7 d’octubre del 2011

'Entendríeu com a usuaris una vaga dels metges de l'hospital de Tortosa?'

Els metges de l’Hospital Verge de la Cinta han iniciat este dijous una campanya massiva de donació de sang, amb la que volen manifestar la seua oposició a les retallades del Departament de Salut. Una campanya reivindicativa a la qual, fins ahir a mig matí, ja s’havien adherit la meitat dels 140 facultatius de l’hospital de Tortosa. El cap del servei de radiologia de l’hospital Verge de la Cinta i portaveu dels metges, José Antonio Izuel, va afirmar ahir que els quiròfans de l’hospital ja estan funcionant sota mínims.  Els metges de l’hospital van denunciar ahir que les operacions setmanals han passat de les 28 intervencions que abans hi havia cada setmana, a només nou operacions per setmana. Segons han assegurat els facultatius, l’activitat quirúrgica ha quedat limitada als casos de càncer i a les fractures. Per la seua banda, la direcció de l’hospital va emetre un comunicat en què afirma que després de la reducció del nombre de quiròfans operatius, es va establir un calendari fins al final d’any que garanteix l’atenció dels pacients amb patologies oncològiques i les urgències. Segons la direcció del Verge de la Cinta, la resta d’intervencions s’assignen a diferents serveis, atenent l’ordre d’incidència de les patologies i les respectives llistes d’espera. Per la seua banda, l'Institut Català de la Salut (ICS) ha assegurat que la reducció de l'activitat quirúrgica a l'Hospital Verge de la Cinta entre els mesos de gener i agost d'aquest 2011 ha estat d'un 12,01% i ha negat que aquest percentatge arribi al 68%, com van denunciar ahir els facultatius.

Aquest divendres, al programa Primera Columna de Canal 21 Ebre, hem preguntat a l'audiència si entendria una vaga dels metges i la resta del personal sanitari de l’hospital de Tortosa, en contra de les retallades de Salut. Tanmateix, cal matisar que els metges de l’hospital Verge de la Cinta encara no han decidit si secundarien una convocatòria de vaga als centres de l’Institut Català de la Salut. Els espectadors també poden respondre l’enquesta al web canal21ebre.com, a la nostra pagina de Facebook o be deixant-nos un missatge a Twitter, amb l’etiqueta #primeracolumna.

+Info:
-L'ICS sosté que la reducció de l'activitat quirúrgica l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha estat només del 12%


10 comentaris:

  1. Seria una situació complicada...¿ Suposaria aquesta vaga deficiències en l’atenció dels pacients i per tant, una reducció de la qualitat d’un servei bàsic i fonamental com és la sanitat?

    Si és així, sóc contrari a la idea, que no vol dir que sigui contrari als motius pels quals es convocaria aquesta.

    ResponElimina
  2. Jo tampoc crec que la vaga és el cami. D'experiencies passades està clar que vagues en serveis publics només genera rebutg en la majoria dels usaris.
    S'ha de buscar la formula per a que treballadors dels serveis i usaris podem anar tots junts en aixo. Com? Aixo es el complicat, perque ja es veu que fa temps que els metges, i profes, ens estan explicant el malament que va tot i la gent no reaccionem. Anar casa per casa explcant i recollint firmes? Posant paradetes d'informació a les places, recull firmes, i promoure una manifestacio gran davant a cada poble? Ni idea, s'ha de ficar imaginacio pero sigui com sigui hem de fer tots, tots junts, un cop damunt de la taula i dir que n'hi ha prou.
    Evidentment el tema principal ha de ser la reduccio en serveis, perque també vist com està el panorama per tothom, pos, a molta gent ni li va ni li vé temes com el paga de nadal etc .. en temes de salari i lloc de treball, suposo que s'esta generant un "cada u que es salva si pot".
    En resumen, tot està molt fotut!

    ResponElimina
  3. No faria res més que contribuir, encara que sigui per unes hores, a fer més gros el problema.
    Hi han altres mesures per a fer pales el descontentament, la protesta i malestar. Per exemple acudint massivament a la l'ajuntament el dia del Ple on es va debatre la moció popular contra les retallades. Sembla que la moció la van firmar més d'un miler de persones, de les quals al voltants de 600 son de Tortosa. A la sala no arribava a un centenar.

    ResponElimina
  4. D'aquí uns dies, segons el gran Boi, estaran tancats els hospitals cinc dies.
    Ja em diràs que és més dur una vaga d'un sector, o un lock-out de la patronal, l'ICS.
    No anem bé per este camí!

    ResponElimina
  5. Estic d’acord amb Brian, pacients i professionals som ambdós víctimes d’una situació quasi límit, hem d’intentar ajuntar forces per evitar que aquest desmantellament continuï avant.

    ResponElimina
  6. Practicament l'ICS ha col.locat al nostre hospital en uns serveis mínims permanents, pel que aquesta vaga (del tot legítima) tampoc arreglaria molt la cosa, dins d'una vaga de tota la Sanitat potser tindria més força encara que el govern la podria utilitzar en contra dels sanitaris tal com es va fer amb els controladors aeris. És un problema no sols sanitari sino social per tant el necessari seria una vaga general, ja ha passat el temps de manis i firmes i de mocions als Ajuntaments en les que els botxins se disfressen de solidaris, no serveixen per a res...no els hem de dixar treballar, para tots els hospitals, CAPS i tot el sistema public i privat que s'hi vulgui adherir, iniciatives populars per denunciar i portar als jutjats a tot el govern de lladres i poca vergonyes que patim, ja s'esgota la paciència VAGA GENERAL JA!!

    ResponElimina
  7. Veig massa moderació en la gent que escriu, quant la gent que ens (des)governa apreta cada vegada més la rosca als ciutadans entregant la sobirania del poble en mans d'especul.ladors, hem de perdre la por, llàstima que els que ens han de protegir i denunciar tot això (polítics, sindicalistes, mitjans de comunicació, jerarquies religioses, forces de seguretat, exercit, jutges...) esdevenen comparses de la injustícia i ens giren l'esquena. A Islandia, Egipte, Tunisia almenys ho han intentat i han obligat a canvis, aquí cada cop pitjor...

    ResponElimina
  8. Les conquestes socials el guanyen al carrer i encara n'hi ha que es pensen que amb un dia de vaga es farà alguna cosa. D'això, de vagues d'un dia, els polítcs en saben un munt i per tant fan cos omís de tot plegat. La vaga ja s'ha de plantejar a més dies vista. Amb un o dos dies només es creen petites molèsties i per tant res d'important. Ara, quan la cosa depassa de dos dies o es proclama indefinida, llavors la cosa canvia. Tothom patirà, no morirà ningun pacient però tothom entén que amb un dia de vaga els hi porta fluixa als qui manen i sinó mereu ensenyament fa dos anys. 4 convocatòries de vaga d'un dia, resultat? Mestres cremats, pares cremats i alumnes desconcertats. I Ernest Maragall? Com si res. O es canvia el concepte de vaga o no s'aconseguirà massa res.
    I penseu una cosa, els pacients no són estúpids. Si se'ls hi explica bé el q passa ho entenen i els usuaris s'han de sentir afectats i l'única manera és secundar la vaga i recolzar la sanitat. Les mocions passen volant però els fets no es canvien així com així. Mireu les manifestacions contra la guerra. Què va fer el PP? RES de RES. Bé, si, se'n va fotre.
    No som Egipte ni Tuníssia però hem de saber el preu que val la defensa dels nostres drets.
    I veure-ho tot molt fotut per tal que no sàpigues per on començar és el que volen els polítics. És una vella tàctica i encara funciona. S'obren molts fronts i així divideixes a qui t'ha de respondre.

    ResponElimina
  9. Un metge per definició, no pot fer vaga sense incorrer en reponsabilitats penals greus.

    ResponElimina
  10. Mc Calan, ja en pots dir que, de grossa com l'ha que has dit, difícilment en tornaràs a dir.
    Que un metge es un Guardia civil o un militar ?
    Un metge, com qualsevol altre assalariat té el dret constitucional de fer vaga sempre que no estigui inclòs en uns serveis mínims decretats de forma oficial. Els que incorrerien en responsabilitats penals més aviat serien els que fessin quelcom per impedir el normal exercici d'aquest dret.
    Ara, si del que vols parlar és de faltar al codi deontològic i jurament hipocràtic això és una altra cosa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta