29 de febrer del 2012

'Copagament' per costejar el material escolar als instituts de Tortosa

El portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a Tortosa, David Benito, ha xifrat en un 80% de seguiment la jornada de vaga als instituts de la ciutat. Ha estat durant una tertúlia sobre les retallades en l’ensenyament a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, només una hora abans de la protesta que els estudiants han protagonitzat davant dels serveis territorials d’Ensenyament i als carrers de Tortosa. Benito ha afirmat que les conseqüències de les retallades en l’ensenyament públic ja s’han començat a notar als estudiants, ja que els professors cobren menys i tenen menys temps per poder preparar les classes, a causa de l’ajustament de les plantilles. A banda, el portaveu del Sindicat d’Estudiants ha explicat que els dos centres de secundària, l’institut Joaquim Bau i l’institut Cristòfol Despuig, han establert una taxa de 20 euros i de 15 euros respectivament, per poder assumir la despesa en material escolar.

Per la seua banda, el president de la junta de personal docent a les Terres de l’Ebre, José Carlos Pobes, ha apuntat que aquest tipus de copagament en l’ensenyament públic podria ser considerat il·legal. Finalment, el delegat d’Ensenyament de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre, Marc March, ha valorat les mesures plantejades recentment pel Departament, per injectar diners en els instituts que tenen problemes greus de tresoreria. Però ha advertit que el país no podrà sortir d’una crisi basant totes les mesures en retallades, i que el govern hauria de buscar altres fórmules com la taxa turística o la pujada d’impostos a les rendes més altes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta