9 d’octubre del 2011

Ferran Bel se'n va al Senat

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, serà el candidat de CiU per Tarragona al Senat, en les eleccions estatals del 20 de novembre. Així s'ha decidit aquest dissabte al consell nacional de CiU, al qual va assistir-hi el president local de Convergència a Tortosa, Josep Anguera. De fet, va ser Anguera una de les primeres persones en anunciar l'elecció de Bel a través del Twitter, com una "molt bona notícia per les Terres de l'Ebre". Minuts després, el mateix Anguera deia que la bona notícia era que Ferran Bel seria el candidat a senador per a les properes eleccions del 20N. Poc després, també ho confirmava el Twitter oficial de CiU: "Candidats de @ciu al #Senat per Tarragona 1. Ferran Bel 2. Jordi Sendra 3. Rosanna Camps". I l'alcalde també en parlava tant al seu Twitter com al seu compte de Facebook: "Nou repte, encapçalar candidatura @ciu al Senat a la demarcació de Tarragona. Amb força per treballar per CAT, per TE i per #tortosa #fb ". Una de les primeres felicitacions a l'alcalde va ser de la regidora i diputada Meritxell Roigé: "Una molt bona notícia per Tortosa: Ferran Bel candidat al Senat. Felicitats alcalde". Bel substituirà l'històric Josep Maldonado com a número 1 per Tarragona al Senat i, si res no falla, serà el quart alcalde de Tortosa que arriba a la cambra alta espanyola, després de Vicent Beguer (CiU), Marià Curto (CiU) i Joan Sabaté (PSC). L'arribada de Bel al Senat també marcarà un punt d'inflexió en la carrera política de Bel, que fins ara només havia volgut centrar-se en l'alcaldia de Tortosa, havent renunciat a càrrecs tan importants com la presidència de la Diputació de Tarragona o el de diputat al Parlament català.


D'altra banda, CiU ha fet públiques a la xarxa les llistes de CiU per al Congrés i al Senat. A més de Ferran Bel, també hi apareix l'exregidor de Móra d'Ebre i actual director de l'Idece, Jordi Borràs, com a suplent de l'alcalde de Tortosa. I en el número 4 de la llista al Congrés per Tarragona, la regidora de CiU a Ulldecona, Núria Balagué.




LA PREGUNTA DEL DIA

25 comentaris:

  1. Molt mala notícia, més sous, més parasitisme polític. Vist el lamentable paper de tots els tortosins en una institució tan inutil com el Senat...bona notícia per a Bel (un altre sou i més dietes) i mala notícia per als tortosins (perdem teps de dedicació d'alcaldia i menys relevàcia en la presa de decisions de la política catalana). Potser suprimir el Senat en temps de crisi seria una bona mesura...i si no que algú m'expliqui per a que serveix tant de senador i quin benefici mos ha donat.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Enhorabona al PSC i especialment al proper cap de llista municipal.
    Bel, s'ha cavat la tomba política pel que fa al seu futur com Alcalde. Encara que, el fet del més que segur nou càrrec, confirmaria els rumors de cercles propers a l'Alcalde respecte a que a les properes eleccions municipals ni repetiria com a candidat.
    Quant a un altre sou, estic segur que Bel triarà el de Senador i per tant l'ajuntament s'estalviarà els 60.000 € que ara costa l'Alclade. Ara bé, Bel, haurà de tirar molt de les seves capacitats de convenciment per a convèncer a la ciutadania ( als seus votants primer que res ) que el que no fa gaire era dolent per als interessos de la'juntament i l'alcaldia, ara serà bo. Que també ens expliqui com distribuirà el temps ( laboral ) de les seves ocupacions. Abans ell mateix va decidir que a l'ajuntament, a canvi dels 60.000 € hi dedicava un 75 % del temps ( no sé ben bé si d'una jornada laboral o del temps total, però bé ) ara, em pregunto: al senat hi dedicarà l'altre 25 % ( que compartirà amb la feina professional particular ? ) O, perquè suposadament no cobrarà de l'ajuntament, ja no hi dedicarà aquests 75 % ( ara, que estem en temps difícils ) I el 75, el repartirà entre Senat i feina particular i el 25 a l'ajuntament ? I si és així qui farà d'alcalde, la Sra. Roigé, que també està al Parlament ? O el Sr. Domingo Tomás, que té dedicació plena ? ( gaites i dolçaines al marge ).
    Estic intrigat per saber les respostes a tot plegat. Però sobre tot, i el més important, el Sr. Bel va vendre ( no sense certa part de raó ) la necessitat de que l'alcalde de Tortosa havia d'estar per la Ciutat i no tindre cap responsabilitat important més enllà de les municipals, ja tenia prou feina amb aquesta responsabilitat. Fins i tot, no fa gaire temps, ens va dir que havia renunciat a l'oferiment se presidir la Diputació pels mateixos motius, quant, a més, des d'aquest càrrec ( i mentre no desaparegui com hauria de ser lògic ) sí que es pot fer més per la ciutat que des d'una cadira al Senat.
    Tot plegat una engany i una burla a l'electorat, s'agafi per on es vulgui.
    Això sí, tinc el morbo de saber, en tant que substituirà Maldonado, si la declaració de bens i ingressos que tindrà l'obligació de fer l'assessor tonyinaire en ser Senador, és tant llarga com la del senador barbut de Comarruga.

    ResponElimina
  4. Ara que tindra doble sou es deura baixa lo sou d'alcalde?digo yo no

    ResponElimina
  5. Un altre alcalde de Tortosa a la col.lecció de senadors. Mentre, l'Administració de l'Estat espanyol sempre és la que inverteix menys al nostre territori. De què serveix que vagin a Madrid? Per rés més que sentar-se en un lloc que comença per pol i acaba per trona.

    ResponElimina
  6. Veig molt d'opinio critica del Senat - realment de que serveix, i a que ens pot ajudar a Tortosa /TTE ?

    ResponElimina
  7. Que oportú! Segur que aviat podrem parlar d'això, davant la moció que estan preparant per debatre que està passant a Tortosa, a la real, la del carrer, la multiplicitat de càrrecs en varies persones, i els salaris que cobren els nostres representats municipals:
    http://acampadatortosa.org/2011/10/mocio-popular-a-lajuntament-davant-la-situacio-social-de-tortosa-i-per-la-regulacio-dels-salaris-dels-politics/

    ResponElimina
  8. Jo trobo que pot fer lo que vulgue, lo que espero que se comprometigue en Tortosa al màxim de les segues posivilitats.

    ResponElimina
  9. Per a això tor-nes, ignorant ?
    Trobo que tens una estranya manera de valorar com un es pot dedicar al màxim de les possibilitats a una cosa. Pel que dius, com menys temps, més compromís. Fantàstic.
    Tu ets aquell tant revolucionari de fa uns mesos ?

    ResponElimina
  10. Fa uns anys defensava que un alcalde de Tortosa tenia prou feina a casa seva ( Tortosa ??? ) i no podia anar ni a Madrid ni a Barcelona ...

    Clar, ara manen "ell i els seus" ...

    I a més a més, "rectificar és de savis" ...

    ResponElimina
  11. Pero si al senat nomes se va a passar lo rato, per a que vaigue un atre a xupa del bote, pos millor un que coneixem.

    ResponElimina
  12. Ignorant, tu te'n recordes de tot el que deies a la precampanya, dels polítics, del que cobren etc. ?. És més, suposant que si vagi a passar el rato, si el passa allà vol dir que no estarà aquí, o es que no ho vols entendre ?

    ResponElimina
  13. Pos claro que ho entenc, suposo que tu mires los plens,no se si recordes los retrets de Bel a Sabate per que sent senador no ha fet res per Tortosa,ara la cosa comença a tindre MORBO.
    --Serà capàs Bel de demostrar-li a Sabate, que ell aprofitara el càrrec de senador per a be de Tortosa??
    --O Sabate li tindrà que retreure-li a Bel lo que en lo seu temps li va dir.
    Continuarà..........

    ResponElimina
  14. Ferrán; t’has equivocat, i ho se perquè a pesar de les pressions rebudes de BCN tu et devies al teu poble , tal i com ens ho vas vendre al seu moment.
    Ara ja no podràs ésser un bon alcalde per Tortosa, ni un bon Senador pel grup mixt a Madrid.
    Tu saps perfectament de lo efímers que son els diners. Tant efímer com la elecció que acabes de prendre.
    Un amic

    ResponElimina
  15. El teu comentari, Mc Calan, no fa res més que legitimar altres opinions teves amb les quals saps, des de fa molt i molt de temps, discrepem aquí a La Marfanta ( Te'n recordes quan compartiem els primers llocs del Rànquing de "N" de comentaris ? ).
    Ho he dic moltes vegades: La coherència és un valor dels més importants, en la política i la vida.
    No serveix de molt, però et felicito.

    ResponElimina
  16. Xeic McCalan!
    Tens un amic senador!
    Felicitats!
    Espero el "Primera Columna" amb el Bel de protagonista i explicant els seus horaris i dedicacions a partir d'ara.
    I, suposo, que necessitarà ajut per conèixer la resta de la província, hores extres, ja que no només serà senador de les TE.
    Records als de l'Albiol o Vimbodi... vos ha tocat la "xoia" de l'Ebre.
    Aviam si pot treure als de Reus el transvasament Ciurana-Riudecanyes que pobre Ciurana, ni una gota que en passa per Garcia. Ni que sigue un cabal ecològic hòmens!
    Una bona tasca a fer!

    ResponElimina
  17. Ferran Bel visitarà el Primera Columna la setmana que ve.

    ResponElimina
  18. Vols dir que no tindràs que fer-li una enquesta tipus test Gustau?
    Donat el gran nombre d'interrogants oberts en el seu futur.
    Gràcies per la informació... A per la primícia!

    ResponElimina
  19. A veure quines coses més interessants dirà, com per exemple que es baixa el sou i d'altres per l'estil...

    ResponElimina
  20. Apreta'l fort Gustau, que aqui necessitem una bona defensa per part de la gent que hem posat al poder. Ens estan treient la sanitat publica (per molt que parla BoyRuiz, hi ha mil exemples de problemes), ens estan treient hores i mestres i qualitat a l'escola publica, ens agafaran tot l'aigua i qualsevol altre recurs que troben, dels jocs de Tarragona no verem ni una carrera de sacs, etc etc etc, i la responsibilitat principal de defensar-nos, suposo, cau damunt dels "pesos pesats" del partit com és el nostre alcalde. Si ha d'anar a Madrid pel partit, les TTE que rebrem a canvi? Si fa el que ha de fer de veritat, per mi que continua cobrant el que cobra ara! A ell i a la diputada Meritxell, els toca una epoca dificil però és lo que hi ha. Si no vols pols, .... ! La situacio està fotuda i toca valentia, com va dir Mel Gibson!

    ResponElimina
  21. Cristòfol, no pateixis, des del punt de vista del sou municipal, ell, dirà que no, no solament se'l baixa el sou d'alcalde sinó que......L'elimina tot !!!!!!.
    I si jo fos Gustau, en aquest sentit, li preguntaria a Bel: És cert que el salari de senador es irrenunciable, i que en cap cas és compatible amb el sou d'alcalde ?
    Ah, i en aquest moments, que a acabat el Ple de l'Ajuntament sobre les ordenances, també li preguntaria al EXCEL·LENTÍSSIM Sr. Alcalde si, a hores d'ara, encara no se'n ha donat compte ( el contrari que alguns dels seus regidors ) que l'actitud que adopta als plens és de prepotència i pedanteria. I al portaveu del PSC li auguro una relació amb l'alcalde com la que va tenir el seu antecessor. No es pot tolerar.

    ResponElimina
  22. Sí Cucafera, tens raó...el senyor alcalde és arrogant i prepotent...i venjatiu. Si no, qui no se'n recordi que pensi en el cas del Casal Panxampla durante la Festa del Renaixement passada, que el va desallotjar del Sitjar i el va ficar a territori de mosca negra per a que se'ls mengés a tots, dient que el lloc era més carismàtic que al es muralles...i tot només per queixar-se de les seves decisions!

    ResponElimina
  23. Pos, si, estaria be aclarir tot aixo dels sous "renunciables", perque encara que per aqui ja sou diversos persones que han dit que (a) 2 sous son incompatibles, i (b) s'ha d'agafar lo del senat - estic bastant segur que a la Veu de l'Ebre Ferran diu que "renunciarà" el sou de l'alcalde. Lo important es si cobra o no, pero també es important saber les coses tal com son - ho renuncia o li fan renunciar? No es el problema que més m'amoina, pero si no saps que mes pregutar-li Gustau, ja veus ....

    ResponElimina
  24. Que dius, La Veu de què ? ahhhhhh, de l'Ebre. Pos no havia entès de l'Amo!!!!

    ResponElimina
  25. "Segons la Llei 53/1984 de 26 de desembre d'Incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques, en el seu article primer 13 i segons el Reglament del Senat en el seu article núm. 23.1 14, el salari de senador és irrenunciable i incompatible amb el d'altres càrrecs públics com el d’alcalde."
    Extret del dossier "Tortosa:Situació social Endeutament de l'Ajuntament Sous dels polítics municipals" d'acampadatortosa
    http://acampadatortosa.org/wp-content/uploads/2011/10/dossier_acampadatortosa15m.pdf

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta