terres de l’Ebre preveia recuperar la via per al futur tramvia entre l’Aldea, Tortosa i Roquetes; però que les al·legacions del seu ajuntament van demostrar que el projecte no era viable. Ara, l’Ajuntament de Roquetes té l’objectiu de rescatar els terrenys per fomentar el desenvolupament industrial de la zona.

D’altra banda, Francesc Gas ha explicat que l’Ajuntament està aplicant un pla de sanejament i estalvi per reduir la despesa, amb mesures com ara la renúncia a la major part de l’enllumenat de Nadal que permetrà estalviar uns 7.000 euros. De fet, l’alcalde ha assenyalat que enguany Roquetes encara no ha pogut assumir el pagament dels 350.000 euros que cada any ha de pagar per les obres de la piscina coberta, quan només en recaptarà uns 20.000 euros. Segons Gas, la piscina està hipotecant l’Ajuntament de Roquetes i provoca un retard en el pagament als proveïdors.

En la mateixa entrevista, l’alcalde de Roquetes també ha confirmat que l’Ajuntament ja ha rebut diferents ofertes de tres empreses i un empresari que voldrien implantar-se en les antigues naus de la multinacional Lear. L’adquisició de l’antiga Lear és la única actuació del pla d’industrialització de les Terres de l’Ebre que ja s’ha completat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta