30 de novembre del 2011

Malestar a Castelló pel rebuig del govern en funcions al transvasament de l'Ebre

La subdirecció general de Planificació del Ministeri de Medi Ambient ha desestimat el transvasament d’aigua de l’Ebre que al setembre havia tornat a reclamar la Diputació de Castelló. Una notícia no ha estat ben rebuda a Castelló. Bon exemple d’això són els titulars d’aquest dimecres a la premsa provincial. En el cas de Levante de Castelló, la decisió del govern del PSOE era el tema principal de portada, tot recollint les declaracions del president de la Diputació, Javier Moliner, que considera “poc elegant” que un govern en funcions haja pres una decisió d’aquesta importància. El tema també obria la portada del periòdic Mediterráneo, que també destacava que el veto al transvasament a Castelló arriba “en els darrers dies de la presidència de Rodríguez Zapatero”.

En aquest sentit, la Diputació de Castelló ja ha anunciat que no es rendeix. Així, l’ens provincial ha deixat clar que tornarà a reclamar, en aquest cas al nou govern del popular Mariano Rajoy, la transferència de 90 hectòmetres cúbics anuals de la conca de l’Ebre. Així ho va aprovar per unanimitat aquest dimarts el ple de la corporació, com un dels punts inclosos en el 'Decàleg de peticions fonamentals per a l'impuls de l'economia de Castelló'. Segons el president de la Diputació, el PSOE “ha utilitzat el temps de descompte del seu mandat per prendre una sèrie de decisions partidistes en contra la província de Castelló”.

2 comentaris:

  1. Si no tinc mal entés, la resposta és anterior a les eleccions del 20 novembre.
    Ahir es va fer públic només.
    Això passa molts cops, per exemple aquí no vam saber de la sentència del tribunal fins al mes d’agost, tot i que la cadència era del juny.

    En tot cas, una bona noticia per a les Terres de l’ebre perquè si hagués contestat al requeriment del tribunal, el nou govern, de ben segur que la desposta hagués estat afirmativa.
    No és perquè siguem mal pensats, simplement és escoltar i llegir el que es diu mes enllà del rovellet de l’ou on vivim.

    Això no vol dir que ja estigui tot fet i que ja podem estar tranquils.
    No, ja sabem quines són les pretensions sobre l’aigua del riu dels nostres veïns del nord i del sud, per tan sempre cal estar alerta.

    Recordeu que els canals continuen en marxa, el x-s s’emporta un 25% del pressupost de la genialitat al baix Ebre i el segarra-garrigues el 56% de les terres de Lleida.
    Si no recordo malament, el s-g aquest any te assignats 156 milions d’euros, quasi res si ho comparem per exemple amb les retallades que s’estan fent a tot arreu (40 milions a tv3 per exemple com a cas mes recent .

    Els embassaments també continuen en marxa, aquest estiu s’han destinat vora de 100 milions mes a yesa per solucionar els problemes d’estabilitat del sòl que fa anys que denuncien la gent d’artieda, vora 200 milions per un nou embasament al Gállego, el d’almudevar, 40 milions per al de lechago i declaració d’impacte positiva per biscarrués.
    En definitiva la màquina embassaments + canals de regadiu continua en marxa.

    ResponElimina
  2. Xica tu!
    Il Carlos Fabra re-acusat de cinc delictes als jutjats. TS imposa.
    Este Castelló, per a que dir-ho?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta