27 d’octubre del 2011

Tortosa presenta el seu segon PAM amb més de 400 accions que costaran uns 18 milions

La nova zona d’oci a l’antic pont del tren, la futura entitat municipal descentralitzada (EMD) dels Reguers o els nous passejos fluvials amb carril bici, a banda i banda del riu Ebre. L’Ajuntament de Tortosa ja sap quines són les actuacions que caldria fer durant aquest mandat municipal, entre les que també destaquen la rehabilitació del barri de Sant Jaume amb una nova convocatòria de la llei de Barris, la creació de més sòl industrial i comercial, l’aposta per l’administració electrònica, i la construcció de les noves piscines amb el pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau. L’alcalde Ferran Bel i la portaveu del grup municipal de CiU, Meritxell Roigé, han presentat aquest dijous el pla d’acció municipal (PAM) per al període 2011-2015. Com en el mandat anterior, l’objectiu és que el PAM siga el "full de ruta" que marcarà l’acció del govern municipal de Tortosa. En aquesta línia, el pla inclou més de 400 actuacions distribuïdes per regidories, que arriben "a tots els barris de la ciutat i a tots els pobles del municipi". A més, són iniciatives i actuacions transversals, que molt sovint afecten més d’un àmbit de la gestió municipal. L’alcalde ha afirmat que el primer PAM va ser una eina molt útil i efectiva, i que ara la voluntat és aconseguir els mateixos objectius.

Bel també ha afirmat que el PAM és un document dinàmic en la temporalització, que també pot acabar modificant algunes de les actuacions previstes o bé afegir-ne de noves. Tanmateix, l’alcalde de Tortosa ha afirmat que la crisi econòmica ha obligat a planificar el PAM d’una manera encara més afinada que fa quatre anys, sense perdre de vista el programa electoral amb què CiU va guanyar les eleccions municipals amb majoria absoluta. Segons Bel, el volum inversor de l’Ajuntament en les més de 400 actuacions del PAM seran menys de la meitat del pressupost de l’anterior mandat. Així, l’alcalde ha situat aquesta xifra en la forquilla d’entre els 15 i 18 milions d’euros.

Al marge del PAM, l’alcalde també s’ha referit al compromís d’impulsar la redacció del pla estratègic de Tortosa, amb la previsió que es puga concretar durant el 2012. D’altra banda, Bel també ha volgut destacar la importància del corredor del Mediterrani i la necessitat que el ramal que ha de connectar-lo amb el corredor Central es face a través de la línia de Móra la Nova, tal i com ha demanat el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

PAM TORTOSA 2011-2015
Imatge Ajuntament de Tortosa

5 comentaris:

  1. 400 actuacions, però hi ha molta palla.

    ResponElimina
  2. Algú de la premsa ens pot enviar el PAM per correu electrònic? El nostre Alcalde "dialogant" s'ha despistat i ni tan sols ens ha explicat que el presentava. Per suposat, encara no en tenim còpia. Crec que presentar el PAM abans a la premsa que als grups municipals és un menyspreu a la nostra representativitat. Ja no demanem que se'ns demani l'opinió en el procés d'elaboració del Pla, només demanem que ens donin una fotocòpia 5m abans de la roda de premsa. Sembla ser que demanem massa...

    ResponElimina
  3. Jaume, segur que no ho fa amb malicia, el que passa és que per ell sou tan insignificants i prescindibles que s'oblida. Igual que aquella gent indignada amb "propensió marginal" que li presenten mocions populars...

    Estem de pre-campanya i la seva ineptitud per defensar als ciutadans quan aquests li diuen amb una moció de 1000 signatures i una sala de plens a tope de gent, que doni la cara per defensar les retallades sanitàries serà recordada durant els propers anys.
    Aquesta si que hagués sigut una acció celebrada i desitjada.

    ResponElimina
  4. jaume, oco que no hagin volgut tapar altres noticies......

    ResponElimina
  5. Pam! així és com m'he quedat després de llegir quantes coses s'han de fer i quants diners costa fer-les...mort!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta