1 d’octubre del 2011

El PSC de l'Ebre vol Lluïsa Lizárraga al Congrés i Joan Sabaté al Senat

El consell de federació de les Terres de l'Ebre ha proposat aquest vespre, en sessió extraordinària, els candidats amb vista a les eleccions generals del 20 de novembre. La proposta dels socialistes ebrencs és que el tortosí Joan Sabaté encapçali la llista per Tarragona al Senat, i que l'ampostina Lluïsa Lizárraga i la regidora de Deltebre Sònia Bertomeu ocupin els llocs número 3 i número 5, respectivament, a la candidatura al Congrés dels Diputats. Les llistes les haurà de ratificar ara el Consell Nacional del PSC. En aquest sentit, els socialistes ebrencs fan un aposta per la continuïtat, ja que Lizárraga ja ha estat diputada al Congrés en les últimes dues legislatures, mentre que Sabaté ja és senador de l'Entesa Catalana de Progrés per designació autonòmica.

Els socialistes afronten les eleccions generals amb el principal repte de fer front a la situació econòmica, i les prioritats seran la creació d'ocupació i garantir els principals drets de les persones. El PSC ha fet un balanç positiu de la darrera legislatura i de les actuacions que s'han realitzat al territori, on destaca la redacció i execució del Pla Integral de Protecció del Delta, amb una inversió pública de més de 400 milions d'euros i la descontaminació del pantà de Flix com a inversió més important. Entre altres obres, també s'ha de subratllar la col·locació al riu d'indicadors ambientals i de filtres verds; la restauració del bosc de ribera; la posada en marxa de diferents centres d'interpretació; l'aportació d'aigua dolça a les llacunes, i el pla de restitució que representarà l'abastament alternatiu i millores en alta en el subministrament d'aigua als pobles de les Terres de l'Ebre. A Tortosa, a més, aquest estiu s'han iniciat les obres dels murs del riu i la conversió de l'antic pont del tren en via verda i pas de vianants, finançats pel govern de l'Estat, així com també s'ha conegut el compromís del ministeri de Cultura per fer front a la problemàtica que afecta a la cúpula oval de la catedral.

A més, des del PSC s'han volgut subratllar les dues ajudes extraordinàries que l'executiu socialista ha posat en marxa aquesta legislatura, com són el Fons Estatal d'Inversió Local i el Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local, que han deixat al territori més de 52,5 milions d'euros. Finalment, els socialistes han recordat que les Terres de l'Ebre s'hi juguen molt en aquestes eleccions, després de la petició d'aigua feta per la diputació de Castelló. "Una victòria del PP pot representar fer marxa enrere a tot un seguit de polítiques encaminades a fomentar la Nova Cultura de l'Aigua", han advertit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta