30 de desembre del 2011

Satisfacció a Castella-la Manxa per l'elecció de Villar de Cañas per a l'MTC

El govern de Cospedal i l'alcalde de la població celebren la decisió del ministeri d'Indústria, mentre que el PSOE castellano-manxec anuncia la seua oposició a la designació ·

El portaveu del govern de la Junta de Castella-la Manxa i conseller d'Ocupació, Leandro Esteban (PP), ha qualificat de "magnífica notícia" la proposta del Consell de Ministres que el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears s'implante a la localitat de Villar de Cañas (Conca). Segons el govern de Castella-la Manxa, l'MTC suposarà una inversió de "més de 750 milions d'euros" i podria generar "més de 1.000 llocs de treball directes i indirectes".

Segons el portaveu de la Junta de Castella-la Manxa, l'MTC podria donar feina a "pràcticament la meitat dels joves que s'hi troben en situació de desocupació" a la província de Conca. Esteban ha ressaltat, a més, que la instal·lació del magatzem nuclear comporta "la construcció d'un parc empresarial, la millora de carreteres i del ferrocarril convencional, i la modernització d'infraestructures i del teixit empresarial d'una zona que necessitava aquesta reactivació". Segons Esteban, la decisió del govern del PP és coherent amb la posició que els populars han defensat" tant al govern com en l'oposició. Esteban ha recordat que el PP "defensava sempre que Castella-la Manxa no és una regió antinuclear", a més de mantenir la postura que la província de Guadalajara -que també aspirava a acollir l'MTC a la localitat de Yebra- "no havia de ser qui albergués cap tipus d'instal·lació, perquè ja ha estat prou solidària" en l'àmbit nuclear. Un altre aspecte de la "coherència" que ha ressaltat Leandro Esteban és que la candidatura de Villar de Cañas "s'ha defensat des del consens social, que s'ha produït tant al municipi com a la comarca".

Per la seua banda, lalcalde de Villar de Cañas, José María Saiz (PP), ha afirmat que no tenia cap tipus d'informació sobre la decisió del nou govern de Mariano Rajoy, però que l'elecció del seu municipi per allotjar l'MTC seria una gran notícia. "Com si ens hagués tocat la loteria", ha dit l'alcalde en declaracions a Europa Press. Sainz ha destacat el gran suport que té el projecte de l'MTC en tota la comarca, i que el més important és el centre tecnològic i el parc empresarial que servirà per repoblar i reactivar la zona. L'alcalde de Villar de Cañas també ha destacat que el seu poble es troba "al centre d'Espanya" i a menys de 40 minuts de la capital.

En canvi, la diputada regional del PSOE Rosa Melcior ha assegurat que els socialistes de Castella-la Manxa faran tot el que estiga al seu abast per impedir que l'MTC s'instal·le a Villar de Cañas (Conca). D'aquesta manera, ha destacat que si els socialistes han de tornar a sortir al carrer ho faran, igual que va passar fa temps quan el govern de José Luis Rodríguez Zapatero estudiava una possible ubicació del cementiri nuclear. En aquest sentit, la parlamentària socialista ha defensat que Castella-la Manxa ja ha pagat el seu peatge en matèria nuclear i ha destacat que l'anterior govern socialista es va dotar d'un sistema energètic diferent, basat en energies netes i renovables. Finalment, Melcior ha afirmat que els socialistes estaran al costat dels castellà-manxecs en la defensa de la seua terra.

Imatge JCCM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta