19 de desembre del 2011

Ascó tanca la votació del pressupost participatiu

L’Ajuntament d’Ascó ha finalitzat la votació popular per redactar el seu pressupost participatiu. Finalment, i amb un cens d’un miler de persones, un total de 124 veïns i veïnes majors de 15 anys han exercit el seu dret a vot en la primera consulta popular que organitza l’Ajuntament d’Ascó per decidir en què inverteix una part del pressupost municipal. En concret, es tracta d’una partida oberta de 200.000 euros. En les jornades de votació, que van fer-se des de dijous passat fins aquest diumenge, cada votant podia escollir entre un màxim de cinc propostes, de les 37 que es van sotmetre a votació. Aquest procés participatiu va iniciar-se el passat mes d’octubre amb diverses sessions de debat obertes, i tots els veïns i veïnes han tingut l’oportunitat de fer les seues propostes. Unes propostes que havien de ser legals, tècnicament i jurídicament viables, que fessin relació a competències municipals, que no sobrepassessin la quantitat de 200.000 euros, i que no fessin referència a subvencions ni a política de personal.

Les propostes que han rebut més suports, amb 31 vots, són la col·locació d’un semàfor per reduir la velocitat dels cotxes a la carretera de Camposines, i posar algun producte antilliscant per evitar les relliscades a la plaça de l’Església, a l’entrada de l’Ajuntament i al carrer del Riu. Amb 29 vots, hi ha la proposta d’adequar un terreny municipal per captar grans empreses i aconseguir la implantació d’una central de biomassa. Amb 27 vots hi ha dues propostes empatades: implantar cursos de formació professional i col·locar un mirall al carrer dels Clots, a l’alçada del carrer Travessia del Mercat. I amb 24 vots també hi ha dues propostes empatades: un pla per generar energia verda amb miniparcs eòlics, tot formant gent del poble per al seu manteniment i reinvertint l’energia verda que es puga vendre en més generació; i demanar permís a Adif per tancar tot el perímetre de la via del tren, per motius de seguretat.

De les 124 paperetes emeses,118 són vàlides, cinc són nul·les i n’hi ha una en blanc Les paperetes sumen un total de 543 vots a propostes concretes. Dintre del primer trimestre del 2012, i en el marc d’una sessió informativa oberta al veïnat, l’Ajuntament prioritzarà les actuacions escollides pels ciutadans i ciutadanes. El llistat íntegre de les propostes sotmeses a votació i el resultat de les votacions es pot consultar al web municipal, asco.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta