5 de desembre del 2011

Els periodistes ebrencs envien un decàleg als 52 alcaldes

La demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha enviat als 52 alcaldes i a 114 portaveus dels grups municipals, al govern i a l’oposició dels 52 municipis de les Terres de l’Ebre, una carta acompanyada del Decàleg de bones pràctiques de la comunicació local pública. Aquest enviament dóna compliment de l’acord pres per la junta d’aquesta demarcació el passat 30 de setembre.

El Decàleg de bones pràctiques de la comunicació local pública va ser elaborat pel Laboratori de la Comunicació Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 2003, compta amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i en aquests anys ha estat acceptat per diverses institucions locals catalanes. Entre els 10 punts d’aquest document hi ha, per exemple, la necessitat de que els mitjans de comunicació locals públics funcionin a través d’òrgans de gestió participatius i que comptin amb els recursos humans i tècnics necessaris.

En la seua carta, el Col·legi de Periodistes recomana a les alcaldesses i alcaldes i als portaveus municipals que posin en marxa les mesures necessàries per tal de portar a terme els principis i recomanacions que es recullen en el Decàleg, les quals haurien de ser acceptades en un acord formal del respectius plens municipals. El propòsit de la Junta de la demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes és fer públics, en el seu moment, els compromisos presos pels diferents ajuntaments en aquest sentit, mitjançant un Mapa de les bones pràctiques de la comunicació local pública, actualment en fase d’elaboració. Amb aquest mapa, les ciutadanes i els ciutadans de les nostres poblacions podran conèixer les pràctiques comunicatives dels consistoris que els representen i, en cas que ho creguin convenient, fer les seues propostes als respectius consistoris.

També s’han enviat cartes amb aquest Decàleg als presidents de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i de la Federació Catalana de Municipis, demanant-los que recomanin la seua adopció als respectius municipis associats.

Decàleg de bones pràctiques de la comunicació local pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta