20 de gener del 2012

Preparen mobilitzacions contra el projecte Zèfir



La coordinadora contra el projecte Zèfir davant de la costa de l’Ametlla de Mar prepara un calendari de mobilitzacions que podria aprovar-se en la reunió que l’entitat celebrarà aquest dissabte als baixos de l’ajuntament. L’advocada de la coordinadora, Mayte Puell, ha aprofitat aquest matí el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna per explicar els motius que els porten a rebutjar el parc eòlic experimental que l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) promou a tres quilometres i mig de la costa de l’Ametlla de Mar. Puell ha afirmat que encara no han tingut cap tipus de contacte amb la Generalitat. En canvi, el govern ha dit aquesta setmana que estudiarà les demandes fetes per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, que dilluns va aprovar una declaració unitària en contra del projecte Zèfir.

D’altra banda, la portaveu de la coordinadora d’entitats de l’Ametlla de Mar ha valorat molt positivament la unitat de l’Ajuntament en contra del parc eòlic marí. En canvi, Puell ha advertit que aquesta unanimitat es podria trencar en les properes setmanes, després que el PSC haja donat instruccions al seu regidor perquè done suport al projecte Zèfir. Un projecte que la Generalitat va presentar al març del 2010, quan els socialistes encara governaven a Catalunya al costat d’Esquerra i d’Iniciativa.

A partir d’aquest cap de setmana, la coordinadora espera aprovar un nom i un logo definitiu, i continuar la recollida de signatures en contra del parc eòlic experimental. Un projecte que l’IREC està venent com una gran oportunitat econòmica per a l’Ametlla de Mar i per al territori, i fins i tot com un atractiu turístic. Des de la coordinadora, en canvi, veuen les coses d’una manera molt diferent.

Així, al marge de l’impacte visual i paisatgístic, amb afectacions sobre el turisme i la pesca, Puell ha assenyalat que, des del punt de vista jurídic, el projecte Zèfir vulnera la normativa aplicable. A més, l’advocada de la coordinadora ha remarcat els possibles efectes de la implantació dels aerogeneradors en la desertització del fons marí, l’existència d’una vintena de vaixells de la Primera Guerra Mundial, les ones electromagnètiques que desprendria el cablejat, la boira que els parcs eòlics generen a la mar, i el soroll que se sentiria des del poble.

D’altra banda, aquest divendres el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, amb el suport de tots els grups comarcals, una moció de rebuig al projecte Zèfir davant de la costa de l’Ametlla de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta