6 de desembre del 2011

El govern no ajudarà la cooperativa de l'Aldea perquè és una entitat 'sòlida'

El Departament d'Economia i Coneixement no haurà de facilitar cap crèdit pont, ni tant sols un aval, per solucionar el "problema conjuntural de liquiditat" que té la cooperativa de crèdit de l'Aldea, segons ha assegurat Jordi Òliva, director general de Política Financera. Òliva ha reconegut que després dels primers contactes amb els directius de la cooperativa s'ha conegut l'abast del problema, que té el seu origen en un "mal plantejament financer d'una inversió en millores en els camps agraris dels socis de la cooperativa". Un cop comenci la collita aquesta mateixa setmana, el flux de caixa haurà de ser suficient per anar normalitzat la situació de l'entitat, que té una base ''sòlida'', ha afegit Òliva.

Un aspecte positiu de la reunió destacat pel director general de Política Financera, Assegurances i Tresor ha estat descobrir que la base econòmica de la cooperativa és ''sòlida''. Òliva ha subratllat que les espatlles de la cooperativa estan cobertes amb la collita d'hortalisses que està pendent de collir i que ja està venuda. Així, la viabilitat de la cooperativa fa que no ''calgui'' cap aval de la Generalitat

Jordi Òliva ha assegurat que els actius de la cooperativa són ''suficients'' perquè tots els dipòsits dels socis de la cooperativa es puguen recuperar. Però ara el que cal fer, ha dit el director general, és que la gent de la cooperativa faci ''el que sap fer',' i que tot i ser festiu aquest dimarts comencin la collita i es canalitzi la venda per poder tornar a la normalitat el més aviat possible. Òliva ha deixat clar que "si tots els socis de la cooperativa fan el que ha de fer, abans de Nadal estarà resolt el problema''.

L'origen del problema d'aquest ''col·lapse'' en la gestió de la cooperativa es va produir aquest estiu quan es va fer front a un conjunt d'inversions en nou regadius i altres actuacions, en els camps agraris de la cooperativa que ''no es van finançar adequadament'', cosa que ''s'ha menjat la base de la liquiditat'' de la cooperativa, ha explicat Òliva.

El director general ha manifestat que un cop vist el problema d'origen i constatada la ''solidesa'' econòmica de la cooperativa, la Generalitat, actuarà com ''assessorament tècnic'' en la captació d'un ''finançament adequat'' per fer una planificació financera de la inversió. Aquest seguiment el farà Divina Alsinet, directora de l'Institut Català de Crèdit Agrari, que actuarà com ''supervisora'' del procés obert.

Per la seua banda, Alsinet ha garantit que l'únic problema de la cooperativa de l'Aldea és d'una actuació ''inadequada'' en la implantació d'un pla d'inversions. Aquesta mala gestió ha acabat generant socialment una situació ''dramàtica''. En cap cas el problema respon a una actuació ''imprudent'', ha afegit la supervisora.

Alsinet ha explicat que les actuacions de les cooperatives de crèdit agrari sempre tenen una actuació ''prudent que mai posa en risc els béns de tots els socis'', i això implica que el fet conjuntural de la cooperativa de l'Aldea no es pot extrapolar a la resta de cooperatives de crèdit agrari que hi ha implantades a Catalunya.

Òliva ha reconegut que si hagués estat vigent l'ordre de regulació financera aprovada el 2010, que ho estarà a partir del 2013, aquest cas de la cooperativa de l'Aldea no s'hagués produït perquè s'hagués detectat just en el moment de planificar la cobertura financera de la inversió i no quan ha saltat ''el llum vermell''. Òliva ha explicat que aquest ''col·lapse'' conjuntural ha ''angoixat'' a tots els directius de la cooperativa que s'han quedat conjunturalment ''bloquejats'' sense saber com reaccionar en base els actius sòlids de la cooperativa.

ACN

2 comentaris:

  1. Tan sòlida com la misèria d'algunes famílies que a causa d'aquest minicorralito a l'argentina que han fet alguns ***** (imagineu-vos totes les paraules possibles tret de maques) que no han sabut gestionar bé la cooperativa de l'Aldea sense tenir en compte que l'economia de gairebé totes le sfamílies delpoble depenien d'ells han hagut d'anar a captar a Càrites, i compte que n'hi hauran més!

    ResponElimina
  2. Sólida ve de dura veritat ? Com dura fou la gana de la post guerra...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta