24 de novembre del 2011

Amposta i Tortosa amplien l'oferta universitària de l'Ebre amb estudis d'esports i de fisioteràpia

L'oferta universitària de les Terres de l'Ebre s'ampliarà a partir del curs 2012-2013 amb els estudis de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES), un centre concertat adscrit a la URV que impartirà diferents estudis a Amposta i Tortosa.

D'aquesta manera, i un cop que el govern català ha descartat la implantació dels estudis públics d'INEFC a Amposta i Cambrils per motius econòmics, la capital del Montsià acollirà la totalitat dels estudis universitaris d'activitats físiques i de l'esport. De fet, el projecte també comptarà amb el suport de la Secretaria General de l'Esport. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha assenyalat que aquesta és una notícia "llargament esperada" al territori. De la mateixa manera, Ferré també ha destacat el fet que el projecte que impulsaran l'Ajuntament d'Amposta i l'EUSES es complementarà amb la nova oferta universitària de Tortosa.

En concret, Tortosa posarà en marxa, també a partir del curs que ve, un grau en Fisioteràpia, que complementarà els estudis de la URV al Campus de les Terres de l'Ebre. Els nous estudis també arribaran de la mà d'EUSES, que impartirà el nou grau com a centre adscrit a la URV. El nou projecte formatiu inclou, a més del grau en Fisioteràpia, una oferta de postgraus i màsters que també s'impartiran a Tortosa. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha afirmat que "aquest és un projecte universitari il·lusionant, de present i de futur, que genera molt de valor afegit a Tortosa i a les Terres de l'Ebre".

En el cas d'Amposta, els estudis s'impartiran estudis de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE). Els alumnes d'Amposta disposaran de la totalitat de les instal·lacions esportives de què disposa la ciutat, mentre que les classes teòriques s'impartiran a l'edifici de la nova Escola d'Art i Disseny, a la qual tindrà prou aules per donar cabuda als alumnes dels dos ensenyaments. Per la seua banda, a Tortosa els alumnes ocuparan provisionalment unes instal·lacions que el bisbat té al seminari diocesà. El nou grau en Fisioteràpia de Tortosa tindrà uns 60 alumnes per curs, que esdevindran uns 250 quan estiguen desplegats tots els cursos.

Imatges Ajuntament d'Amposta i Ajuntament de Tortosa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta