7 d’octubre del 2011

Toc d’alerta de la PDE al govern català perquè rebutge 'qualsevol transvasament' de l'Ebre


La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha demanat al govern de la Generalitat que es pose al costat de la gent del territori i que rebutge oficialment qualsevol intent de transvasament d’aigua del riu. Un dels portaveus de la plataforma, Joan Antoni Panisello, ha remarcat aquest divendres que el moviment social està decebut amb el govern de CiU, ja que haurien preferit que fos el president Artur Mas, i no el conseller de Territori i Sosteniblitat, l’encarregat d’expressar la posició de l’executiu català. Durant una entrevista al programa Primera Columna, Panisello ha reiterat que calia un pronunciament de Mas en nom del govern català, i que és important que CiU no repeteixi les errades de fa 10 anys, ja que la PDE no dubtarà a tornar a sortir al carrer.

D’altra banda, Panisello també ha rebutjat que el conseller Recoder estengués la mà a la Generalitat Valenciana per aconseguir plegats el transvasament del Roine. De la mateixa manera, el portaveu també ha lamentat que la diputada tortosina Meritxell Roigé defensés la necessitat d’acabar les obres i de posar en marxa el canal de regadiu Xerta-Sénia, un projecte que la plataforma considera la porta oberta del transvasament a Castelló.

Finalment, el portaveu de la plataforma ha instat el govern català a aprofitar la nova oportunitat que els brinda la proposta de resolució que ha presentat aquest dijous el grup del PSC al Parlament. Es tracta d’una moció presentada per la diputada ebrenca Núria Ventura. El text dels socialistes insta el govern a rebutjar qualsevol transvasament de l’Ebre, i també reclama al govern de l’Estat l’aprovació del nou pla de conca amb un cabal mediambiental per al tram final del riu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta