6 d’octubre del 2011

Rasquera vol millorar el sistema de pagament per generació de residus

L’Ajuntament de Rasquera consultarà a les entitats del municipi com es pot millorar el sistema de pagament per generació de residus. Des del gener d’enguany, els veïns de Miravet i de Rasquera que generen menys residus podran comprovar que, al final de l’any, també se’ls reduirà el rebut de la brossa. El projecte dels dos ajuntaments té el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i també del Consorci per a la Gestió dels Residus de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. L’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha fet una valoració positiva del nou sistema, ja que suposa una aposta ferma per afavorir la reducció i el reciclatge de la brossa de les cases i comerços. Amb tot, Pellisa ha recordat que hi ha entre un 15 i 20% de la gent que no està disposada a fer bé les coses, i que l’Ajuntament vol millorar el sistema amb la col·laboració de les entitats de Rasquera.

El sistema de pagament per generació de residus és possible, en el cas de Rasquera i Miravet, perquè són dos municipis en què la recollida selectiva es fa porta a porta. Per exemple, a Rasquera funciona des de l’octubre del 2004, i la brigada municipal passa cada dia per recollir les escombraries. El dilluns, la fracció orgànica i el rebuig; el dimarts, el paper i el cartró; el dimecres, l’orgànica i el vidre; el dijous, el plàstic i els envasos, i el divendres, l’orgànica i el rebuig. A banda, l’alcalde ha avançat que l’Ajuntament té un projecte per fer compostatge amb tota la matèria orgànica que es genera a Rasquera. De fet, Pellisa ha explicat que demà divendres té una reunió a Barcelona, per presentar el projecte a l’Agència de Residus de Catalunya. L’alcalde de Rasquera ha estat el convidat d’aquest dijous al programa Primera Columna, l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta