30 de setembre del 2011

Tortosa sol·licita 1,3 milions a l’ICO per pagar factures pendents a proveïdors

L'Ajuntament de Tortosa s’acollirà a una línia de finançament de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), una opció prevista pel govern de l’Estat per als municipis que han de fer front a tensions de tresoreria per falta de liquiditat. En el ple ordinari de l’octubre, que es farà dilluns de la setmana que ve, l’Ajuntament aprovarà la sol·licitud d’un préstec d’1,3 milions d’euros, que correspon al 25 per cent dels ingressos que rep el consistori procedents de les aportacions en els tributs de l’Estat. La regidora d’Hisenda, Matilde Villarroya, ha explicat aquest divendres que el crèdit especial es finançarà a un interès del 6,5%; que s’ha contractat amb quatre entitats bancàries diferents, i que l’Ajuntament l’haurà d’amortitzar durant els propers tres anys. L’objectiu és poder disposar d’uns diners amb què l’Ajuntament tortosí podrà pagar les factures pendents d’alguns dels seus proveïdors, tant autònoms com petites i mitjanes empreses. Però només podran ser factures anteriors al 30 d’abril.

La regidora d’Hisenda ha assenyalat que els problemes de liquiditat de l’Ajuntament són fruit del retard en l’ingrés de subvencions que provenen d’altres administracions. En aquest sentit, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que encara els falta per cobrar una part dels diners de la llei de barris, per finançar les obres del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), o bé la reforma de les antigues indústries Fabra per instal·lar-hi el nou viver d’empreses. A més, el govern municipal ha volgut aclarir que aquest nou crèdit no suposa un increment de l’endeutament municipal, ja que es retornarà dins del mandat i té l’aval dels tributs procedents de l’Estat.

1 comentari:

  1. Quan l'ajuntament actualitzi el software de gestió econòmica usaran els llistats de morositat que he dissenyat fa uns dies :-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta