5 de desembre del 2011

ICV insta el govern a donar un crèdit 'excepcional i urgent' a la cooperativa de l'Aldea

La diputada d’ICV-EUiA pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Hortènsia Grau, ha demanat aquest dilluns al govern de la Generalitat que de manera “urgent i excepcional” actuï a través de les conselleries d’Agricultura i d’Economia, i a través de l’Institut de Crèdit Agrari, perquè "en el marc del procés de mediació que ha iniciat" es pugui fer "una bestreta o un crèdit" a la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l’Aldea. L'objectiu seria que la cooperativa de l'Aldea pugui afrontar els pagaments més urgents, com ara els pagaments de pensions i altres rendes.

“Aquest avançament ha de servir perquè les famílies afectades puguin mantenir la seva vida i les seves activitats i l’Institut Català de Crèdit Agrari pugui recuperar els diners d’aquesta bestreta en el procés anunciat de liquidació ordenada de la secció de crèdit”, ha explicat Grau.

Per altra banda, la diputada ecosocialista ha demanat a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que faci les gestions necessàries amb l’alcalde de la localitat i amb l’Ajuntament de l’Aldea, per establir les línies de suport immediat a les famílies afectades que tenen els seus diners bloquejats. “El Govern ha d’oferir ajuts d’emergència social i assessorament a les famílies afectades per afrontar la situació”, ha dit Grau, que també ha volgut donar “ple suport” a la Plataforma d’Afectats i a l’Ajuntament de l'Aldea. La diputada també ha assegurat que demanarà una reunió per tal d’oferir l’ajut i suport com a grup parlamentari.

De la mateixa manera, la diputada ecosocialista ha avançat avui que en el proper ple del Parlament interpel·larà al Govern perquè expliqui si les tasques de tutela de les entitats de crèdit de les cooperatives agràries s’estan fent correctament, i per buscar una solució perquè els dipòsits de les cooperatives tinguin un aval públic com tenen actualment els bancs i caixes a l’Estat espanyol i arreu d’Europa, com a conseqüència de la crisi financera. “Aquesta és una qüestió cabdal perquè així com la resta d’entitats financeres disposen des del 2008 d’un aval del fons de garantia de dipòsits del Banc d’Espanya que assegura fins 100.000€ per compte i client, els de les entitats de crèdit com la de l'Aldea, no”, ha advertit Grau.

En aquest sentit, Grau ha remarcat que “és de vital importància per al sector que aquest cas puntual no faci trontollar la confiança en les seccions de crèdit de les cooperatives agrícoles, model bàsic per al finançament del sector agrari i que només a la demarcació del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre gestiona prop de 457 milions d’euros”.

Per tot plegat, Hortènsia Grau ha enviat una carta als consellers d’Agricultura i Economia mostrant la seua preocupació i demanant al Govern que a més de supervisar el procés “actuï responsablement i amb la major rapidesa perquè les famílies afectades puguin disposar dels ajuts d’emergència social”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta