30 de setembre del 2011

Tortosa aprovarà la moció popular en defensa de la sanitat pública

L'Ajuntament de Tortosa, amb majoria absoluta de CiU, donarà suport dilluns que ve a la moció popular que reclama la implicació del consistori en defensa de la sistema sanitari públic del municipi. Tot i que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, no ha volgut avançar aquest divendres el sentit del vot, ha assegurat que vol evitar "dubtes" i "equívocs" sobre la posició que l’Ajuntament sempre ha tingut en defensa dels serveis del sistema sanitari públic. Tanmateix, Bel ha deixat clar que no comparteix el cent per cent la redacció de la moció, ja que les coses no són com fa dos o cinc anys des del punt de vista econòmic. Segons l’alcalde, cal fer ajustaments a tot arreu i en tots els àmbits, i l’Ajuntament també de Tortosa els està fent, tenint en compte quina és la situació actual.

La moció popular va ser presentada per una membre de la junta de personal de l’Hospital Verge de la Cinta, i té l’aval d’un total de 635 signatures validades. De fet, el que no l’haja presentat un grup polític facilita que el govern municipal de CiU haja decidit donar-hi suport. A més, l’alcalde no vol que aquesta moció –que reclama la continuïtat i millora dels serveis sanitaris públics a l’hospital i als centres d’atenció primària- es puga utilitzar políticament. En aquest sentit, cal tindre en compte que en el mateix ple ordinari de dilluns també se sotmetrà a debat una moció presentada pel grup d’Esquerra, la qual serà rebutjada pel govern municipal de CiU.

5 comentaris:

  1. esta mol be dir que s'apolla, la pregunta es, que fara el nostre alcalde Sr Bel per a que es cumpleixen les demandes?

    ho sento pero no es mes que una malaida estrategia politica.

    Es el mateix partit politic que ens implica les retallades, es el mateix alcalde que fa de gos faldiller, invitan a tan "ilustre personatge" com Artur mas a les nostres festes... Ho sento pero no mo trago.


    I repetixo. Que fara el Sr Bel per a que es compleixigue la moció?

    ResponElimina
  2. M'agradaria no "calentar-me" massa amb els meus comentaris, però és que per mi, aquest home (em refereixo al senyor Alcalde), deixa molt que desitjar com a polític.

    Com pot dir 3 dies abans d'un ple de l'ajuntament el que succeirà amb les votacions? Què te una bola de vidre on tot ho veu?. Què no vol avançar el sentit de vot? Va home va, que no mos faci riure !!. Ja sabem com li agrada tindre-ho tot baix el seu control, però dient això només demostra la seva prepotència donada la seva posició privilegiada amb la majoria absoluta.

    Si tant vol defensar el sistema sanitari i més a Tortosa amb les retallades, que agafi el cotxe i es planti a la Plz. St. Jaume i li canti les quaranta al senyor Artur Mas. O es que li tenen temor potser?

    Tema ajustaments a l'Ajuntament. Han fet fora una periodista de Radio Tortosa. Però tenim un regidor amb dedicació plena per 5 dies de festes de la Cinta i d'una cavalcada de reis !!. Aquí hi ha alguna cosa que no quadra !!

    Del últim paràgraf de l'article del nostre amic Gustau destacaria un altre cop la demagògia del senyor Alcalde. Perquè si la moció la presenta ERC la votarà en contra i si la presenta la junta de personal de l'Hospital la vota a favor? Potser perquè ERC no li va voler seguir la corda com va pretendre abans de les municipals buscant un possible acord i ara els hi vol fer la "punyeta" a tot hora?

    No sé si el senyor Alcalde és lector de La Marfanta o algun dels seus li passarà l'avís, si és donés el cas, jo li demanaria que deixes de banda la seva prepotència, la seva demagògia i treballe per Tortosa, que per això una majoria de persones ho van fer.

    Ara els convergents ja em podeu tirar la cavalleria per sobre...

    ResponElimina
  3. tranquil pierluigi, això només ho solen fer un parell de mesos abans de les eleccions, Ara, llegeixen, aprenen i prenen nota, res més. M'avala l'experiència. Ara els Joseps, els Manels, els Joseps manels etc. estan a l'aguait. Fins i tot un amb nom de whisky ( com jo ) ha abaixat la producció més d'un 50 %.

    ResponElimina
  4. Si el Sr.Bel dona suport, espero que en el redactat del discurs de la moció estigui ben especificat i concretat que es demana al seu consistori en base a aquest suport. No espero anar i trobar-me que se demana un "brindis al sol" sino accions concretes com una condemna o un posicionament clar en contra de les retallades que tots sabem i fins el dia d'avui l'Ajuntament de Tortosa ha obviat.

    Es a dir i repassant el text del full de recollida de signatures:
    NO a la reducció de llits i tancament de plantes i quiròfans en l'Hospital.
    NO al tancament de Centres d'Atenció Continuada (URGÈNCIES)
    NO als acomiadaments dels treballadors de l'Hospital i dels CAP
    NO a les retallades en formació continuada
    SI a una gestió pròpia dels recursos i NO al centralisme
    SI a la construcció del nou Hospital de les Terres de l'Ebre

    A tot això donarà suport el nostre Ajuntament? Me sona a mofa i a estrategia política. Anem tots al ple que pot ser històric. Fa gràcia que digui que no vol que s'utilitzi "politicament", un personatge que basa el seu criteri no en els continguts, sino en el missatger. Nefast. En quin mon viu el Ferran? Tot això es gestiona i se basa en la política, que es allò que serveix per gestionar la vida de les persones.
    Que deixi de dir als demés el que han de fer i com, i comenci a fer ell que és el propi d'un servidor públic.
    Per cert, algú sap

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta