1 de febrer del 2012

CCOO renova el seu suport al projecte Zèfir



El secretari general de Comissions Obreres (CCOO) a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, ha donat suport aquest dimecres al projecte Zèfir, que preveu instal·lar una plataforma experimental d’energia eòlica marina davant de les costes de l’Ametlla de Mar. Casadó ha recordat que el sindicat ja va donar ple suport al projecte Zèfir des de la seua presentació, al març del 2010. Durant el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna, el dirigent sindical ha remarcat que no es tracta només d’un parc eòlic marí, sinó que es d’un centre tecnològic en el camp de les energies renovables, que s’està convertint en u sector molt important a les Terres de l’Ebre. De fet, Casadó ha afirmat que entén els dubtes que el projecte Zèfir pot provocar entre alguns dels veïns de l’Ametlla de Mar, però que no comprèn la posició política de l’Ajuntament d’aquesta població del Baix Ebre.

En la mateixa línia, el secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre ha lamentat la moratòria del govern de l’Estat al desenvolupament de les energies renovables. Una moratòria dictada en el Consell de Ministres de divendres passat, i que posa en perill la instal·lació de 360 aerogeneradors al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Segons Casadó, el tema és preocupant perquè s’està frenant un sector industrial amb un futur molt clar.

Finalment, Casadó ha valorat molt positivament la proposta d’ICV de crear un impost especial per a les centrals nuclears catalanes. L’objectiu d’aquesta taxa, que podria aprovar la Generalitat pel seu compte, seria el de finançar un pla específic per reactivar i diversificar l’economia de les Terres de l’Ebre, i en especial la de la Ribera d’Ebre, amb diverses actuacions per valor d’uns 15 milions d’euros. Casadó ha recordat que ja hi ha altres territoris de l’Estat, com ara Castella-la Manxa, que ja tenen un impost semblant. A més, ha assenyalat que la construcció de les centrals nuclears ja està amortitzada, i que l’allargament de la seua vida útil hauria de traduir-se en beneficis directes sobre el territori, per recuperar el teixit industrial de la Ribera d’Ebre.

8 comentaris:

  1. Pos quina pena que per a treballar quatre, que ja sabem que tot son empreses que porten els seus propis treballadors d'aquí enllà, hem de destruir una font de vida com és el paisatge?
    O la pesca?
    Mire Sr. COCO, perquè no li ven la moto a un altre que sigue tonto de veritat?
    Senzillament no sap a quina era viu!
    Au, a cobrar i callar, com sol ser la vostra pràctica.
    Lo tren industrial ja es va perdre, industries fora de polígons, al mig de lo natural, no donen res de feina als locals. I menys feina qualificada.
    On donen feina les "renovables" és a 200 Kmtres d'aquí. Com totes les energètiques: nuclears, hidroelèctriques, tèrmiques.
    Un altre cop, misèria per a natros i riquesa per als de més amunt del Coll de Balaguer.
    Si és que teniu una vista.....

    ResponElimina
  2. "Au, a cobrar i callar, com sol ser la vostra pràctica". No sé si mai he llegit una frase més respectuosa que aquesta. Només t'ha fet falta afegir : ...." I si parles, et diré que no en tens dret, a no ser que diguis el que jo vull ".
    Va home va, tantes llisons.......Tu opina el que vulguis, però no desqualifiquis al altres amb arguments barroers.

    ResponElimina
  3. Tu al·lucina el que vulgues!
    Un, llegint el que llegeix i veient el que veu, pot tenir una altra opinió?
    Francament, al marge de que treballe molt, que m'ho puc creure, trobes que aquestes declaracions han recavat un mínim d'informació?
    On son els números d'ocupació? I els de morts d'aus als parcs eòlics?
    Que no t'agrada que la gent estigue indignada amb les actuacions sindicals? A mi tampoc que no tinguen en compte les mediambientals.
    I menys, la gestió de la crisi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desgarbellat, tu, òbviament, et pots indignar pel que vulguis, el que no trobo de rebut és desqualificar per desqualificar. primer dius " a cobrar i a callar " i després dius que no dubtes que treballi. Pos home, si treballa, ja està bé que cobri, no ? El que no sé és per què ningú ha de callar. És això el que dic. Per altra part no conec a esta persona n'hi li he parlat mai.

      Elimina
    2. Ja saps que el defecte de la comunicació és no poder fer totes les matitzacions convenients. Diguéssem que es una crítica a l'inacció sindical. canvio de paraules però el missatge és el mateix.

      Elimina
  4. El que han de fer els sindicats es abandonar les estructures franquistes en que es legitima el seu poder i modernitzar-se d’una punyetera vegada.

    ResponElimina
  5. estructures franquistes ? Ho deus dir pel patrimoni històric retornat...
    Son plans diferents, ho sé. Però abans de que em contestes sobre afiliacions, primer les compares amb les dels partits polítics i el seu poder. I si em dius que els partits tenen votants i eleccions, hauries de saber que els sindicats també, i que la força, la legitimitat de negociació i el reconeixement els ve donat precisament per aquestes eleccions ( sindicals ), exactament com als partits. O és que els partits tenen la representació i força en raó del seu numero d'afiliats ?

    ResponElimina
  6. Gutijaume, tu creus que hi ha cap altra modernització que tenir uns sindicats que reivindiquen i exigeixen els drets laborals dels treballadors? I la plena ocupació?
    Perquè si no hi ha feina i no es paga el just preu.
    Que han de fer? Papallones de paper?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta