19 de gener del 2012

L'IREC diu que el projecte Zèfir serà un pol d'atracció turística per a l'Ametlla de Mar

L'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (Irec) aposta perquè el projecte Zèfir, la central eòlica marina experimental que projecta a tres quilòmetres i mig de la costa de l'Ametlla de Mar, es puga convertir també en un "atractiu turístic". L'exemple a seguir són els aerogeneradors instal·lats al mar prop de Copenhaguen, a Dinamarca. Així ho ha manifestat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) el director general de l'organisme, Antoni Martínez, qui confia en la voluntat del govern català de materialitzar aquest projecte superant les recances dels veïns i de l'Ajuntament. Segons Martínez, els estudis efectuats assenyalen la zona com la més idònia, i descarten la possibilitat de reubicar el projecte en un altre punt de la costa catalana.

Per la seua banda, la patronal eòlica de Catlaunya, EolicCat, ha presentat al·legacions a favor de la posada en funcionament del projecte Zèfir. A través d'un comunicat, l'entitat ha fet públic la seua defensa d'aquest projecte, "pels beneficis econòmics que comportarà al territori, al teixit industrial, i al desenvolupament del sector eòlic català". Segons EolicCat, aquesta plataforma d'assajos situarà Catalunya com un dels referents en el sector i permetrà crear llocs de treball qualificats. EolicCat aplega a 50 empreses que operen en el sector eòlic a Catalunya. En aquesta associació, hi són presents primers fabricants d'aerogeneradors del món, tots els impulsors eòlics a Catalunya, entitats financeres, i altres petites i mitjanes empreses.

1 comentari:

  1. Parlant d'incontinències.... me pixo. Disculpeu-me si ho faig al carrer.
    Caleros! Ni cas als especuladors de la natura.
    Ferro vell, és ferro vell. I ves i treu-lo.
    Xupòpters! Davant del port de Barcelona ho hauríeu de fer. No consumiran allí l'energia?
    Morro Martinez. Morro, morro i més morro!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta