31 de gener del 2012

El PSC reclama la interconnexió de xarxes Tortosa-Jesús

El grup del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha reclamat aquest dimarts la interconnexió de la xarxa de subministrament d'aigua potable de Tortosa amb la de l'EMD de Jesús, com a solució fiable als problemes que s'han detectat en aquest poble per la presència excessiva de sorra a l'aigua de l'únic pou que abasteix els 4.000 veïns. A banda, el portaveu del PSC, Antoni Sabaté, qui també va ser candidat socialista a la presidència de l'EMD de Jesús, ha reclamat una reunió urgent del consell d'administració de l'empresa mixta Aigües de Tortosa.

Els socialistes tortosins han denunciat la "falta de comunicació" del govern municipal de CiU als veïns de l'EMD de Jesús. El PSC considera que més enllà de les solucions provisionals que s'estan implementant, el govern de Ferran Bel hauria de tirar endavant una mesura definitiva, que passaria per la interconnexió de les canonades del poble de Jesús amb la xarxa de Tortosa. Els socialistes, a més a més, creuen que "és de justícia" que les famílies jesusenques no hagen de pagar el rebut per una aigua que no ha estat potable.

El grup socialista també ha revelat que els protocols de comunicació de l'Ajuntament es van activar a partir de les notificacions del departament de Salut, el dia 25 de gener, i que es va començar a actuar dos dies després; però que el problema s'havia iniciat molt abans, concretament el dia 13 de gener, quan al col·legi públic Daniel Mangrané es va deixar de subministrar aigua als xiquets i xiquetes. “Si als xiquets se'ls va deixar de donar aigua, per què no ho van comunicar a la resta de la població? Quan els veïns i veïnes es queixen de falta de comunicació, tenen raó", ha assenyalat Sabaté.

“Tot i que en uns mesos puguin estar en funcionament els pous de Sant Bernabé i el dipòsit que doni la suficient autonomia per quan hi hagi una emergència [el dipòsit actual de l'EMD de Jesús, al costat del camp de futbol, només ofereix un marge de maniobra de dues hores], la interconnexió és fonamental, tant per les incidències que pugui tenir Jesús, com Ferreries o la resta de Tortosa”, ha constatat el portaveu del PSC. En aquesta línia, Sabaté ha recordat que amb la privatització del 49% de l'empresa d'aigües es va adoptar el compromís d'inversions anuals per 400.000 euros. Per tant, els socialistes creuen que s'hauria de destinar ja una partida, per poder dur a terme aquesta interconnexió. El PSC ha demanat ja una reunió d'urgència del consell d'administració de l'empresa d'Aigües de Tortosa per tractar aquesta problemàtica.

2 comentaris:

  1. Fa pena tot plegat, la prepotència de Bel criticant a l'associació de veïns i dixant en lo cul a l'aire a un dels barris que més el vota (per obra i gràcia de Pataqueta)i la processó de l'oposició. Que si el PSC reclamant una interconnexió que ni se'ls va passar pel cap quan manaven, que si ICV i ERC fent-se la foto de rigor en los jesusencs...en fi, mentre lo jesusencs a veure a la font...només falta PxC dient que van ser els inmigrants que van fotre barrenada al pou per a que los aborigens mos fotiguessem de set...mentre lo poble a pagar, com sempre...

    ResponElimina
  2. Bona política de gestió dels serveis de les pedanies, bé bé...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta