30 de novembre del 2011
Boronat desvincula Xerta-Sénia i transvasament
L’alcalde de Santa Bàrbara, el convergent Jordi Boronat, ha fet aquest dimecres una de les primeres valoracions del territori a la decisió del govern de l’Estat en funcions de desestimar el minitransvasament a Castelló. En aquest sentit, Santa Bàrbara ha estat un dels ajuntaments de les Terres de l’Ebre que ha aprovat en els darrers mesos declaracions institucionals en contra del transvasament que havia reclamat la Diputació de Castelló. En declaracions a l’informatiu matinal Primera Columna, Boronat ha afirmat que, al marge de l’oportunisme de la mesura, el més important és que el govern de l’Estat ha rebutjat la petició feta per la Diputació de Castelló.
Tanmateix, l’alcalde de Santa Bàrbara ha volgut desvincular el transvasament a Castelló del projecte de regadiu del canal Xerta-Sénia. Boronat ha afirmat que es tracta d’un canal molt reivindicat a l’interior del Baix Ebre i del Montsià com a reg de suport. De fet, ha apuntat que enguany no s’hagués perdut la meitat de la collita d’olives si aquest canal ja estigués en funcionament. Encara sobre el mateix tema, Boronat ha afirmat que no pretén criminalitzar la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), que aquest diumenge va tornar a denunciar que el Xerta-Sénia és un transvasament encobert a Castelló.
D’altra banda, en la mateixa entrevista, Boronat ha xifrat en 300.000 euros els danys que les pluges i les barrancades del passat 20 de novembre van provocar al terme municipal de Santa Bàrbara.
7 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ja, ja, ja, ja!
ResponEliminaSi home!
Tu de quin partit ets?
O et penses que no tenim memòria?
No com altres que no saben el temps que viuen i permeten que es sembre i plante a lleres de barrancs. O sabeu que viviu en una zona de tronades, no? Pos? Assegurances?
Per a deixar-ho ben especificat. Quants socis de la comunitat de regants del Xerta-Sénia hi han a Santa Barbera? Un, dos?
M.d A., de qui se'n recorda la gent quan trona ?
ResponEliminallavors ?
Temps al temps, però n’hi ha alguns que mes aviat que tard, s’hauran d’empassar les seues pròpies paraules, tot i que segur que llavors es justificaran tot lo que podran.
ResponEliminaNi el departament d’agricultura anterior amb el toni Espanya, ni l’actual de pere Vidal, passant pels alcaldes del pobles per on passa el x-s i la comunitat de regants, no podran argumentar desconeixença perquè són perfectament sabedors del que hi ha darrera d’aquest canal.
El seu posicionament es merament oportunista perquè pensen que així tindran una infraestructura, que encara que siguin escorrialles, alguna cosa deixarà al territori per on passa el canal.
Ens agradaria molt equivocar-nos i que haguéssim de ser els contraris al x-s els que ens empasséssim les paraules, però el temps, malauradament ens va donant poc a poc la raó.
Escolteu que diuen ara per Lleida sobre el s-g, la cambra de comerç, el president de la diputació, els regants, els representants d’agbr que fan l’obra del canal, ja no s’amaguen que el futur del s-g és aigua per bcn.
La pde va començar a dir això al 2006 quan van aparèixer les primeres noticies de la modificació de la llei d’aigües per incorporar la figura dels bancs d’aigua, avui centres de intercanvi. Ens va costar moltes enemistats amb gent propera i amb gent com la del compromís per Lleida que podien ser aliats naturals postres. Ens hem sentit dir de tot, des de paranoics a insolidaris, passant per dir-nos que som gent que volem protagonisme. Però el temps desgraciadament ho fica tot al seu lloc.
Ximo, est un llibre obert.
ResponEliminaLa fe mou muntanyes.
Cura més la fe de Marta que la fusta de la barca. A banda que això de la fe ( laica o no ) no té fronteres i es prou transversal.
ResponEliminaLes paraules poden ser tragades per qualsevol de les parts, alcaldes i PDE, ja que les hemeroteques no enganyen. Però no crec que ni uns ni altres puguin reconèixer cap error, almenys pel que es pot deduir de les afirmacions categòriques i veritats absolutes. El més probable és que es produeixi un mutis pel forro. S'admeten apostes!
ResponElimina?? bé, i si alguna vegada algú contesta una pregunta?
ResponEliminaun, dos, ...1000?
Avui ja dien a Castelló que ja els hi va bé que vagi pel Xerta-Sénia l'aigua.
Bé, es nota la caldoreta ambiental.
Torna la moda de "volem l'aigua" per un cantó i els "noinos" per l'altra. Al mig, el núvol de "si, pero" - "no, pero".
I Rajoy i Mas a càrrec de pujar dits, baixar dits. Igualet que en pretérites influències romanes.
I si cal que surten los bous al carrer!