31 de gener del 2012

ICV proposa un impost nuclear per diversificar l’economia de l’Ebre

ICV ha proposat la creació d’una taxa nuclear per finançar un pla català per a la diversificació i reactivació econòmica de les Terres de l’Ebre. Segons ha afirmat aquest dimarts el president d’Iniciativa al territori, Jaume Forcadell, la Generalitat hauria d’invertir-hi uns 15 milions d’euros, tres milions i mig més que el primer pla per a la industrialització de les Terres de l’Ebre que ja va ser finançat pel govern de l’Estat. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Forcadell ha assenyalat que aquest pla específic per a la reactivació i la dinamització econòmica de les Terres de l’Ebre –que també han reclamat els sindicats UGT i Comissions Obreres- es podria finançar amb l’establiment d’una impost que gravés les centrals nuclears que estan operant al territori, i que són les úniques plantes atòmiques que estan funcionant al país.

En aquesta línia, el pla per reactivar i diversificar l’economia de les Terres de de l’Ebre forma part del paquet de 28 al·legacions que Iniciativa ha presentat al pressupost de la Generalitat per al 2012. Així, Iniciativa reclama partides per construir el nou hospital i el tercer hospital de Tortosa, a més dels instituts escola de Sant Jaume d’Enveja i la Ràpita, i un pla per internacionalitzar les empreses del moble de la Sénia. Els ecosocialistes també han demanat una partida per garantir la viabilitat de la cooperativa agrícola de l’Aldea. Sobre aquest tema, Forcadell ha afirmat que cal garantir que els veïns afectats no perdin els seus dipòsits. Però, segons el president d’Iniciativa a les Terres de l’Ebre, a la gestió que està fent la Generalitat per garantir la viabilitat de la cooperativa de l’Aldea li està faltant “concreció”.

Finalment, Forcadell ha anunciat la participació d’Iniciativa en la manifestació que la junta del personal docent i sanitari han convocat per aquest dimecres a la tarda a Tortosa, en contra de les retallades i en defensa d’uns serveis públics i de qualitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta