27 d’octubre del 2011

[Tribuna] 'Lo ROM no fa mal', article de Josep Felip Monclús

Beure rom o qualsevol beguda alcohòlica no és pas aconsellable, sobretot abusar-ne. Però veure el ROM (abreviació de Reglament Orgànic Municipal) llegir-lo, és il·lustrador, del que per altra banda el sentit comú mos fa pensar a tothom, ja que diu a l’article 27 que l’alcalde té la responsabilitat de defensar els interessos de la ciutat.

Veritat certa que això hauria d’ésser així. Però ves per on, allò que més interessa als que habitem la ciutat és la salut i la feina; perdre la salut o la feina no agrada a ningú. Els treballadors del sistema públic de salut que ens dona serveis als CAP (centres d’atenció primària) i a l’hospital Verge de la Cinta , administratius, treballadors de la cuina, servei de neteja, infermers i metges, hem vist com es despatxaven a molts de companys d’aquesta empresa, probablement la que té més treballadors. Els treballadors del sistema públic de salut hem vist com es tancaven plantes senceres de l’hospital, quiròfans, serveis d’urgències al CAP del Temple. Ningú creurà que retallar d’aquestes maneres el sistema sanitari va a favor de la salut.

Per això denuncio que la retallada del sistema públic de salut ens porta a una greu situació de pèrdua de dos dels bens més preuats: salut i feina.

Alcalde, vostè té l’obligació de defensar els interessos de la ciutat, ho diu el ROM i el sentit comú. Reaccioni, digui-li al honorable conseller de salut que aquí som molt lluny dels grans hospitals de la conurbació barcelonina, que torní a obrir els quiròfans, els llits de l’hospital, que és puguin operar ràpid els prostàtics, les cataractes ....

Tortosines i tortosins cal que diumenge ens manifestem en defensa del sistema públic de salut, acudiu a les 12 al CAP del temple. La Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre ens convoca. Si no hi anem, si no ens autodefensem s’haurà de pensar que ens hem begut el rom.

Josep Felip Monclús i Benet 
és metge i portaveu del grup d'ERC a l'Ajuntament de Tortosa.


5 comentaris:

  1. Ho ha dit un metge, fem-li cas! I vosté primer que tots, Senyor Bel!

    ResponElimina
  2. Em penso que el Sr. FB no anirà a la "mani" del diumenge ...

    Jo hi aniré, encara que m'hagin de portar en cadira de rodes, perquè les meves cames ja no son com abans ...

    Si no som papaços de lluitar per la sanitat, l'educació i els serveis socials, per quina cosa lluitarem ???.

    El diumenge dia 30, TOTHOM A LES 12 DEL MATÍ DAVANT DEL CAP DEL TEMPLE, i que la nostra veu es faci sentir fins l'Ajuntament, la Direcció Territorial i també a Barcelona, a la Conselleria de Salut i a la Plaça Sant Jaume ... tant de bó que ens escoltin ...

    ResponElimina
  3. Tots junts aconseguirem alguna cosa...tinguem esperança!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta