28 de març del 2012

Eduard Ena: ‘Cal un canvi de cicle al PSC de Tortosa’



L’exregidor socialista de l’Ajuntament de Tortosa, Eduard Ena, ha fet públic aquest dimarts al vespre la seua candidatura a primer secretari de l’agrupació local del PSC. El militants tortosins del PSC elegiran el nou primer secretari en l’assemblea que se celebrarà el proper divendres, 30 de març, a les vuit del vespre. Si no hi ha més candidats d’última hora, Ena haurà d’enfrontar-se amb l’actual primer secretari del PSC de Tortosa, l’exalcalde Joan Sabaté, qui també va anunciar fa uns dies la seua intenció d’optar a revalidar el càrrec. Però, segons Ena, el PSC de Tortosa no es pot quedar al marge de la renovació d’idees i de persones que ja s’ha produït en l’àmbit nacional i també a la federació de l’Ebre del Partit dels Socialistes. Ena ha afirmat que els socialistes tortosins, com també el PSC i el PSOE, també han arribat a un “final de cicle” després de les últimes derrotes electorals. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, el candidat a la primera secretari del PSC ha afirmat que els socialistes estan parlant massa d’economia i de la crisi, i que cal recuperar el discurs polític i social.

D’altra banda, Ena ha descartat la possibilitat d’arribar a una candidatura de consens amb Sabaté abans de l’assemblea de divendres. El candidat ha afirmat que té una relació d’amistat “incontestable” amb Sabaté, de qui va ser cap de gabinet els vuit anys que l’actual primer secretari del PSC de Tortosa va ser alcalde del municipi, entre els anys 1999 i 2007. Segons Ena, no és una confrontació personal, i l’enfrontament de dos projectes diferents serà beneficiós per a la militància del PSC tortosí. D’altra banda, el candidat a primer secretari ha rebutjat encara, per precipitat i prematur, parlar del possible candidat dels socialistes a l’alcaldia de Tortosa, per a les municipals del 2015. Ena ha remarcat que abans cal definir quin és el model i el projecte de futur del PSC per a Tortosa.

En la mateixa línia, Ena ha rebutjat la proposta de Sabaté d’elegir el candidat dels socialistes a l’alcaldia de Tortosa durant el 2012. Amb tot, el candidat a primer secretari del PSC tortosí sí que veuria bé designar el candidat amb unes primàries en què hi poguessin votar militants i simpatitzants, com preveu Sabaté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta