20 de desembre del 2011

Cemex d’Alcanar es compromet a reduir les emissions

L’empresa CEMEX, propietària de la cimentera d'Alcanar, s'ha compromès a reduir al màxim l'impacte ambiental que produeix la seua activitat industrial. La cimentera ha adquirit aquest compromís en adherir-se a la signatura de l'Acord Voluntari per a la Prevenció i Control de la Contaminació. Un acord recentment ha estat impulsat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i l'agrupació de fabricants de ciment de Catalunya, Ciment Català.

Els principals compromisos són la reducció dels límits d'emissió de partícules d’òxids de nitrogen i d’òxids de sofre, així com d'altres compostos derivats de l'activitat industrial, per sota dels que marca l'actual legislació. La signatura de l’acord també compromet a les empreses del sector a donar transparència a la informació sobre les emissions de manera periòdica. D'altra banda, els signants acorden la creació d'un protocol de proves sobre l'ús de combustibles alternatius, previ a la seua autorització.

La signatura d'aquest acord contribuirà, també reduir les emissions a través de la utilització de combustibles alternatius. Les parts coincideixen a ressaltar que el seu ús disminueix les emissions globals de diòxid de carboni. L'ús de combustibles alternatius hauria d’arribar al 20% el 2012, i al 40% en el 2015.

Imatge Ministeri de Medi Ambient

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta