31 de gener del 2012

Forcadell (ICV) reclama solucions immediates a Aigües de Tortosa



El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jaume Forcadell, ha afirmat aquest dimarts que la situació per la presència de sorra en l’aigua potable de l’EMD de Jesús és "molt preocupant". Però també ha afirmat que cal ser prudents i esperar a veure si funciona la instal·lació d’un mecanisme regulador de l’impuls de l’aigua, per intentar controlar l’aparició de sorra en l’únic pou que abasteix els 4.000 veïns del poble de Jesús. Això sí, Forcadell ha remarcat que Iniciativa posarà l’accent en què es busque una solució estructural el més aviat possible, com ara la connexió de la xarxa de l’EMD de Jesús amb la xarxa del nucli urbà de Tortosa, al barri de Ferreries. El portaveu d’Iniciativa també ha insistit que la inversió hauria d’anar càrrec de l’empresa mixta Aigües de Tortosa, després que l’Ajuntament externalitzés el 49% de l’antiga Empresa Municipal de Serveis Públics i li cedís la gestió a Aigües de València.

D’altra banda, Forcadell ha remarcat que el que hauria de fer ara el govern municipal és garantir la transparència absoluta en la gestió d’aquesta crisi. De fet, el portaveu d’Iniciativa ha defensat la legitimitat de les queixes formulades per l’associació de veïns Jesús-Catalònia. [Vés directe a les declaracions de Jaume Forcadell sobre el tema.]

En aquest sentit, els veïns de l’EMD de Jesús no podran utilitzar l'aigua de l'aixeta, ni per beure ni per cuinar, com a mínim, durant els propers 10 dies. En una reunió informativa davant d'uns 200 veïns, convocada dilluns al vespre per l'Ajuntament de Tortosa, l'EMD de Jesús, i l'empresa mixta Aigües de Tortosa, l'alcalde va assenyalar que l’aigua pot sortir excessivament tèrbola fins que es trobe una solució òptima. El president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, va defensar que la gestió ha estat ràpida i eficient, i va remarcar que no hi ha hagut riscos per a la salut. Per la seua banda, l’associació de veïns Jesús-Catalònia va tornar a lamentar la falta d’informació, i va reclamar que no se’ls cobre el rebut d’aquest trimestre a preu d’aigua potable. Els veïns també van exigir que Aigües de Tortosa assumeixi la reparació dels possibles danys en electrodomèstics, canonades i dipòsits, a causa de la presència de sorra a l’aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta